29
mei
2023
Guilty pleasure: corporate fashion on Netflix

Mijn 3 favoriete Netflix-series met corporate fashion (guilty pleasure!)

Wie hoogstaande cinematografie en diepgaande verhaallijnen verwacht, is er bij deze blogpost aan voor de moeite. Ik deel met jullie mijn guilty pleasures op Netflix, met als grote gemene deler de waanzinnige outfits die alle dames dragen tijdens het werk. Heerlijk om inspiratie uit te halen, nog heerlijker om met ongelovige blikken en open mond naar te staren. Is een openhangend mantelpakje met een bh eronder een werkoutfit?

Oordelen is voor één keer toegelaten.

1. Selling Sunset

Het dramagehalte, de ego’s, het vastgoed, de chirurgisch bijgewerkte borsten, de commissies die makelaars opstrijken bij de verkochte huizen… Alles is groot en met een glamoursausje overgoten in deze reality-serie over een luxe-immokantoor in LA.

Waarom corporate fashion-gewijs de moeite?

Rode draad in de serie zijn de botsende karakters van de immo-makelaars, het geroddel, het waanzinnige vastgoed dat ze verkopen, en de ongelooflijke kantoorfashion. Vooral in de latere seizoenen heeft de serie soms meer weg van een modeshow van Chanel of Louis Vuitton dan van een serie die gaat over het verkopen van bakstenen en zwembaden. Makelaars gaan voorzichtig met torenhoge stiletto’s van de trappen af in de huizen die ze bezichtigen, schuwen onthullende outfits niet, en kijken niet op een dollar meer of minder als het op hun garderobe aankomt. En als ze niet in kantoor zitten of klanten rondleiden in een ‘sexy appartement’ (ja, woningen kunnen blijkbaar sexy zijn), dan schitteren ze in kostbare avondjurken op een feestje dat naar goede gewoonte ontaardt in een bitse ruzie. Is het allemaal echt? Ik betwijfel het, maar qua showgehalte kan het zeker tellen.

Wat zou ik zelf dragen uit de show?

Toen ik Bre Tiesi haar intrede zag doen in seizoen 6 dacht ik: “hé, ik heb ook zo’n outfit!” Ik heb het over het groene mantelpakje dat ze draagt. Mijn exemplaar is iets conservatiever van lengte en snit, maar het groene tweedbakje is helemaal dezelfde stijl. Ik draag het mijne heel graag, en vind dat Bre deze stijl helemaal rockt (in onderstaande foto staat ze links).

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Selling Sunset (@sellingsunsetnetflix)

2. Emily in Paris

Emily in Paris gaat over een Amerikaanse jonge vrouw die voor haar werk als marketeer naar Parijs verhuist. Ze vergaapt zich aan het Parijse leven en vooral aan haar onderbuur Gabriel.

Waarom corporate fashion-gewijs de moeite?

Het hoofdpersonage vind ik niet zo sympathiek, maar haar outfits zijn dat des te meer! Sowieso zijn de outfits van de volledige cast de moeite waard. Emily houdt van een ‘more is more’-stijl, Mindy (haar beste vriendin) heeft een flamboyante stijl als zangeres, en Camille (de vriendin van haar love interest Gabriel) heeft een ingetogen elegante stijl. Ook de kleerkast van haar collega’s zijn beslist de moeite waard. En voor één keer wordt een iets oudere vrouw (in de filmwereld: iemand die niet in de twintig of begin de dertig is) niet neergezet als een seksloos wezen met een brave kleerkast, maar heeft Sylvie, haar baas, een uitgesproken chique vrouwelijke stijl.

Wat zou ik zelf dragen uit de show?

Ik heb niet deze trui, maar ook een veelkleurige trui van Essentiel die ondanks zijn dunne wol heerlijk warm en zacht is.

Als je net zoveel van mode houdt als ik, dan is het Instagram-account ‘emilyinparisoutfits‘ trouwens een aanrader.

3. Dynasty

Deze soapserie is een remake van de klassieker uit de jaren 80. De ene verhaallijn is nog ongeloofwaardiger dan de andere, maar je kan niet anders dan houden van Fallon, de  egoïstische, ambitieuze en grappige (die oneliners!) dochter van de Carrington-familie.

Waarom corporate fashion-gewijs de moeite?

Deze serie staat bol van intriges, listen, verloren gewaande familieleden, jaloezie, en hebzucht. De Carrington-familie is schatrijk, en dat reflecteert zich in hun kledingkeuzes. Alle personages runnen een succesvol bedrijf, of proberen op zijn minst het bedrijf of de rijkdom van een ander af te pakken. Naast de talrijke feesten met fabuleuze outfits, zijn er talloze scene’s in een zakelijke setting die niet zouden onderdoen voor de catwalk op één of andere Fashion Week.

Wat zou ik zelf dragen uit de show?

Mocht ik iets uit de kleerkast van Fallon mogen lenen, zou ik waarschijnlijk gaan voor één van haar vele power suits.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door looch (@tonilooch.lizgillies)

Heb jij nog tips voor Netflix-series waarin er corporate fashion voorbijkomt die meer dan de moeite is? Laat het dan aan mij en andere lezers weten in een reactie!

You may also like

De beste kraamcadeaus
Wat zijn goede kraamcadeaus?
vinted ervaringen
Tweedehands kledij kopen en verkopen op Vinted: mijn ervaringen
Bikinitrends 2022
Badmodetrends 2022 | 5x trendy op het strand
Fotoalbum huwelijk
“Help! Ik stel het maken van mijn trouwfotoboek uit!” 7 x motivatie om deze week nog jouw huwelijksalbum af te hebben.
Overknee laarzen onder lange rok met hoge split
Trend alert: overknee laarzen. Hoe draag je ze?
Sneakers of hakken
Sneakers of hakken? Deze keuze maken we deze herfst

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.