18
aug
2020
Fietsen door de bomen in Limburg

Een update: hoe heb ik de tijd in mijn verlof besteed?

Het is al even geleden dat ik een update plaatste op deze blog. Ik had een paar weken verlof, en heb mijn tijd optimaal gebruikt om dingen te doen die me gelukkig maakten, of dingen te doen die ik al heel lang wilde doen. Dit heb ik de afgelopen weken gedaan:

1. Een eBook geschreven

Ik heb mijn verlof gebruikt om me te storten op een leuk nieuw project: het schrijven van een eBook.

Op mijn webshop Trouwschoendames.be verkoop ik uiteraard trouwschoenen, maar ik wou nog meer doen voor de bruiden in spe. Ik vond het zelf een hele uitdaging om de juiste trouwschoenen te vinden, en ik weet dat andere vrouwen net op dezelfde moeilijkheden stuiten. Daarom besloot ik een complete gids te schrijven, bestaande uit een 8-delig stappenplan en een checklist. Ik ben er behoorlijk trots op, want ik heb er al mijn kennis over het vinden van trouwschoenen ingestoken, en deel een aantal onmisbare tips.

Trouwschoenen vinden stappenplan

Mijn eBook over trouwschoenen vinden

Het schrijven en lay-outen van de gids van 21 pagina’s bleek een serieuze klus te zijn. Maar de inspiratie kwam heel vlot doordat ik me al sterk in dit onderwerp verdiept heb. Het lay-outen heb ik gedaan in Crello. Ik kende dit programma nog niet (ik ben er toevallig op uitgekomen), maar ze hadden een aantal goede templates die me veel tijd bespaard hebben.

Ben je zelf een bruid die op zoek is naar trouwschoenen? Dan kan je de gids voor trouwschoenen HIER downloaden!

2. Tijd doorgebracht met mijn gezin

Toegegeven, vakantie zag er dit jaar compleet anders uit voor mij. Ten eerste is er natuurlijk de Corona-pandemie die alles op zijn kop gezet heeft. Verre reizen en talrijke bezoekjes aan familie en vrienden zaten er dus niet in dit jaar. Ten tweede hebben we nu ook een kindje waar we rekening mee moeten houden. Vakantie en reizen met kinderen kan best, maar wat er allemaal mogelijk is hangt sterk af van het ritme en de specifieke kenmerken van je kind. Wij hebben een heel vrolijk en leergierig jongetje, maar hebben helaas wel nog veel last van een onvoorspelbaar en zwaar onderbroken slaapritme.

Corona en de aanwezigheid van een kindje onder het jaar deden ons kiezen voor een autovakantie dichtbij. We genoten van een paar dagen Limburg, en daarna probeerden we optimaal te genieten van de mooie zomer thuis. Ik merk dat ik het moeilijk heb met de beperkte sociale contacten, maar besef ook wat ik allemaal wél nog heb. Hoe moeilijk ik het op sommige dagen ook had met slaaptekort, eenzaamheid, en zorgen allerhande: later ga ik hier misschien op terugkijken als een bijzondere periode waarin we genoten van ons gezin en de kleine dingen in het leven. Ik kan me niet herinneren wanneer ik voor het laatst zo uitzinnig van geluk ’s avonds tijdens een hittegolf in zee zwom. Ook dit zijn Corona-tijden.

Fietsen door de bomen in Limburg

Fietsen door de bomen in Limburg

3. Me verdiept in e-mail marketing

Zoals elke blogger en ondernemer heb ik social media accounts waarop ik over mijn artikelen en producten post. Maar ik ben niet zo lang geleden op een erg onaangename manier te weten gekomen dat het niet slim is om al je eieren in één mandje te leggen. Ik verloor namelijk van de ene op de andere dag de beheerdersrechten van mijn zakelijke Facebookpagina. 800 volgers in één klap onbereikbaar. En er was geen mede-beheerder die me snel de rechten terug kon toekennen. Laat dit een les zijn voor anderen: stel altijd een medebeheerder aan op je Facebookpagina!

Maar goed, ik bleef niet bij de pakken zitten en maakte meteen een nieuwe pagina aan. Ook heb ik me verder verdiept in adverteren via Google. Een groot succes is dit voorlopig niet geworden, maar ik heb weer wat bijgeleerd. En de laatste weken heb ik me nu dus ook verdiept in e-mail marketing. Ik keek wat webinars, las een aantal papers, en ging ook zelf aan de slag. En ik vond het verrassend leuk! Nu heb ik een automatische e-mailsequentie in mekaar gestoken. Binnen een paar weken kan ik mijn resultaten analyseren. Ik kan niet wachten!

4. Een aantal losse eindjes van mijn beëindigd werk opgenomen

Officieel is mijn doctoraat afgerond, en mijn contract in de bijhorende onderzoeksgroep is ook al even vervangen door een contract bij een andere onderzoeksgroep. Maar iedereen die in de academische wereld werkt, weet dat je een project niet zomaar loslaat als je contract afloopt. Daarvoor zijn de onderwerpen te boeiend en de collega’s te leuk. Daarom keek ik tijdens mijn verlof ook naar een aantal zaken die ik nog verder wou opvolgen. Ik herwerkte een artikel en stuurde dit naar een tijdschrift, en ik volgde ook de lancering van ons leerplatform op met workshops voor STEM leerkrachten. Het leerplatform kan je HIER bekijken. Je kan er als STEM leerkracht je eigen sterktes en zwaktes in kaart brengen, en je krijgt vervolgens gepersonaliseerde workshops voorgesteld die perfect bij jouw profiel aansluiten.

Je leest het, ik heb mijn verlof gebruikt om leuke dingen te doen met mijn gezin, om mijn onderneming verder uit te bouwen, en om nog een aantal werkzaken op te volgen die me nauw aan het hart liggen. Normaal gezien probeer ik iets meer te ontspannen tijdens mijn verlof, maar door Corona zijn sommige zaken wat blijven liggen. Uitgerust ben ik niet helemaal, maar ik ben wel erg tevreden over mijn bezigheden, en gelukkig voor alles waar ik van mocht genieten.

You may also like

Ligbedden Kees Smit Tuinmeubelen
5x vakantiegevoel in eigen tuin
Bloggen
Ben ik gestopt met bloggen?
dertig jaar
Is 30 jaar worden moeilijk?
2020
In 2020 heb ik kruimels van tafel opgeveegd
hoe is mama zijn echt?
1 jaar mama zijn: hoe is het écht?
Doctoraatsverdediging
Mijn doctoraatsverdediging: hoe ik me die dag echt voelde

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.