14
aug
2017
Louis Vuitton kopen

Wat je absoluut moet weten voor je een Louis Vuitton koopt

Vandaag buig ik me over het Louis Vuitton-vraagstuk. Kan een Louis Vuitton nog? Welk imago heeft het merk nu? En waar moet je op letten als je een Louis Vuitton-tas koopt? Ontdek het in deze blogpost.

Het legendarische tassenmerk

Louis Vuitton is vooral bekend voor zijn tassen- en reiskoffercollectie met monogram. Hoewel het productgamma veel uitgebreider is dan deze lederwaren, denken de meeste mensen meteen aan de donkerbruine tassen en koffers met het lichtere LV-monogram.

Een tas van Louis Vuitton zegt zoveel als: ik houd van tijdloze klassiekers en ik durf er best een smak geld voor neer te tellen. Door de herkenbare stijl en het exclusieve prijskaartje heeft Louis Vuitton een iconische status onder de tassen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat vele ogen smachtend naar de chique etalages kijken, of dromend naar dure advertenties in glossy magazines staren.

Louis Vuitton kopen - Speedy

Louis Vuitton: Speedy 30, Monogram Canvas

De nep-Louis Vuitton

Louis Vuitton wordt ook op grote schaal nagemaakt voor mensen die dromen van deze luxe, maar waarvoor het prijskaartje van een echt exemplaar een nachtmerrie is. En hoewel ik nu nooit meer een namaakartikel zou kopen (niet in het minst om ethische redenen), moet ook ik toegeven dat ik als 16-jarig meisje in Venetië een nep-Louis Vuittontas van een straatverkoper heb gekocht.

Ik moet toegeven dat ik als tienermeisje ook een nep-Louis Vuitton had

Het was een klein wit tasje dat je onder je elleboog klemt als je hem over je schouder draagt, en hij was versierd met kleurige monogrammen, in de stijl van de afbeelding hieronder. Het was dé stijl die je in de beginjaren van de jaren 2000 moest hebben. Algauw werd ik een ware expert in echte Louis Vuitton-tassen van valse onderscheiden. De monogrammen zijn anders, echt waar! En bij een echte Louis Vuitton worden de logo’s nooit afgekapt aan de rand van de tas. In de winkelstraten van Oostende was geen enkele dame meer veilig voor mijn taxerende blik. Ergens gaf het een soort voldoening om te weten dat 16-jarige bakvissen niet de enige zijn die met een nepexemplaar pronken.

Louis Vuitton kopen

Louis Vuitton: Speedy 30, Monogram Multicolore Canvas

De (helaas) echte Louis Vuitton

Nu zou ik veel liever heel lang sparen voor een echt designerstuk, dan weinig geld uitgeven aan een vals exemplaar. Maar goed, hopelijk hebben jullie mijn tienercapriolen ondertussen vergeven, lieve lezers. Wat ik nog verontrustender vind dan tieners met valse Louis Vuittons aan hun arm, zijn tieners met echte Louis Vuittons aan hun arm.

Wat ik nog verontrustender vind dan tieners met valse Louis Vuittons aan hun arm, zijn tieners met echte Louis Vuittons aan hun arm

De laatste jaren valt me op dat veel jonge meisjes met een echte Louis Vuitton rondlopen. Heel fijn voor hen, en ethischer dan valse exemplaren natuurlijk, maar toch vraag ik me af of dit een goede evolutie is. In de eerste plaats voor hen: wat is de waarde van een tas van meer dan €2000 euro voor zo’n jong meisje? Van een tijdloze investering waar je zelf hard voor gespaard hebt, is er vaak geen sprake, want ze hebben de tas van een bemiddelde ouder gekregen. En dat sparen voor iets exclusiefs lijkt me net het mooie aan zo’n designertas: dat je jezelf een luxueus cadeautje geeft. Gewoon omdat je het verdient, en omdat je hard gewerkt hebt voor je centen. Dat kan een peperduur cadeau van mama of papa niet evenaren, hoe goedbedoeld het ook is.

Louis Vuitton kopen - Artsy

Luis Vuitton: Artsy MM, Damier Azur Canvas

Een ander nadeel van tienermeisjes die met luxueuze Louis Vuittons rondlopen, is de imagoschade voor het merk zelf. Een vrouw die zichzelf wil verwennen met pure luxe, vindt het vast niet zo leuk als een legio middelbare scholieren en studenten met dezelfde tas rondloopt. Je kunt dit oppervlakkig vinden (wat maakt het nu uit dat iemand anders die tas ook heeft?), maar dit is net de kern van de hele ervaring van het kopen van een designerstuk. Je wilt iets exclusiefs, iets duurzaam, iets wat volledig bij jou past, en iets waarmee je jezelf kan onderscheiden.

Is er toekomst voor de Louis Vuitton-liefhebber?

Zeer zeker wel. Hoe vaak een merk ook gekopieerd wordt, en hoe nefast populariteit ook kan zijn voor de eigenheid van een merk, het is en blijft een iconisch merk van ongekende kwaliteit. Een investering in een dergelijke tas is niet alleen een investering voor het leven, het zal hoogstwaarschijnlijk een kostbaar stuk worden die van generatie op generatie zal doorgaan. Over duurzaamheid gesproken! Als je één tas koopt van een designermerk zoals Louis Vuitton, raad ik aan om te investeren in een tijdloos exemplaar. Trends zijn heel leuk, maar tenzij je dankzij een groot budget van plan bent om veel designertassen te kopen, is het beter om te investeren in een tas die de grillige kuren van de trends kan doorstaan.

Louis Vuitton kopen - Montaigne

Louis Vuitton: Montaigne BB, Monogram Empreinte

Tips voor het kopen van een Louis Vuitton

Hoewel ik geen kast vol Louis Vuittons heb, kan ik toch een aantal tips geven voor mensen die overwegen om een aankoop te doen.

