16
aug
2017
Zoekwoorden google

Wat ik de laatste tijd googelde: eerlijk en alfabetisch!

Vandaag geef ik jullie een kijkje in mijn persoonlijk online leven. Dit doe ik aan de hand van een alfabetische lijst met zoektermen. Het principe is eenvoudig: je navigeert naar Google, tikt telkens een letter in, en Google geeft de meest recente zoekopdrachten weer die starten met die letter. Het is soms grappig om te zien wat je allemaal hebt opgezocht. Probeer het gerust eens zelf, je zou je kunnen verbazen!

Amazon

Ik zocht welk soort schoenen ze verkopen op Amazon, en of ze er ook bekende merken verkopen. Het antwoord is ‘ja’. Ze verkopen bijvoorbeeld Steve Madden. Ik heb echter nog nooit iets gekocht op Amazon.

Belgische schoenen

Binnenkort schrijf ik een artikel over Belgische schoenen. Deze zoekterm tikte ik in om wat achtergrondinformatie te vinden.

Canva

Verschillende van de foto’s die ik maak voor mijn blog of voor Pinterest ontwerp ik op Canva. Er staan een aantal gratis templates die je kan bewerken met je eigen foto’s en tekst. De afbeelding boven het artikel over de 5 best gelezen artikelen op Work in Heels maakte ik bijvoorbeeld op Canva. Een heel handig programma!

Douglas

Douglas is een website waarop cosmetica verkocht wordt. Je vindt er niet alle merken, maar toch heel wat! Verschillende producten die ik aanraad in het artikel over hoe je acne kunt camoufleren worden via deze website verkocht.

Edubron

De onderzoeksgroep aan de Universiteit Antwerpen waar ik aan verbonden ben, heet Edubron. Ik was op zoek naar onze visietekst.

Feeddler

Verschillende mensen komen op deze blog terecht via Feeddler. Ik wilde eens zien wat die app precies was.

Green velvet

Deze term zocht ik op voor het artikel over dé modetrend op schoenenvlak die ik in een artikel voorspelde.

H&M

Voor datzelfde artikel zocht ik op welke fluwelen artikelen al goedkoop werden geproduceerd. In de H&M verkopen ze wel enkele fluwelen artikelen, maar nog geen groene fluwelen pumps. Ze volgen ongetwijfeld nog.

Immoweb

Ik vind het fijn om de vastgoedmarkt op de volgen.

Justin Alexander

Ik ben vorig jaar getrouwd, dus ik hoef geen trouwkleed meer te kopen. Maar ik was op zoek naar dit bruidsmerk voor een vriendin die verloofd is.

Kate Spade New York

Dit zocht ik op omdat ik de laatste handtassencollectie van Kate Spade online wilde bekijken.

Louis Vuitton

Nog een handtas-gerelateerde zoekterm: Louis Vuitton. Dit zocht ik op voor mijn artikel over Louis Vuitton.

Maleisië

Maleisië schijnt een fijn vakantieland te zijn, maar kwam laatst in de actualiteit omwille van onverdraagzaamheid op Twitter voor mensen met een andere levensovertuiging.

NMBS

Zoals iedere Belgische treinreiziger heb ik af en toe nood aan vervoersinformatie.

Opvoeding vertaling

Ik kon niet meer op het woord ‘opvoeding’ komen in het Engels. Het grappige is dat het woord dat ik zocht niet eens in de voorgestelde vertalingen verscheen. Ik ben er achteraf opgekomen.

Planoly

Planoly is een app die je toelaat om je posts op Instagram te plannen. Je moet ze wel nog zelf posten, maar je krijgt een melding op het ingestelde tijdstip. Ik experimenteerde hiermee voor mijn Work in Heels Instagram.

QQ-plot SPSS

Ha, een statistische term! Voor de geïnteresseerden: het is een manier om te checken of je data normaal verdeeld zijn. Meer statistische weetjes? Lees dan ook mijn artikel over de beste statistische programma’s.

Restaurant Basta Gent

Iemand vroeg me of ik een leuk en betaalbaar restaurant kende in Gent. Ik ben laatst naar restaurant Basta geweest met Bram, en we kregen een heerlijke burger (proef ook zeker de vegetarische burger!) die ook nog eens origineel en smakelijk gepresenteerd werd.

Shutterstock

Nu maak ik zelf de foto’s die op mijn blog komen, of ik maak gebruik van stockfoto’s. Maar het is niet altijd eenvoudig om een geschikte stockfoto te vinden. Daarom zocht ik de tarieven op van Shutterstock.

Twig Mac

Ik las iets over iemands favoriete lipstick, en dit was de kleur Twig’ van MAC. Ik moest natuurlijk meteen weten hoe die er dan uitzag.

Urban Decay Primer Potion

In het artikel over hoe je een frisse blik kunt creëren noem ik dit middel als de basis voor een ooglook die de hele dag onwrikbaar blijft zitten.

Verkoopprijs of verkoopsprijs

Zoals iedereen google ik woorden als ik twijfel over de schrijfwijze.

Wat is fipronil

Ik wilde wel eens weten wat het beruchte product precies is waar we de laatste tijd dagelijks over horen in de media.

X

Geen zoektermen! Ik weet niet hoe lang zoektermen worden bijgehouden in google, maar ik heb alleszins al lang niks meer opgezocht dat met een x startte.

Yves Saint Laurent

Waarschijnlijk heb ik dit gegoogeld voor het artikel over de fluwelen schoenen, maar ik weet niet precies meer waarom. Nu heet het merk sowieso Saint Laurent.

Zalando

Ik zocht laatst een artikel op via Zalando. Ik heb trouwens niks besteld.

Welke zoekterm verbaasde jou het meest?

Zoekwoorden google

Photo by  Pineapple Supply Co on  Pineapple Supply Co

You may also like

Bloggen
Ben ik gestopt met bloggen?
dertig jaar
Is 30 jaar worden moeilijk?
2020
In 2020 heb ik kruimels van tafel opgeveegd
hoe is mama zijn echt?
1 jaar mama zijn: hoe is het écht?
Fietsen door de bomen in Limburg
Een update: hoe heb ik de tijd in mijn verlof besteed?
Doctoraatsverdediging
Mijn doctoraatsverdediging: hoe ik me die dag echt voelde

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.