19
sep
2019
Zwangerschapskleedje blauw

Waar vind je mooie zwangerschapskledij? Mijn beste adresjes

Je mooi aankleden tijdens de zwangerschap is niet altijd eenvoudig. Je lichaam wordt op een paar maanden tijd bijna onherkenbaar, en het is vaak even zoeken naar kledij waarin je je mooi en comfortabel voelt. Ik vond het zelf heel belangrijk om me nog steeds ‘mezelf’ te voelen, en niet plots over te schakelen naar een compleet nieuwe stijl. Daarnaast blijft het ook een oefening om voldoende variatie te creëren zonder een fortuin uit te geven.

Ik durf zeggen dat dit me redelijk goed gelukt is. Al ging dit natuurlijk niet zonder slag of stoot. Toen ik in het begin van de zwangerschap googelde op zwangerschapskledij kreeg ik bijna een inzinking. Als groot modeliefhebber kreeg ik al koude rillingen bij het zien van oerconservatieve positiejurken, ‘praktisch’ ondergoed, en zoetsappige teksten over verder weinig boeiende t-shirts. Ik loop echt niet elke dag in de meest ongelooflijke outfits rond, maar een toekomst in een slotklooster was ook niet bepaald wat ik voor ogen had toen ik die positieve zwangerschapstest in handen had.

Gelukkig heb ik doorheen de zwangerschap leuke kledingadresjes kunnen verzamelen, en heb ik een aantal goede basisstukken kunnen aanschaffen die op vele manieren te combineren vielen. Op prettybusiness.nl, een gespecialiseerde blog over zakelijke mode, verscheen laatst een interview over hoe ik mezelf zakelijk probeer te kleden tijdens de zwangerschap. Daar geef ik al een aantal tips over hoe je jezelf ook als zwangere vrouw representatief kunt kleden voor je werk.

In dit artikel ga ik iets dieper in op de kledij die ik voor uiteenlopende gelegenheden heb gedragen tijdens de zwangerschap, en waar ik die gevonden heb. Ik heb niet alle kledingstukken op foto gedocumenteerd, maar deze selectie geeft volgens mij wel een goed beeld.

De beste adresjes voor mooie zwangerschapskledij

Nine to Go – Roeselare

Hier heb ik het grootste deel van mijn zwangerschapsgarderobe gekocht. Ik ging een dag met mijn moeder naar Roeselare, en heb hier bijzonder mooie stuks gevonden. Wat ik leuk vond was dat ik volledig mijn eigen stijl kon behouden, en tegelijk plaats had voor een opbollend buikje. Hier werd ik voor het eerst echt gerustgesteld dat ik niet gedoemd was om de komende maanden in suffe gewaden rond te lopen. Toegegeven, ik lag aan een serieuze rekening, maar ik had dan ook heel wat mee. Ik kocht er verschillende jurken (van casual tot feestelijk), jumpsuits, een badpak en een jasje. De jurken die ik kocht kostten tussen de €40 en de €160.

Bij Nine to Go kan je de kledij passen met behulp van een kussentje, om te zien hoe je er binnen een paar maanden uitziet in een bepaald kledingstuk. Dit vond ik handig, want ik had nog maar een klein buikje toen ik mijn zwangerschapsgarderobe hier aanschafte.

Zwangerschapsjurk trouwfeest

Deze zalmroze jurk was de meest feestelijke jurk die ik tot laat in de zwangerschap kon doordragen. Ik droeg hem met mijn zilveren Jimmy Choo’s naar een trouwfeest, maar heb hem evengoed meer casual gedragen met een jeansjasje erover. Met dit soort jurken kan je veel kanten uit!

Zwangerschapsjumpsuit

Van deze jumpsuit heb ik enorm veel plezier gehad tijdens mijn zwangerschap. Ik droeg hem op mijn doctoraatsverdediging (daar zie je mij met een kleiner zwangerschapsbuikje), maar ook op tal van feestelijke gelegenheden en gewone werkdagen. Ik kreeg heel veel complimenten toen ik hem droeg. Een vrouw op de luchthaven kwam me er zelfs speciaal voor aanspreken.

Lange zwangerschapsjurk

Een lange zwangerschapsjurk is wat mij betreft een must have in je garderobe. Deze jurk sluit mooi aan, waardoor ik me altijd super vrouwelijk voelde.

Zwangerschapskledij korte jumpsuit

Deze korte jumpsuit noemde ik mijn ‘junglepakje’ door de leuke speelse print met luipaarden. Tijdens de warme zomermaanden kwam deze jumpsuit heel erg van pas.

Zwangerschapskleedje blauw

Dit blauwe jurkje droeg ik vaak om naar het werk te gaan. De buik wordt mooi geaccentueerd door de strik, en de mouwtjes geven het een geklede uitstraling. Dit soort blauw is sowieso een van mijn lievelingskleuren voor kledij. Ik was dus blij dat ik een jurkje in dit exacte kleur vond.

