23
okt
2017
IKEA tips

9 tips om alles uit je IKEA-bezoek te halen

De IKEA moet zowat één van de meest geliefde en beruchte winkels tegelijk zijn. Geliefd, want je kan er fijne spullen vinden voor een klein prijsje. Berucht, want je kan er in verloren lopen, veel meer meehebben dan je oorspronkelijk gepland had, en tegelijk in een existentiële (want: iedereen heeft die fruitschaal) of relationele (want: niemand heeft zo’n moeilijke partner) crisis terechtkomen.

Toevallig wonen mijn man en ik niet zo ver van de IKEA. Na een lange werkdag (of wanneer we gewoon te lui zijn om te koken) durven we al eens een Zweeds balletje, al dan niet in vegetarische vorm, op onze vork prikken. Als we eerlijk zijn gaan we er eigenlijk veel te veel. Het personeel moet ons nu ongeveer nog nét niet herkennen. Maar de aantrekkingskracht is gewoon te groot. Dat is alleen maar goed nieuws voor jullie, mijn lieve lezers. Want vandaag geef ik jullie negen waardevolle tips die ervoor zullen zorgen dat je IKEA-bezoek nooit meer hetzelfde is.

1. Op weekdagen kan je gratis koffie, thee en chocomelk drinken

En neen, dit is niet alleen het geval als je er ook eet! Wil je eventjes uitrusten van je IKEA-tocht? De kans is groot na al dat vergelijken, discussiëren en imaginair inrichten. Wel, dan kan dat prima bij een gratis warme drank.

2. Zorg dat je IKEA family-member bent

IKEA tips knuffel

Om van de gratis drank te genieten moet je wel zorgen dat je IKEA family-member bent. Maar dat kost je niks. Je gaat gewoon naar een registratiepaal, print je bonnetje af (je kaart krijg je later opgestuurd), et voilà! Je lidmaatschap is niet alleen handig in het restaurant (al heb je daar ook nog leuke voordelen, zoals af en toe een gratis taartje bij een bepaald menu), het komt ook van pas bij het kopen van producten. Bij sommige producten is er namelijk een mooie IKEA family-korting. Pluchen beesten aan de helft van de prijs, iemand?

3. Je baby eet er gratis

IKEA tips baby

Eet je in het IKEA-restaurant, dan kan je een gratis potje babyvoeding voor je kleintje meenemen. De IKEA is een bijzonder kindvriendelijke winkel, dat blijkt nog maar eens extra uit dit attent gebaar.

4. Je kan gratis frietjes bijhalen

IKEA tips balletjes

Echt waar! Ga met je bonnetje en bord via de kassa naar binnen (dus niet via de wachtrij), en vraag extra frietjes bij aan de mensen die opdienen. Het wordt heel weinig gedaan omdat mensen gewoon niet weten dat het kan. Natuurlijk zal daar verandering in komen, nu ik deze tip wereldkundig heb gemaakt.

5. Eet hetzelfde thuis

IKEA tips balletjes

Veel mensen zijn helemaal verzot op de IKEA-balletjes. Het leuke is dat je alles wat je in het restaurant kan eten, ook aan de uitgang in de voedselafdeling kan kopen. Sla die diepvriesproducten maar in! En ja, die lekkere chocoladetaart die smaakt naar de Daim-snoepjes verkopen ze er ook.

6. Er worden leuke workshops gegeven

IKEA workshops

Zelf volgde ik een keer de workshop ‘feestelijk tafelschikken’ in de periode voor de feestdagen. Hoewel ik zeker geen geboren servetvouwer ben, leerde ik er ook nog heel wat andere leuke dingen bij, en kreeg ik nog lekkere hapjes en een boek op de koop toe. Maar er worden nog veel meer leuke workshops gegeven! Hier kan je ontdekken welke workshops er bij jou in de buurt gegeven worden.

7. Je oude catalogus kan iets opleveren

IKEA tips blauwe zak

Heb je nog een oude IKEA-catalogus thuis liggen? (En laat ons eerlijk zijn: wie heeft er nu geen oude IKEA-catalogus liggen?) Neem die dan mee tijdens je bezoek. Af en toe kan je een oude catalogus inruilen tegen een blauwe zak. Je weet wel; de gele zak, maar dan in het blauw.

8. Loop er je schoenen in

IKEA is ideaal om nieuwe schoenen in te lopen. De ondergrond is er effen, je kan er een poosje rondlopen, maar het is geen kilometerslange wandeling die je gegarandeerd blaren zal bezorgen. De IKEA is mijn gouden tip voor het inlopen van nieuwe schoenen, naast een bezoekje brengen aan de supermarkt. Wil je een geheim weten? Ik liep in de IKEA mijn trouwschoenen in.

9. Denk aan je nakende huwelijk

IKEA tips huwelijk

Ben je toevallig een huwelijk aan het plannen? Houd dit dan zeker in het achterhoofd als je door de IKEA loopt. Toevallig heeft de IKEA mooie en handige spullen die je kan gebruiken bij talloze onderdelen van je huwelijk. Een geschenkdoos nodig? Decoratie voor tijdens de ceremonie? Of leuke attributen om de tafelschikking aan te duiden? IKEA heeft het voor een klein prijsje! Nog een leuke meevaller: als je tot bij de decoratie-afdeling geraakt zonder in ruzie te komen met je aanstaande, dan ben je zeker van een harmonieus en geslaagd huwelijk.

IKEA tips
Disclaimer: dit is geen commerciële samenwerking met IKEA. Het zijn de tips van iemand met jarenlange ervaring.

You may also like

De beste kraamcadeaus
Wat zijn goede kraamcadeaus?
Guilty pleasure: corporate fashion on Netflix
Mijn 3 favoriete Netflix-series met corporate fashion (guilty pleasure!)
Bikinitrends 2022
Badmodetrends 2022 | 5x trendy op het strand
Fotoalbum huwelijk
“Help! Ik stel het maken van mijn trouwfotoboek uit!” 7 x motivatie om deze week nog jouw huwelijksalbum af te hebben.
Overknee laarzen onder lange rok met hoge split
Trend alert: overknee laarzen. Hoe draag je ze?
Stropdas dames gestreepte blouse
De stropdas voor dames: 4 mogelijke stijlen

5 Responses

 1. Haha, wat een ontzettend leuk artikel! Ik heb het met veel plezier gelezen. Ik wist helemaal niet dat babyvoeding gratis is bij IKEA. Wat grappig! En voor de bruiloftaccessoires kun je inderdaad goed terecht bij IKEA. Die items zien er zo gaaf uit!

  1. Haydée

   Fijn om te lezen dat je dit artikel leuk vond! En ja, ik heb zelf ook rondgelopen in IKEA om sommige items voor mijn bruiloft in te slaan. 😉

 2. Annemie

  Haha wat een kenner! Binnenkort de IKEA failliet met al die tips ;). Ik heb afgelopen weekend de softijsjes, en sandwich met visburger ontdekt (te verkrijgen aan de uitgang), superlekker en spotgoedkoop!

  1. Haydée

   Wat, je hebt iets ontdekt in de IKEA waarvan ik niet op de hoogte ben? Dat bestaat niet, haha!! Ik wist niet dat ze ook sandwiches met visburger verkochten aan de uitgang. Allée zeg, nu zal ik wééral moeten teruggaan. 😀

   1. Annemie

    Hahaha!! Ja ik dacht eerst dat ze er enkel hotdogs hadden, dus misschien is het iets vrij recent! 😀 Weeral een goed excuus voor een nieuwe IKEA trip! 😉

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.