9
sep
2020
Sneakers of hakken

Sneakers of hakken? Deze keuze maken we deze herfst

Al enkele jaren worden hoge hakken van de troon gestoten door comfortabele sneakers. Zelfs de meest fervente aanbidders van elegante hooggehakte schoenen durven al eens hun stiletto’s in te ruilen voor trendy sneakers. Ik heb me lang verzet tegen de sneaker-trend, maar zelfs ik heb ondertussen een mooie collectie sneakers. Roze sportieve sneakers, witte sneakers met fluffy zijkanten, rode sneakers bekleed met fluweel en zwarte sneakers met glitterdetails sieren al enige tijd mijn schoenenkast. Toegegeven: ze zitten gewoon schandalig makkelijk. Maar dat wil niet zeggen dat mijn liefde voor hakken is verdwenen. Integendeel: ik wacht al geruime tijd ongeduldig op de comeback van hoge schoenen.

Even dacht ik dat het zover zou zijn. Mensen zouden massaal hun witte sneakers aan de wilgen hangen, en terug kiezen voor hakken van duizelingwekkende hoogte. Maar toen kwam corona en leken we nog verder van huis. Mensen dragen helemaal geen schoenen meer zo blijkt. Podologen waarschuwen zelfs voor toenemende pijnklachten aan de voeten als gevolg van het veelvuldig blootsvoets of op teenslippers rondlopen. Onthoud dus dat je ook best af en toe voor stevige schoenen kiest als je lange tijd thuiswerkt.

Corona heeft mijn dromen over mooie hakken dus even uitgesteld. Toch geraken de mensen het ‘huisuniform’ ook wat beu. We willen ons opkleden, plannen maken, ergens naartoe gaan. We willen terug leven!

De komende herfst zullen onze schoenenkeuzes het spanningsveld tussen huiselijk comfort en het verlangen naar een spannender en glamoureuzer leven reflecteren.

Sneakers of hakken

Photo by Zuzana on Unsplash

Sneakers

Sneakers zullen dus nog steeds erg in trek zijn. Deze 3 soorten sneakers zijn de komende herfst erg gewild:

1. De grote witte sneaker

Schoenen die we vroeger ronduit als lomp zouden bestempeld hebben, zijn nu de meest fashion forward keuze die je kunt maken. De grote witte sneaker is zo’n voorbeeld. Het is het soort schoen dat je vader vroeger zou gedragen hebben tijdens de tennispartijtjes op zondagmorgen. Nu draag je ze onder een high waist mom jeans. Het kan verkeren.

Witte FILA Sneakers STRADA LOW KIDS - large

Witte FILA Sneakers | Bron afbeelding: Omoda

2. De ugly sneaker

Nog zo’n schoen uit de categorie ‘hoe lelijker hoe beter’. De zogenaamde ugly sneaker. Lelijk is trouwens geen negatief woord in deze context, maar een doel op zich. De anti-fashion viert hoogtij. Door bewust te kiezen voor kledij en schoenen die vroeger als lelijk en lomp zouden bestempeld worden, toon je tegenwoordig aan hoe trendy je bent. Denk aan te grote jassen en flapperende joggingsbroeken in zwarte stretch-stof. De ugly sneaker past volledig in dit plaatje. Ze is vrij breed en voorzien van slecht bij elkaar passende schreeuwerige kleuren.

Multi SCOTCH & SODA Lage sneakers CELEST - large

Veelkleurige sneakers Scotch & Soda | Bron afbeelding: Omoda

3. De sneaker van een bekend sportmerk

Een klassieker die het nog steeds goed doet: de sneaker van een bekend sportmerk. Elke typische sneaker van een bekend sportmerk is geoorloofd om te dragen. Denk aan Nike, Adidas, Puma,… Een herkenbaar logo of design volstaat.

Witte ADIDAS Sneakers SUPERSTAR J - large

Witte Adidas sneakers | Bron afbeelding: Omoda

Hakken

Hakken komen met mondjesmaat terug in het straatbeeld, maar ik voorzie voorlopig geen revival of the stilettos. Hakken zijn de komende herfst vooral comfortabel en ingetogen. Dit komt tot uiting in de volgende kenmerken

1. Blokhakken

Deze herfst gaan we niet voor wiebelige toestanden, maar kiezen we voor solide blokhakken. Blokhakken bieden stevigheid en vormen een minder groot contrast met de comfortabele sneakers die we gewoon zijn.

Lees ook: stoere veterboots: zo draag je ze op het werk

Zwarte GABOR Enkellaarsjes 863.1 - large

Gabor enkellaarsje met blokhak | Bron afbeelding: Omoda

2. Lage hakken

Opvallend is dat ook de hoogte van de hakken redelijk ingetogen blijft. Alsof we letterlijk en figuurlijk met beide benen op de grond willen staan. Het is bijna poëtisch hoe de psychologische toestand van de maatschappij gereflecteerd wordt in onze schoenkeuze.

Zwarte GABOR Enkellaarsjes 670.2 - large

Gabor laarsje met lage hak | Bron afbeelding: Omoda

3. Donkere kleuren

De herfst en winter zijn traditioneel seizoenen waarin we voor donkere kleuren kiezen, maar dit jaar kleuren bijna alle collecties zwart. Het ziet er wel heel stoer uit!

Zwarte GABOR Enkellaarsjes 92.804 - large

Zwart laarsje Gabor | Bron afbeelding: Omoda

Alle afgebeelde hakken zijn van de collectie Gabor schoenen dames, en weerspiegelen precies hoe wij voorzichtig weer naar hakken durven grijpen, maar hierbij vooral kiezen voor donkere en stoere ontwerpen. De zuurstokroze stiletto’s blijven duidelijk nog even op stal in afwachting van vrolijkere tijden!

Waar kies jij deze herfst voor? Voor de sneakers of voor de hakken?

You may also like

vinted ervaringen
Tweedehands kledij kopen en verkopen op Vinted: mijn ervaringen
Guilty pleasure: corporate fashion on Netflix
Mijn 3 favoriete Netflix-series met corporate fashion (guilty pleasure!)
Overknee laarzen onder lange rok met hoge split
Trend alert: overknee laarzen. Hoe draag je ze?
Grote bedragen
Grote uitgaven: wat is essentieel?
Doorslapen
Het doorslapen van je kindje vieren: het doorslaapfeestje
Stropdas dames gestreepte blouse
De stropdas voor dames: 4 mogelijke stijlen

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.