14
jun
2017
Kokerjurken

Zomerjurken op het werk: voorwaarden zakelijke jurken en modellen

De zomer is de tijd bij uitstek om te kiezen voor een mooie jurk, omdat het dragen van een jurk dan niet per definitie gepaard hoeft te gaan met praktische besognes. Koude benen zullen de pret alvast niet bederven. Alleen is niet iedere jurk even geschikt voor kantoor. Ik hoor vaak van vrouwen dat ze het moeilijk vinden om een mooie jurk te vinden die je kan dragen op het werk. Het klopt inderdaad dat je niet zomaar iedere jurk op kantoor kunt dragen. Toch kan je met een beetje goed speurwerk vast en zeker jouw ideale kantoorjurk op de kop tikken.

In dit artikel geef ik een aantal voorwaarden mee die je kunnen helpen om een geschikte zakelijke zomerjurk te vinden. Vervolgens presenteer ik een aantal jurk-pasvormen mee die uitermate geschikt zijn als zakelijke jurk. Veel succes met de zoektocht naar de ideale zakelijke zomerjurk!

Voorwaarden zakelijke jurken

1. Ze zijn niet te los

Typische zomerjurkjes zijn luchtige fladderende jurken met spaghettibandjes. Deze jurkjes kunnen heel leuk en jeugdig ogen, maar ze zijn net iets te informeel om op het werk mee te verschijnen. Draag ze op een picknick of op een wandeling op het strand, maar houd ze bij voorkeur buiten de kantoormuren.

2. Ze hebben geen cut-outs

Jurken met uitsnijdingen in de stof (vaak ter hoogte van het middenrif) zijn heel trendy, maar vind ik te sexy om op het werk te dragen. Houd dit voor een feestje, of voor een luie zomerdag als je een casual exemplaar wilt dragen. Ik heb een witte losse jurk met cut-outs, maar weinig mensen zullen dit weten, omdat ik dit louter in mijn vrije tijd draag op een broeierige zomerdag.

3. Ze bedekken ofwel de benen, ofwel het decolleté

Ik heb helemaal niets tegen jurken die veel huid onbedekt laten, laat dat duidelijk zijn. Iedere vrouw moet voor zichzelf uitmaken wat ze mooi vindt, en waar ze zich goed in voelt. Waar ik me zelf goed bij voel is dit: een jurk mag best kort zijn, maar dan heb ik het liefst dat die redelijk hoog gesloten is. Anderzijds mag een jurk zeker een decolleté hebben, maar dan vind ik het fijn dat de jurk tot boven de knie komt. De stelregel dat je ofwel je benen showt, ofwel een jurk met een decolleté hebt, vind ik voor mezelf een prima houvast. Zo hoef ik niet lang te twijfelen of een jurk geschikt is om op het werk te dragen.

4. De stof is dik genoeg

In tegenstelling tot de vorige punten heeft dit niets te maken met de mate waarin een jurk je lichaam bedekt, maar alles met de kwaliteit van de jurk. Een jurk met een stevige stof oogt veel degelijker en kwaliteitsvoller dan een jurk met een dun stofje. Om te beginnen kreukt de jurk dan minder snel, maar zelfs zonder kreuken oogt een jurk met een iets dikkere stof gesofisticeerder. Sommige jurken zijn wel van uitmuntende kwaliteit, maar ogen toch niet zakelijk omwille van de stof. Een dunne zijden jurk kan prachtig zijn, maar is meestal niet erg geschikt voor de zakelijke context. Een jurk met een dikke stof heeft als bijkomend voordeel dat het niet zo sterk aftekent, dus je kunt gerust een aansluitend model dragen dat je perfect flatteert. Een jurk met een dikkere stof is overigens niet per definitie warmer dan een jurk met een dunne stof. Alles heeft te maken met de kwaliteit van de gekozen stof, en de mate waarin deze stof kan ademen.

Zakelijke jurken: geschikte pasvormen

De kokerjurk

Als we het hebben over een zakelijke jurk, denken de meeste mensen meteen aan een kokerjurk. Dit is inderdaad een heel vaak voorkomend model dat het zandlopermodel van het vrouwelijke figuur mooi in de verf zet. Een kokerjurk sluit over de hele lijn mooi aan, en is naar onderen toe smaller. Zorg ervoor dat de kokerjurk niet té strak rond je benen zit, want je wilt natuurlijk nog kunnen wandelen.

Kokerjurken

  1. Kokerjurk Ted Baker €210
  2. Kokerjurk Adrianna Papell €159 €111,30
  3. Kokerjurk Phase Eight €195

De jurk met A-lijn

Als je niet van kokerjurken houdt, zijn er nog voldoende andere opties. Een jurk met een A-lijn is een klassiek model, en flatteert zo goed als alle lichaamstypen. Met dit model kan je maar moeilijk de bal misslaan. Het leuke aan een jurk met A-lijn is dat je je helemaal kunt uitleven met de print, want deze pasvorm is op zichzelf redelijk bescheiden. Je hoeft dus niet bang te zijn dat het allemaal een beetje te veel van het goede wordt.

Jurk A-lijn

Jurk A-lijn WE Fashion €79,99

De rechte jurk

Wie houdt van de mooie taille van de kokerjurk maar niet houdt van een strakke pasvorm, kan een rechte jurk overwegen. De jurk sluit nog steeds aan, maar loopt vanaf de heupen recht naar beneden. Deze jurk is het mooist als de taille geaccentueerd wordt met een riempje.

Rechte jurk Comma

Rechte jurk Comma €129,99 €90,99

De tuniek-jurk

Deze jurk is zeer geschikt voor de zomer omdat die los om het lichaam zit. Op het werk zou ik geen hemd-tuniek dragen, maar kiezen voor een iets chiquere variant. Zorg er wel voor dat je de tuniek mooi samenbindt rond de taille. Veel tuniek-jurken worden verkocht met een bijpassende riem. Maak er gebruik van!

Tuniek Karen Millen

Tuniek Karen Millen €225 €105

 

Heb je je favoriete model jurk gevonden? Dan vind je het misschien ook leuk om dit te vergelijken met de verschillende modellen rokken die ik beschrijf in dit artikel.

You may also like

De beste kraamcadeaus
Wat zijn goede kraamcadeaus?
vinted ervaringen
Tweedehands kledij kopen en verkopen op Vinted: mijn ervaringen
Guilty pleasure: corporate fashion on Netflix
Mijn 3 favoriete Netflix-series met corporate fashion (guilty pleasure!)
Bikinitrends 2022
Badmodetrends 2022 | 5x trendy op het strand
Fotoalbum huwelijk
“Help! Ik stel het maken van mijn trouwfotoboek uit!” 7 x motivatie om deze week nog jouw huwelijksalbum af te hebben.
Overknee laarzen onder lange rok met hoge split
Trend alert: overknee laarzen. Hoe draag je ze?

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.