9
nov
2017
Hoe leuke kerstcadeau's vinden

Kerstinkopen doen: 3 tips die je geweldige cadeautjes doen vinden

Ik heb zo goed als al mijn kerstcadeautjes al gekocht. Sterker nog, ik heb zo goed als al mijn kerstinkopen al in september gedaan. Naast het feit dat ik kerst een prima excuus vind om uitgaven voor anderen budgettair te rechtvaardigen (wie het artikel over ‘uitgaven beheren‘ heeft gelezen, zal weten dat ik daar nogal veel aan durf uit te geven), is er ook nog een andere reden waarom ik in september al ben gaan kerstshoppen. Ontdek het in dit artikel.

Hou je niet van kerstinkopen doen, of loop je op 23 december paniekerig door de winkelstraten op zoek naar een cadeau dat bruikbaar, leuk, en persoonlijk is? Met als resultaat dezelfde bon of fles parfum die je vorig jaar ook al gaf? Dan heb je wellicht iets aan deze 3 tips die je geweldige cadeautjes doen vinden:

1. Doe ze doorheen het jaar

Cadeautjes vind je zelden als je ze nodig hebt. Maar doorheen het jaar zie je wel af en toe iets voorbijkomen waarvan je denkt: “ha, dat zou echt iets leuks zijn voor deze persoon.” Maar vervolgens doe je er niks mee, want je kan toch moeilijk zonder reden iets kopen? Toch is het net datgene wat je wél moet doen.

Bram en ik hebben zelfs een opbergdoos die we de ‘cadeaubox’ noemen. Als we doorheen het jaar iets leuks zien, en we vinden dat dit een ideaal geschenk zou zijn voor een dierbare, dan schaffen we het aan, en we bergen het op in de cadeaubox tot de geschenkgelegenheid zich voordoet. En geloof me, die gelegenheden dienen zich sneller aan dan je denkt. Of het nu een verjaardagscadeau is of een kerstcadeau: leuke persoonlijke geschenken komen altijd van pas.

2. Doe ze nu!

Als de laatste Halloweenpompoenen tot pompoensoep zijn verwerkt, is er eigenlijk al geen tijd meer te verliezen. Als je er nu geen werk van maakt, is de kans groot dat je alsnog wanhopig naar een leuk cadeautje zoekt voor die ene ‘moeilijke’ persoon terwijl je eega de kerstdis alvast klaar zet voor het bezoek dat straks komt.

Als je ruim op voorhand rustig je ogen open houdt voor leuke ideetjes en buitenkansjes, is de kans veel kleiner dat je een miskoop doet. En dat zou heel jammer zijn. Jij bent je geld kwijt, en de andere persoon krijgt een cadeautje waar hij of zij weinig mee kan doen. In het beste geval kan de ontvanger het goed verbergen, in het slechtste geval krijg jij volgend jaar het ‘ongewenste’ cadeau terug op je bord. Ach ja, recycleren is zo slecht nog niet.

Wie nog meer goede redenen wilt lezen om nu al aan het kerstshoppen te beginnen, kan dit artikel op flaironline.nl lezen.

3. Laat ze doen

Als je nog liever als kerstman verkleed rondloopt, of in het openbaar schreeuwt om een rendierhoedje dan dat je gaat kerstshoppen, zelfs dan is er voor jou nog hoop. Je kan het kopen van dat ideale kerstcadeau namelijk ook aan professionals overlaten.

Emmy van BudgetDivaMagazine stelt bijvoorbeeld haar ‘personal kerstshopper service’ ter beschikking. Het principe is dat zij voor een klein bedrag de beste deals zoekt, waardoor je niet alleen originele en leuke cadeaus hebt die passen bij de persoon waarvoor je een cadeau zoekt, maar je ook nog eens flink wat geld kunt besparen. Ik vond haar service via een bloggroepje waarvan ik lid ben, en ik deel het graag met jullie.

