20
jan
2020
in januari verjaren

Waarom in januari verjaren helemaal niet zo’n feestje is: 6 redenen

In januari verjaren is geen pretje. Dit kan ik als januari-verjaar-pechvogel onderschrijven. Oké, er zijn misschien een paar dingen in het leven ietsie pietsie erger, maar iedereen zal het er over eens zijn dat in januari verjaren ongeveer het ergste is dat je als mens kan overkomen. Mensen die dit in april lezen, en volop voor gezinsuitbreiding gaan: staak alle activiteiten. Je wilt dit niet op je geweten hebben. (Grapje natuurlijk, ik gun iedereen van harte dat kleine boeleke, ook als het in januari geboren zal worden.) Toch moet je je bewust zijn van de volgende feiten die elke januari-verjaarder zal herkennen:

1. Je krijgt nauwelijks verjaardagskaartjes

Mensen hebben de buik vol van feestjes en kaartjes als de feestdagen pas achter de rug zijn. Hoe eerder je in de januarimaand verjaart, hoe sterker dit effect. Eindelijk zijn alle wenskaarten uit de deur, en kan de nieuwe kalender opgehangen worden, komt er dan plots zo’n stoorzender kijken die uit alle macht in januari moet verjaren. “Laat maar zetten, ik zend wel een berichtje op facebook,” zullen mensen dan al snel denken. De postzegelvoorraad was trouwens toch al op.

2. Ook de cadeautjes zijn nogal mager

De decembermaand is voor veel mensen een dure maand, zeker als er ook kinderen in het gezin zijn. Sinterklaas komt cadeautjes brengen, er moeten cadeautjes onder de kerstboom liggen, en er worden verschillende lekkere dinertjes georganiseerd voor vrienden en familie. Eens de laatste vuurwerkpijlen afgeschoten zijn, slaan mensen een zucht van verlichting: oef, we kunnen weer even ons geld sparen. Maar dat is buiten die vervelende jarige in januari gerekend. De januari-jarige is daarom erg bekend met het ‘da’s voor je kerst-en-verjaardag-in-één-cadeau’.

3. Je hebt zelf geen zin om een feestje te organiseren

Om eerlijk te zijn heb je zelf ook wel een beetje de buik vol van alle feestjes. De decembermaand is één groot feest met rijkelijke banketten en vuurwerkshows. En jij bent dan die ene vergeten vuurpijl die per ongeluk wordt afgeschoten als iedereen al naar huis is. “Ik organiseer wel iets in maart als iedereen weer goesting heeft in een feestje,” denk je dan al snel.

4. Het is koud, donker en deprimerend buiten

Mocht je toch enig feestgedruis in je binnenste ontdekken, dan wordt dit snel de mond gesnoerd vanaf je naar buiten kijkt. Jaloers denk je aan al die zomerjarigen die voor hun verjaardag een leuk tuinfeest kunnen geven, gaan picknicken in het park, of een informele barbecue kunnen houden. Als jij iets wilt organiseren met iets meer genodigden dan je lief, je kat en je bomma, moet je al snel een verwarmde feestzaal afhuren. En je moet een dikke winterjas over je feesttenue heen dragen. Je feestkapsel wordt natgeregend vanaf je een voet buiten de deur durft te zetten. Niet dat dat erg is, want mensen kunnen je toch niet zien, aangezien het al vanaf vijf uur donker is.

5. Je hebt grote kans om je verjaardag eens ziek door te brengen

Degenen die wel een feestje houden in januari zijn de bacteriën en virussen. Aan verkoudheden en griep geen gebrek! De januari-jarige maakt daarom veel kans om zijn verjaardag eens ziek en ellendig door te brengen. Ondertekende heeft haar 29ste verjaardag met griep in bed doorgebracht. Gelukkig heb je waarschijnlijk geen groot feest gepland, waardoor je gewoon onder de radar kunt uitzieken.

6. Je bent altijd de oudste van je vrienden

Heb je vrienden uit hetzelfde geboortejaar, bijvoorbeeld omdat je die tijdens je studies leerde kennen? Dan ben je altijd de oudste. Als tiener is dat nog leuk, maar hoe ouder je wordt hoe minder geprivilegieerd je je daardoor voelt. Terwijl je vriendin die in december verjaart net nog verwerkt dat ze geen 28 meer is, ben jij al 30.

Alle gekheid op een stokje: als je dit leest en je bent jarig wens ik je een GELUKKIGE VERJAARDAG!

Stuur dit artikel door naar een januari-jarige om hem of haar een hart onder de riem te steken. Jij begrijpt met welk leed zij ieder jaar weer opnieuw geconfronteerd worden!

in januari verjaren

Photo by Brooke Lark on Unsplash

You may also like

dertig jaar
Is 30 jaar worden moeilijk?
Fietsbroekjes mode
Halt aan de koersbroekjes!
Energie uit werk halen
Mijn kerst- en nieuwjaarswens voor jullie | Opgelet: kan je batterij beïnvloeden
De lelijkste schoenen ter wereld
Dit zijn de lelijkste schoenen ter wereld | 23 horrorcreaties
#badstockphotosofmyjob
De 65 grappigste #badstockphotosofmyjob
Trakteren Werk
TEST: waarmee moet jij trakteren op het werk?

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.