6
jul
2021
Bloggen

Ben ik gestopt met bloggen?

De laatste tijd krijg ik af en toe de vraag of ik gestopt ben met bloggen. Mensen zien geen updates meer verschijnen, en de laatste post dateert alweer van een paar maanden geleden.

Energielevel in het rood

Het klopt dat het bloggen even op een laag pitje staat. De reden hiervoor is dat ik erg weinig energie en tijd heb om dit erbij te nemen. Bloggen is altijd een hobby geweest, nooit een hoofdwerkzaamheid. Ik deed dit in de avonduren, na een fulltime job. Vaak had ik dan nog zin en energie om een artikel uit te werken en de wereld in te sturen. Dat laatste (de energie) ontbreekt me jammer genoeg de laatste tijd. Twee jaar lang zwaar onderbroken nachten, na een uitputtende zwangerschap hebben er serieus ingehakt. We hebben een kindje met o.a. een reflux- en slaapproblematiek, en dit betekent dat we (naast heel veel mooie momenten) ook heel veel zorgen en slaaptekort hebben. Een fulltime job, de zorg voor een peuter, het huishouden, sociale contacten, een onderneming, mijn eigen sanity… Het zijn veel ballen om in de lucht te houden. Tot mijn eigen verbazing is het me tot nu toe gelukt (zelfs met een chronisch slaaptekort!), maar het betekent wel dat ik zeer sterk mijn prioriteiten moet bepalen. En hoe jammer het ook is, daar is de blogfrequentie het slachtoffer van. Ik verdien hier mijn brood niet mee, er overkomt niemand iets vreselijks als ik niks post, en ik hypothekeer mijn toekomst niet. Het betekent ook een stukje minder ontspanning voor mezelf (want bloggen is wel een uitlaatklep), maar ik heb mijn energie en tijd op dit moment nog te hard nodig voor andere dingen. Een kwestie van overleven!

Optimale blogfrequentie

Sowieso is het altijd zoeken naar de ideale blogfrequentie. En die verandert ook doorheen de tijd. Er is een tijd geweest waarin er standaard drie nieuwe blogpost per week verschenen. Deze rolden moeiteloos uit mijn vingers. Dan heb ik dit afgebouwd naar twee, vervolgens naar één, en uiteindelijk ben ik gestopt met mezelf een schema op te leggen. Bloggen moest voor de fun blijven, en ik had al genoeg deadlines en afspraken op het werk. Er komen nog steeds veel bezoekers op Work in Heels dankzij het rijke archief dat vlot gevonden wordt in Google. Ik mis alleen wel de interactie met de lezers en de discussie die soms volgt op nieuwe artikelen. Hopelijk komt dit binnenkort terug!

Nog ideeën?

Het is niet zo dat ik geen inspiratie meer heb om te bloggen. Ik heb eigenlijk ideeën ten over. Mijn lijstje staat vol met niet uitgewerkte blogconcepten die ik dolgraag zou verwezenlijken. Zelfs het chronische slaaptekort en de uitdagingen van het moederschap (en de combinatie met werk) zijn op zichzelf een bron van inspiratie. Ik hoop ze op een dag uit te kunnen schrijven om herkenning en houvast te kunnen geven aan mensen die in hetzelfde schuitje zitten.

Aan al mijn lezers: bedankt om mijn artikelen te lezen! Of je nu al jaren trouw elk artikel leest, of recent op mijn schrijfsels bent gestuit; ik vind het nog steeds heel bijzonder dat anderen mijn blogposts lezen. Ik hoop jullie binnenkort van vers leesvoer te kunnen voorzien!

Bloggen

Bron afbeelding: Unsplash

You may also like

Schrijven
5 jaar Work in Heels: mijn liefde voor het schrijven
dertig jaar
Is 30 jaar worden moeilijk?
2020
In 2020 heb ik kruimels van tafel opgeveegd
Zelfstandige worden als belgische blogger
4 jaar Work in Heels! De grootste successen en de grootste flops
hoe is mama zijn echt?
1 jaar mama zijn: hoe is het écht?
Fietsen door de bomen in Limburg
Een update: hoe heb ik de tijd in mijn verlof besteed?

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.