  • Koop de tas in een fysieke winkel. Ik weet dat je de tassen ook prima online kan kopen, maar niets overtreft de ervaring van de service in een echte winkel. Het wandelen door een Louis Vuitton-winkel is al een ervaring op zich, geloof me! Toen ik mijn eerste eigen Louis Vuitton ging kopen was dit een mooie ervaring, met een persoonlijke aanpak en een drankje van het huis erbij. De consulenten nemen echt hun tijd voor je, hoe druk het ook is aan (of in de wachtrij voor) de winkel. Tenzij je op zoek bent naar een mooi tweedehands exemplaar, zijn de fysieke winkels de leukste manier om een Louis Vuitton-tas aan te schaffen.
  • Blijf weg van felle kleurtjes. Je kunt natuurlijk de kleur kiezen die je wilt, en de opvallende kleuren van Louis Vuitton zijn zeker even mooi als de oerdegelijke klassiekers. Maar je tas zal niet de tand des tijds doorstaan op trend-gebied. Een donkerbruine tas met monogram was 10 jaar geleden al stijlvol, en zal het binnen 10 jaar nog zijn. Het zal zelfs binnen 50 jaar nog stijlvol zijn.
  • Kies voor Monogram Canvas, Monogram Empreinte of Monogram Azur Canvas. Dit zijn volgens mij de drie vormgevingen die het langste leven beschoren zijn. Ze zijn tijdloos, niet te opvallend, en passen overal bij. Ingetogen chique, zeg maar.
  • Kies niet voor een gepersonaliseerde Louis Vuitton. Hoe verleidelijk het ook mag zijn om je tas helemaal te personaliseren, doe het niet als je de tas als een investering ziet. Louis Vuitton biedt de optie om je eigen initialen (in kleur) op de tas te laten zetten. Een leuk extraatje voor als je geld in overvloed hebt, maar niet zo interessant als je de tas meerdere levens wilt geven. Als je beslist om de tas ooit te verkopen, zal hij veel minder waard zijn. En als je de tas wilt doorgeven aan volgende generaties, is de kans groot dat zij niet dezelfde initialen hebben als jij. En laat ons eerlijk zijn: de tassen zijn het mooist in hun pure vorm, zonder extra bedrukkingen. Let op, ik bedoel hiermee de grote initialen op de tas zelf. Als je een nieuwe Louis Vuitton koopt, kan je bij sommige modellen gratis je initialen laten graveren op het labeltje aan het handvat. Maar deze gravure is subtiel, en je kan het labeltje er altijd afhalen mocht je hem doorverkopen of doorgeven. Ik koos trouwens bij mijn eerste tas voor een gouden gravure met puntjes tussen de initialen. Ook zulke details mag je allemaal kiezen!
  • Let op voor vervalsingen. Als je de Louis Vuitton niet in de winkel zelf koopt, moet je extra beducht zijn voor vervalsingen. Koop bij voorkeur via een erkend tweedehandsplatform. Straatverkopers zullen nooit echte designerstukken verkopen. Koop je een Louis Vuitton tweedehands bij een particuliere verkoper? Wees dan ook extra waakzaam. Lees je goed in over zaken waaraan je een echte van een valse Louis Vuitton kunt onderscheiden. Let op zaken die typisch zijn voor een originele Louis V. Bij een nieuwe Louis Vuitton handtas zijn de handvatten van bleek leder. Dit leder verdonkert naarmate het is blootgesteld aan daglicht. Heb je een tas voor je staan met duidelijke gebruikssporen (wat er dus op wijst dat die al vaak aan daglicht is blootgesteld) maar met lichte lederen handvatten? Dan mogen de alarmbellen afgaan.
  • Droom je van een echte Louis Vuitton, maar is het net iets te prijzig voor je? Dan is een tweedehands exemplaar misschien wel een optie. De tassen van Louis Vuitton zijn zo kwaliteitsvol dat ze heel goed bestand zijn tegen gebruik, en doordat het uitzicht zo tijdloos is, ben je er zeker van dat je zelfs met een oude Louis Vuitton nog heel stijlvol bent. De beste website om een authentieke tweedehands Louis Vuitton te kopen is Vestiaire Collective, een website die zich gespecialiseerd heeft in het doorverkopen van designer producten.Het eindoordeel

Hoewel Louis Vuitton geplaagd wordt door vervalsingen en meer succes dan goed is voor het merk, verliest het zijn exclusiviteit niet. Een Louis Vuitton-tas is nog steeds een goede investering, voor wie een duurzame en exclusieve toets wilt geven aan zijn garderobe.

Wil je een Louis Vuitton-liefhebber verrassen met een leuk cadeau, maar is een handtas ver boven je budget? Dan zijn deze boeken over Louis Vuitton een uitstekend idee!

Lees ook: aan deze zaken spendeer ik met plezier mijn geld… en aan deze helemaal niet!

Heb jij een Louis Vuitton? Of staat een Louis Vuitton op jouw wishlist? Laat het zeker weten in een reactie!

You may also like

vinted ervaringen
Tweedehands kledij kopen en verkopen op Vinted: mijn ervaringen
Guilty pleasure: corporate fashion on Netflix
Mijn 3 favoriete Netflix-series met corporate fashion (guilty pleasure!)
Overknee laarzen onder lange rok met hoge split
Trend alert: overknee laarzen. Hoe draag je ze?
Sneakers of hakken
Sneakers of hakken? Deze keuze maken we deze herfst
Stropdas dames gestreepte blouse
De stropdas voor dames: 4 mogelijke stijlen
video conferencing
Video conferencing als een pro: 7 essentiële to do’s

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.