23
aug
2017
Bh-beugel

Overleef 4 vervelende vrouwelijke kledingproblemen dankzij deze simpele trucs

De foundation-vlekken aan de kraag van je t-shirt

De situatie

Je hebt je helemaal opgemaakt, en dan moet je een t-shirt met nauwe hals over je hoofd trekken. En als het een witte is, is het dubbel feest. Hoe voorzichtig je dit ook doet, foundation-vlekken aan de rand van je t-shirt zijn meer de regel dan de uitzondering. Uiteraard kan je ook op voorhand het t-shirt aan- of uittrekken, maar soms denk je er niet aan, en is voorzienigheid geen optie meer. Wat doe je dan?

De oplossing

Je kan eventueel een sjaaltje tussen je hoofd en je t-shirt steken (je treft ze soms ook in pashokjes aan in kledingwinkels), maar stel dat je geen sjaaltje bij je hebt. Dan is halflang of lang haar de oplossing. De dames wiens haar lang genoeg is, kunnen hun haar voor hun gezicht hangen, en als een soort van The Ring-monster hun t-shirt over hun hoofd trekken. Deze truc heeft mij al vaak geholpen op vakantiejobs waarbij ik me ter plaatse moest omkleden met een uniform t-shirt.

Lees ook: acné camoufleren doe je zol: 5 onmisbare tips

Foundation vlekken t-shirt
Photo by Matthew Hamilton on Unsplash

Iemand heeft op een feestje dezelfde jurk aan

De situatie

Als je naar een feestje moet, en je gaat de dagen voordien naar bekende winkels om nog snel een nieuw kleedje te scoren, bestaat de kans dat iemand op hetzelfde idee gekomen is. Nog voor je goed en wel je cava aangenomen hebt, zie je al iemand met dezelfde jurk. Dan sta je daar op het feest, en je vraagt je af waarom je ook alweer per se naar een grote keten moest gaan. Maar ook als je bij iets exclusievere winkels geshopt hebt kan deze situatie voorkomen. Wat doe je dan?

De oplossing

Je kunt de hele avond die andere persoon mijden en je opsluiten op de wc en hopen dat iedereen je bestaan vergeten is, maar dit is zowat de slechtste oplossing. Zonde van de avond, en zonde van je nieuwe kleedje. Er bestaat een veel betere oplossing: de situatie ontzenuwen. Ik ging ooit naar een trouwfeest in een nieuw kleedje van Esprit, en zag iemand die ik niet kende met dezelfde jurk. Oké, mijn jurk was blauw en haar jurk was roze, maar het was onmiskenbaar dezelfde jurk. Ik rechtte mijn rug, stapte op de andere dame af, en zei: “leuke jurk, je hebt echt goede smaak.” Toen keek ze me aan, en schoten we allebei in de lach. Zo, situatie opgelost. We moesten die avond niet ongemakkelijk uit mekaars buurt blijven, en hoefden er zelfs niet meer aan te denken. En bovendien: wat maakt zoiets als eenzelfde jurk nu echt uit?

Dezelfde jurk
Photo by Sweet Ice Cream Photography on Unsplash

Iemand merkt op dat je rok/jurk doorzichtig is

De situatie

Ja, het kan voorkomen dat je dit zelf nog niet doorhad. Als je iets past is het licht soms anders, en soms is het alleen maar van ver te zien. Als je weet dat een kledingstuk licht doorschijnt, kan je hierop anticiperen, en ondergoed aantrekken die niet zichtbaar is onder je kledij. Maar als iemand je hierop aanspreekt (bijvoorbeeld een vriendin op een feestje), voel je je eventjes letterlijk in je blootje gezet. Wat doe je dan?

De oplossing

Je bedankt je vriendin om dit op te merken, en denkt na over de opties. Waarschijnlijk heb je geen huidkleurige reservelingerie in je handtas zitten, dus vaak kun je er niet veel aan doen. Als je in de buurt van een winkel bent, en die is nog open, kan je eventueel snel eventjes binnenspringen. Maar vaak is ook dat geen optie. Je kan ervoor kiezen om je zo te positioneren dat er niemand achter je staat. Of je kan een zittende plaats uitzoeken in plaats van een staanplaats. Je kan ook een jasje rond je middel knopen, maar dat ziet er vaak niet uit. Je merkt het, er zijn veel opties, maar een ultieme oplossing bestaat er niet. Op dat moment kan je maar één ding doen: waan jezelf Samantha uit Sex and the City. You’re fabulous baby! Veel ontwerpers laten hun modellen met doorschijnende kledij op de catwalk lopen, en iedereen applaudisseert. Meet jezelf een zelfzekere houding aan, en trek je niets aan van wat mensen van je zouden kunnen denken. Bovendien is je lingerie altijd on point, niet? Wat geeft het dat mensen eventueel je goede smaak zouden kunnen opmerken. Doorsta de dag, en trek de volgende keer gewoon iets anders aan onder je kledij.

Lees ook: waarom ik oproep tot meer glitter & glamour

My name is fabulous

De stof rond je bh-beugel scheurt door

De situatie

Hoe kwaliteitsvoller je bh’s zijn, hoe minder kans je hebt dat dit voorkomt, maar zelfs de meest kwalitatieve stoffen zijn onderhevig aan slijtage. Wie dit ooit al heeft meegemaakt, zal de pijn van een scherp uiteinde van een bh-beugel zeker kunnen inbeelden. Op het einde van de dag kan je er echt een wonde aan overhouden. Stel dat je hier last van hebt, en je kunt of wilt je bh niet uittrekken. Wat doe je dan?

De oplossing

De beste oplossing is om iets te zoeken om tussen de beugel en je huid te steken. Misschien heb je een stoffen zakdoek bij die je er kan tussensteken? Zoniet kan een papieren zakdoek, of zelfs wc-papier soelaas bieden. Het voordeel van dit laatste is dat het overal te vinden is. Neem voldoende velletjes, vouw het dubbel, en steek het tussen de beugel en je huid. Dit is een goede tijdelijke oplossing. Eens je thuis bent, is het tijd voor de afscheidsceremonie. En je kan een bezoekje aan de lingeriewinkel inplannen.

Bh-beugel
Photo by Gabriel Nunes on Unsplash

 

Lees ook: hoe kan je schoenen die te klein zijn oprekken?

Heb jij al gênante of ongemakkelijke kledingproblemen gehad? En wat heb je toen gedaan?

You may also like

vinted ervaringen
Tweedehands kledij kopen en verkopen op Vinted: mijn ervaringen
Guilty pleasure: corporate fashion on Netflix
Mijn 3 favoriete Netflix-series met corporate fashion (guilty pleasure!)
Overknee laarzen onder lange rok met hoge split
Trend alert: overknee laarzen. Hoe draag je ze?
Stropdas dames gestreepte blouse
De stropdas voor dames: 4 mogelijke stijlen
Zilveren jurkje Femme Luxe
Dress like Kim Kardashian – Strakke jurken aan mini prijsjes
digitale geest
Ghosting | De digitale geest: waarom laat iemand niets meer van zich horen?

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.