26
dec
2018
Energie uit werk halen

Mijn kerst- en nieuwjaarswens voor jullie | Opgelet: kan je batterij beïnvloeden

Lieve lezers

Vandaag deel ik graag mijn wens met jullie. Beschouw het als mijn kerstwens of mijn nieuwjaarswens. 2018 was een jaar waarin ik in mijn directe omgeving en ver daarrond in aanraking kwam met lege batterijen. Niet de AA soort die je overal hebt rondslingeren in huis, en waarvoor je opgeroepen wordt om die in een verzamelpunt binnen te brengen. Maar met wel de soort die iedereen metaforisch in zijn binnenste heeft zitten. Ik merk dat er veel verwacht wordt van mensen, en dat velen tot het uiterste gaan om die verwachtingen in te lossen. En zelfs zonder torenhoge verwachtingen en zware werkdruk is het niet evident om alle ballen in de lucht te houden.

Lees ook: deze 6 dingen moet je nooit zeggen tegen iemand met een burn-out

Met het resultaat dat de ballen op de grond stuiteren. En batterijen in het rood gaan. En het Duracell-konijn plat op de grond ligt. Hierdoor is het mij heel duidelijk dat gelukkig zijn en een goede carrière hebben niet gelijk staat aan grootse successen boeken. Het is niet door iedereen gelauwerd worden als die ‘harde werker’, het is niet ontzagwekkend gemompel horen als je naam wordt genoemd, en het is zelfs niet die miljoenendeal binnenhalen. Wat het dan wel is? Mijn wens aan jullie.

Mijn wens aan jullie is dat jullie energie mogen putten uit wat je onderneemt. Zowel op privé- als op werkvlak. Want als je energie krijgt door je activiteiten, kan je de wereld aan. Als je werk je dus zodanig veel energie kost dat je voelt dat je levenskwaliteit er door daalt, dan wens ik je toe dat je werk snel een andere wending krijgt. Dat je oplossingen vindt, of je op een andere plaats een betere balans vindt. En als je wel het gevoel hebt dat je op de juiste plaats zit, dan wens ik dat je activiteiten je met een vuur vervullen waaraan je je lange tijd kunt opwarmen.

Heb alstublieft lak aan wat andere mensen over je zouden kunnen zeggen. Luister naar jezelf, luister naar je lichaam, en richt je op activiteiten die je batterij groen doen opgloeien. Met een carrièreblog dacht je misschien dat ik jullie vooral een goede carrière zou toewensen. En dat doe ik ook, maar alleen als je hier ook werkelijk gelukkig van wordt en als het je vervult met energie.

En het is niet erg als je niet meteen die zogenaamde droomjob te pakken hebt. Zolang je energie kunt halen uit wat je doet, of plannen maakt richting de toekomst die je een warm gevoel geven, ben je zeker op de goede weg.

Waar je juist je energie uit haalt is heel persoonlijk. Voor de ene is dit het contact met andere mensen. Voor de andere is dit het oplossen van een wiskundig probleem. En nog voor iemand anders is dit het gevoel van verse aarde die door je handen gaat. Maar het gevoel dat je erdoor krijg is universeel: het is een vuurtje dat je in jezelf voelt branden. Het zorgt ervoor dat je ingewanden in een aangename knoop kunnen terechtkomen (die spanning als je dat fantastische manuscript naar de uitgever verstuurt!), je hart gaat sneller kloppen (straks zie je die leuke collega weer!), je vingers beginnen te jeuken (je kan niet wachten om te beginnen knutselen aan dat apparaat!),… Ga op zoek naar dat gevoel!

Laad die batterijen maar eens goed op, en geef aandacht aan de dingen die je met dat warme vuur vervullen. Ik wens jullie een mooi 2019 toe dat barst van de energie.

Liefs
Haydée

Energie uit werk halen

Photo by Joshua Newton on Unsplash

You may also like

in januari verjaren
Waarom in januari verjaren helemaal niet zo’n feestje is: 6 redenen
Sinaasappels
Dipje op je werk? Dankzij deze snacks zit jij altijd vol energie!
Gift guide ambitieuze carrièrevrouw
Gift guide voor de ambitieuze carrièrevrouw
Hoe leuke kerstcadeau's vinden
Kerstinkopen doen: 3 tips die je geweldige cadeautjes doen vinden
IKEA tips
9 tips om alles uit je IKEA-bezoek te halen
Alcohol op het werk
Alcohol op het werk – Voor mij een fruitsapje alstublieft

2 Responses

  1. Wat een ontzettend mooie kerst- en nieuwjaarswens, waarmee je zeker de spijker op zijn kop slaat! <3 Ik wens jou ook alvast een heel mooi nieuw jaar toe waarin je hopelijk veel tijd kunt besteden aan de dingen waar jij blij van wordt en die jouw batterij opladen 🙂

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.