25
aug
2022
Bikinitrends 2022

Badmodetrends 2022 | 5x trendy op het strand

Na een heerlijke vakantie in Italië zijn niet alleen mijn batterijen opgeladen, ik heb ook met eigen ogen kunnen zien welke badmodetrends er in de zomer van 2022 te spotten waren. Ik lijst ze op voor wie nog van de warme nazomerzon wil genieten, of de kans heeft om in het najaar warmere oorden op te zoeken. Dit was ‘Badmode 2022’:

Asymmetrisch

Een eerste duidelijke trend is de asymmetrische trend. Vooral éénschouderbikini’s of -badpakken waren vaak te zien. Zoals je op onderstaande foto ziet zijn de bovenstukjes bij dit type bikini relatief robuust. Dit is een fijne trend voor mensen die graag wat meer stof hebben aan hun bikinitopje.

Bikini dames | Foto: Hunkemöller

Badpakken met cut-outs waren de voorbij jaren al een trend, maar dit jaar zien we dat dit ook gerust asymmetrisch kan zijn.

Badpak dames | Foto: Hunkemöller

Extra veel touwtjes

Hoe meer touwtjes, hoe beter. Vooral de touwtjes die je rond je middenrif wikkelt zijn zeer trendy. Van tan lines liggen we anno 2022 niet meer wakker. Net als bij de asymmetrische trend is het niet belangrijk hoe het patroon van eventueel lichtere huid is die werd bedekt door badkledij. Tegenwoordig gaan we ook meer zorgzaam met onze huid om. Zonnecrème smeren en voldoende schaduw opzoeken is de boodschap. De dagen van het bakken en braden zijn voorbij. Dermatologen zullen blij zijn.

Bikini set | Foto: Hunkemöller

Ik zag trouwens deze grappige post van Rianne Meijer, een influencer die niet vies is van een beetje zelfspot. Dit gebeurt er dus als je vergeet zonnecrème te smeren!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door RIANNE MEIJER 🐶 (@rianne.meijer)

Omgekeerde bikini’s

De omgekeerde bikini’s lijken op het eerste zicht een foutje, maar zijn op dit moment op verschillende stranden en naast talrijke zwembaden te zien. Ik spotte deze trend vorig jaar voor eerst op de instagrampagina van Kylie Jenner (klik hier voor de foto). Disclaimer bij de foto: Kylie Jenner is erom gekend verschillende plastische chirurgische ingrepen te hebben ondergaan en haar foto’s zwaar te bewerken. Het lijkt alsof de onderkant van de bikini (het touwtje waar de cups over glijden) ondersteboven hangt rond de nek. Nochtans is dit helemaal de bedoeling. Je kan kiezen voor je gewone triangelbikini die je nog in de kast hebt liggen en die zelf anders omknopen, of je kan een bikini kiezen die speciaal zo werd ontworpen.

Bikini top | Foto: Hunkemöller

Op bovenstaande foto zijn twee trends gecombineerd: de omgekeerde bikini en de veelheid aan touwtjes.

Hoog uitgesneden bikinibroekjes

Eén van de meest opvallende trends is toch wel die van de hoog uitgesneden bikinibroekjes. Meestal zijn dit  bikinibroekjes die speciaal gemaakt zijn om hoog op de heupen te worden gedragen. Maar je kan ook een ‘gewoon’ bikinibroekje met geknoopte strikjes aan de zijkant nemen, ze iets langer knopen dan wanneer ze laag op de heupen zouden hangen, en ze hoger over de heupbeenderen trekken.

Foto: Hunkemöller

Wie hier comfortabel mee is kan ook broekjes dragen met minder stof achteraan. Vijf jaar geleden zou je hier erg op aangekeken worden, maar tegenwoordig kijken nog maar weinig mensen op van wat meer bil. Doe vooral waar je jezelf goed in voelt!

Foto: Hunkemöller

Ruffle

De zogenaamde ruffle bikini is ook een zeer trendy item. Dat zijn toevoegingen van extra stof, bijvoorbeeld aan de schouderbandjes die een romantische uitstraling hebben. Persoonlijk vind ik dat ruffles zeer mooi staan bij gebloemde bikini’s. Maar je kan ook gerust voor een ander patroon kiezen. De meeste bijpassende broekjes hebben ook ruffles aan de bovenrand.

Foto: Hunkemöller

Foto: Hunkemöller

Wat vind jij van de badmodetrens van 2022? Heb je één of meerdere trends in je kast hangen?

You may also like

De beste kraamcadeaus
Wat zijn goede kraamcadeaus?
Guilty pleasure: corporate fashion on Netflix
Mijn 3 favoriete Netflix-series met corporate fashion (guilty pleasure!)
Fotoalbum huwelijk
“Help! Ik stel het maken van mijn trouwfotoboek uit!” 7 x motivatie om deze week nog jouw huwelijksalbum af te hebben.
Overknee laarzen onder lange rok met hoge split
Trend alert: overknee laarzen. Hoe draag je ze?
Stropdas dames gestreepte blouse
De stropdas voor dames: 4 mogelijke stijlen
Zilveren jurkje Femme Luxe
Dress like Kim Kardashian – Strakke jurken aan mini prijsjes

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.