21
apr
2017
tutu zakelijk

Vragen die ik kreeg over het dragen van een tutu

Vorige week schreef ik een blogpost over het zakelijk dragen van een tutu. Die dag ging ik ook met mijn grijze tutu naar het werk, volledig volgens mijn eigen zakelijke stylingtips. Ik kreeg veel positieve reacties, maar ook veel vragen. Deze beantwoord ik graag hieronder.

Tutu werk

Lijk je met een tutu niet teveel op een ballerina?

Deze vraag wordt vooral veel gesteld als je zegt dat je een tutu in je kast hebt hangen. In de praktijk zie je er helemaal niet als een ballerina uit. Enkel als je er ballerina’s bij draagt en je haar in een hoge dot opsteekt.

Is een tutu niet altijd overdressed?

Deze vraag sluit een beetje aan bij de vorige vraag: de verwachting dat een tutu je ongewild compleet over the top maakt. Alles hangt af van de combinaties die je met je tutu maakt. Je kan een tutu perfect downdressen. Je bent niet verplicht om een tutu te combineren met een glittertop en een tiara.

Word je dan niet aangestaard op straat?

Dat valt wel mee. Het klopt wel dat mensen net iets meer naar je kijken dan anders, maar dat is geen negatieve aandacht. De meeste mensen bewonderen gewoon je mooie outfit.

Krijg je geen vervelende opmerkingen langs straat?

Ik krijg niet meer opmerkingen dan anders als ik een tutu draag. Catcallers hebben altijd wel een reden om je lastig te vallen. Dat heeft niks met je kledij te maken. Sowieso hoef jij je nooit je kledij aan te passen voor de negatieve opmerkingen van anderen. In het artikel over tips als je wordt lastiggevallen door een catcaller, kan je ideeën opdoen voor als je wilt reageren. Het kan wel voorkomen dat je een positieve opmerking krijgt over je tutu. Een dame complimenteerde me bijvoorbeeld met de uitroep: “wauw, mooi hoor!” Dat vond ik natuurlijk niet vervelend.

Kijken mensen je niet vreemd aan als je plots met een tutu op het werk verschijnt?

Helemaal niet. Ik had die dag enkele afspraken, en ik heb er geen enkel opmerking of vreemde blik door gekregen. Het is natuurlijk wel belangrijk dat je de tutu op een zakelijke manier draagt. Mijn collega’s hebben me wel complimenten gegeven over mijn outfit. Een collega postte zelfs deze foto op Instagram:

Tutu op het werk

Kan je fietsen met een tutu?

Ik fiets van mijn woonplaats naar het station, en ook met een tutu was dit geen enkel probleem. Het is zelfs veel makkelijker dan met een strakke rok omdat je meer bewegingsvrijheid hebt.

Hoeveel laagjes heeft de tutu?

De tutu heeft een zacht laagje vloeiende stof, met daarover twee lagen tule. Het laagje stof onder de tule zorgt ervoor dat de tutu heel aangenaam is om dragen en helemaal niet prikt.

Waar vind ik zo’n tutu?

Deze tutu en vele andere vind je op de webshop van Tutu Shop. Ze hebben de rokken in verschillende kleuren en lengtes.

Kan ik een matchende tutu voor mijn dochter kopen?

Ja, op de webshop van de Tutu Shop kan je ook tutu’s voor kinderen kopen. Opgepast, cuteness overload.

Ben jij een prinses?

Deze vraag kwam van een kleine jongen. “Ja,” is dan het enige juiste antwoord.

tutu zakelijk

Wat zijn jouw ervaringen met het dragen van een tutu? Of twijfel je nog om eentje te bestellen? Stuur ook gerust een foto door als je de trotse eigenares van een prachtige tutu bent.

You may also like

De beste kraamcadeaus
Wat zijn goede kraamcadeaus?
vinted ervaringen
Tweedehands kledij kopen en verkopen op Vinted: mijn ervaringen
Guilty pleasure: corporate fashion on Netflix
Mijn 3 favoriete Netflix-series met corporate fashion (guilty pleasure!)
Bikinitrends 2022
Badmodetrends 2022 | 5x trendy op het strand
Fotoalbum huwelijk
“Help! Ik stel het maken van mijn trouwfotoboek uit!” 7 x motivatie om deze week nog jouw huwelijksalbum af te hebben.
Overknee laarzen onder lange rok met hoge split
Trend alert: overknee laarzen. Hoe draag je ze?

6 Responses

  1. Whaa!! Dit vind ik echt een geweldige outfit! Staat je fantastisch. Leuk dat je op deze manier laat zien hoe je ook deze rok zakelijk kunt dragen. Ik ben fan!

    1. Haydée

      Ik denk wel dat het zou passen hoor! 😀 Je kunt ze ook combineren met sneakers en een los jasje. Dan wordt het eerder speels dan chique.

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.