Conclusie

Deze tips komen eigenlijk allemaal op hetzelfde neer: begin op tijd met het zoeken van leuke cadeau’s, en wees niet bang om op een goede deal in te gaan. Een goed cadeau komt namelijk altijd van pas!

Heb jij nog een goede tip voor het vinden van een leuk kerstcadeau? Laat het dan zeker weten in een reactie!

Hoe leuke kerstcadeau's vinden

Photo by Kari Shea on Unsplash

You may also like

De beste kraamcadeaus
Wat zijn goede kraamcadeaus?
Fotoalbum huwelijk
“Help! Ik stel het maken van mijn trouwfotoboek uit!” 7 x motivatie om deze week nog jouw huwelijksalbum af te hebben.
Originele kerstcadeautjes voor mensen die alles al hebben
video conferencing
Video conferencing als een pro: 7 essentiële to do’s
in januari verjaren
Waarom in januari verjaren helemaal niet zo’n feestje is: 6 redenen
Duurzame relatiegeschenken
Duurzaam ondernemen: deze 4 relatiegeschenken zijn wél ecologisch verantwoord

8 Responses

 1. Pingback : Uitgelicht Blogbericht van Work in Heels - Thuis bij de Budget Diva

 2. Voor een twijfelaar als ik met een huiver om boodschappen te doen, zou uitbesteden van de boodschappen best een goed idee zijn, ware het niet dat ik een controlfreak ben.. Ik ben je heel erg dankbaar voor de tip: koop het vooruit, als je het ziet! dat ga ik doen

 3. Pingback : Uitgelicht Blogbericht van Work in Heels - Budget Diva Magazine

 4. Leonore Kuijken

  Ik ga zelf in het najaar soms winkels binnen om inspiratie op te doen voor kerstcadeautjes, gewoon om te zien wat het aanbod in die winkel dan is, en of er mooie en/of nuttige dingen te zien zijn. En als ik dan iets tegenkom dat mij een leuk cadeau lijkt voor een specifiek persoon, of voor een paar personen, dan kan het zijn dat ik het dan al koop.
  Ik denk ook op voorhand na in welke soort winkels je leuke cadeau’s kunt vinden (vb Fnac, boekhandels, Oil& Vinegar, Dille &Camille). Dan weet ik al naar waar ik kan gaan, een keer dat ik dan echt op “cadeautjesjacht” kan gaan.
  Thuis werken wij al heel lang met zogenaamde “verlanglijstjes”, waarop de persoon in kwestie kan noteren wat hij/zij wel graag zou krijgen of nodig heeft, of waarbij hij/zij wat sponsoring kan gebruiken. Niet dat de persoon daarom alleen maar cadeautjes uit die lijst zal krijgen, maar het geeft voor de personen die de cadeautjes zoeken wel een indicatie wat voor die andere persoon dan belangrijk of wenselijk is. Het geeft je inspiratie. Mijn ervaring heeft wel geleerd dat er mensen zijn die het erg moeilijk vinden om zo’n lijstje te maken, omdat ze er geen tijd voor hebben of gewoon niet weten wat ze graag zouden willen, of omdat ze het vergeten, of het niet gewend zijn om zoiets te doen. Zo’n lijstjes kunnen altijd aangepast worden, afhanklelijk van wat voor jou belangrijk is of wat je dan nodig hebt, of van wat je tussendoor al gekregen of gekocht hebt. Bij mij is dat een Word-bestandje dat ik twee keer per jaar nakijk (rond mijn verjaardag en rond kerstdag).

  1. Haydée

   Wel een handige tip van die verlanglijstjes. Misschien moet ik dat ook eens overwegen. Ik werk meestal met ‘subtiele hints’ die toch niet altijd even goed opgepikt worden. 😀 En ja, de winkels die je benoemt zijn bij mij ook vaak voltreffers! Daar vind ik ook vaak heel leuke cadeautjes.

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.