19
apr
2017
Interessante blogs

Mijn 3 favoriete blogs van dit moment

Sinds ik zelf ben beginnen bloggen, volg ik ook actiever blogs van anderen. Het is leuk om te zien wat er beweegt in het bloglandschap, en er zijn ook heel wat toffe teksten te ontdekken. Ik geef mijn favoriete blogs van dit moment mee, voor wie ook graag nieuwe blogs ontdekt.

1. Prettybusiness

Deze blog gaat over zakelijke kledij. Het onderwerp van Prettybusiness is dus heel specifiek, maar je zou verbaasd zijn hoeveel verschillende invalshoeken er zijn om dit onderwerp te benaderen. De schrijfster Aileen gaat in op alle mogelijke aspecten van zakelijke mode, en schrijft zowel over mannelijke als vrouwelijke professionele kledij. Ik ontdekte deze blog een tijdje geleden, en neem er sindsdien geregeld een kijkje. Elke dag om 19u komt er een nieuwe blogpost online, wat heel vaak is als je bedenkt dat dit een echte ‘niche-blog’ is. Wie van de mode-gerelateerde artikelen op Work in Heels houdt, zal vast en zeker smullen van PrettyBusiness.

2. Kokerellen

In het artikel over snelle recepten liet ik al verstaan een fan te zijn van Kokerellen. Ik hoorde voor het eerst van Ellen haar blog via een cursus die ik voor mijn werk volgde, en heb sindsdien al heel wat recepten uitgeprobeerd. Wat ik heel leuk vind aan deze blog is dat er geen ellenlange ingrediëntenlijsten met onvindbare benodigdheden aan te pas komen. Ook mensen die niet graag of vaak koken, kunnen met haar recepten aan de slag. Ik kook wel graag, maar heb ook niet altijd zin om voor één recept naar de winkel te rennen. Of het ontbreekt me aan tijd en energie om lang in de keuken te staan. Op Kokerellen vind je zeker recepten die dan precies van pas komen. Maar ook wie graag eens uitpakt met een uitgebreider menu, kan op deze website terecht. Een aanrader!

3. Twijfelmoeder

Een onderwerp dat me nauw aan het hart ligt is ‘women empowerment’. Dit is vast geen geheim, gezien ik een volledige categorie van Work in Heels aan dit onderwerp wijd. Een belangrijk punt hierbij, is het respecteren van de levenskeuzes die vrouwen maken. Een kind krijgen kan één van die keuzes zijn, maar ook kiezen om geen kinderen te krijgen is een prima keuze. En heel veel vrouwen zitten ergens tussenin, en twijfelen volop. De blog Twijfelmoeder richt zich op die laatste groep. En dat vind ik prachtig, want het is taboedoorbrekend. Ik schreef eerder al dat je als vrouw ook volledig meetelt als je geen kinderen hebt (of dit nu uit vrije keuze is of niet), en dat een vrouw niet hoort gereduceerd te worden tot haar biologische mogelijkheid om kinderen te krijgen. Patricia doet precies dat wat ik zo belangrijk vind: iedere vrouw laat zij in haar waarde. In maart 2017 beviel zij van een zoontje, dus het is duidelijk dat de beslissing bij haar ondertussen gemaakt is. Dit neemt niet weg dat je nog steeds terechtkunt op Twijfelmoeder als je zelf twijfelt, of als je het recht op keuzes maken en twijfelen ondersteunt.

Lees jij één van deze blogs? En wat zijn jouw favoriete blogs? Ik kijk al uit naar jullie suggesties.

Interessante blogs

Bron afbeelding: https://pixabay.com/en/users/kaboompics-1013994/

You may also like

Schommel
Een schommel voor alle moeders
De beste kraamcadeaus
Wat zijn goede kraamcadeaus?
vinted ervaringen
Tweedehands kledij kopen en verkopen op Vinted: mijn ervaringen
Guilty pleasure: corporate fashion on Netflix
Mijn 3 favoriete Netflix-series met corporate fashion (guilty pleasure!)
Overknee laarzen onder lange rok met hoge split
Trend alert: overknee laarzen. Hoe draag je ze?
Genieten moederschap
Ik geniet niet altijd van het moederschap

4 Responses

    1. Haydée

      Bedankt voor de suggesties Heleen! En je mag zeker trots zijn op je eigen blog. 🙂 Leuk om al die verschillende stijlen en thema’s te ontdekken!

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.