A Pea in the Pod

A Pea in the Pod heb ik eigenlijk noodgedwongen ontdekt. Toen ik naar Californië reisde tijdens mijn zwangerschap ging mijn valies verloren, en moest ik in allerijl een geschikte vakantiegarderobe samenstellen. Ik kocht een jurkje, een badpak, een short en een aantal basic tops in Los Angeles. Gelukkig kwam mijn valies een aantal dagen toch boven water, maar ik heb nog geen moment spijt gehad van de nieuwe aankopen van dit merk. Ook hier voelde ik me gewoon mooi en comfortabel in. A Pea in the Pod verzendt ook naar België. Check zeker hun collectie zwangerschapsjurken.

Zwangerschapsjurkje

Dit was een van mijn lievelingsjurken tijdens mijn zwangerschap. Het is een geruit jurkje met knoopjes aan de voorkant in een zacht houthakkersstofje. Ook dit is buitengewoon flatterend door de strik boven je buik.

Zwangerschapsbadpak

Dit mooie badpak van ‘a pea in the pod” heb ik erg vaak gedragen. De verschillende hittegolven tijdens de laatste maanden van mijn zwangerschap hebben de aanschaf van mooie badkledij gelukkig gerechtvaardigd. Dit badpak is op dit moment nog steeds te koop.

Zwangerschapsjeans en topje

Ik kocht vooral effen topjes en dit topje met streepjes omdat dit zo makkelijk te combineren is. Horizontale streepjes zijn erg mooi op een opbollend buikje. Een waarschuwing: overdrijf er ook niet mee, want voor je het weet heb je alleen gestreepte zwangerschapskledij in je kast hangen.

H&M Mama-collectie

Ik heb verschillende basisstukken gevonden bij de H&M onder de mama-collectie. Je kan online heel wat terugvinden, maar ik kocht mijn kledij in de fysieke winkel in Antwerpen op de Meir. Opgelet, niet alle filialen hebben de mama-collectie in hun rekken hangen. Mijn sportieve zwangerschapskledij vond ik bij H&M. Een sportlegging is echt handig, ook al sta je geen uren meer op en neer te springen. Ik draag hem ook om naar de kine-sessies te gaan of om gewoon een beetje te chillen in de zetel.

Zwangerschapsoutfit chill

Een effen zwarte zwangerschapslegging en een effen wit t-shirt zorgen voor een cleane look. Zo is het niet erg als iemand onverwacht komt aanbellen als je thuis maar wat in de zetel ligt te hangen.

Zwangerschapsoutfit sportief 2

De zwangerschapslegging kan je ook mooi combineren met het beruchte topje met horizontale strepen.

Zwangerschapsoutfit sportief

Met deze outfit ging ik naar de perinatale kinesitherapie. Want technieken om weeën op te vangen leer je niet in een avondjurk.

Geen typische zwangerschapskledij

Tenslotte is het ook goed om weten dat niet alle kledij die je tijdens je zwangerschap draagt uit een zwangerschapswinkel hoeft te komen. Ik raad wel af om gewone kledij uit te rekken (daar krijg je spijt van!), maar sommige kledingstukken kan je prima tijdens de zwangerschap dragen. Uiteraard kan je cardigans, jeansjasjes en blazers gewoon open blijven dragen. Maar ook wikkeljurken kan je nog tot een eind in je zwangerschap blijven doordragen, mits je de strik hoog genoeg kunt vastmaken. Ik kocht tijdens mijn zwangerschap een mooie jurk van Guess die ik boven mijn buik kon vastknopen. Mijn pronkstuk dat niet uit een zwangerschapswinkel komt is echter de jurk van de designer Natthida, die ik kocht voor het huwelijk van een vriendin waarop ik getuige was. Ik zocht deze jurk samen met Natthida in de winkel in Antwerpen uit, en liet hem speciaal op maat van mijn beginnend babybuikje aanpassen.

Jurk Guess

In deze zomerjurk van Guess kon ik perfect flaneren op de boulevards op reis, of gewoon thuis de warme temperaturen in doorstaan.

Avondjurk Natthida

In deze avondjurk van Natthida beleefde ik een prachtige dag op het huwelijksfeest van mijn vriendin.

Disclaimer: dit is GEEN gesponsord artikel. Ik schreef dit artikel op eigen initiatief om andere mensen leuke adresjes mee te geven, en heb alle kledij zelf gekocht.

You may also like

De beste kraamcadeaus
Wat zijn goede kraamcadeaus?
vinted ervaringen
Tweedehands kledij kopen en verkopen op Vinted: mijn ervaringen
Guilty pleasure: corporate fashion on Netflix
Mijn 3 favoriete Netflix-series met corporate fashion (guilty pleasure!)
Bikinitrends 2022
Badmodetrends 2022 | 5x trendy op het strand
Fotoalbum huwelijk
“Help! Ik stel het maken van mijn trouwfotoboek uit!” 7 x motivatie om deze week nog jouw huwelijksalbum af te hebben.
Overknee laarzen onder lange rok met hoge split
Trend alert: overknee laarzen. Hoe draag je ze?

2 Responses

  1. Lisa

    Saint Colette in Oostkamp is ook een super adresje voor zwangerschapsmode, gemakkelijke borstvoedingskledij en postnatale kledij om het mini buikje wat te camoufleren. De collectie wordt wekelijks meermaals uitgebreid.

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.