11
dec
2017
Snowboots

Stijlvol door de sneeuw ploeteren? Dit was mijn poging. + 4x snowboots die jij ook kunt dragen

Wie zich door een sneeuwlandschap moet begeven om op het werk aan te komen, zal vast iets anders aan zijn hoofd hebben dan zo fashionable mogelijk op kantoor te verschijnen. Rijden de treinen? Rijden de treinen op tijd? Zijn er geen fileproblemen? Is de weg bewandelbaar? Kan je fietsen? De kans is groot dat je op één of meerdere van deze vragen negatief zult moeten antwoorden. In de Lage Landen zijn we geen kampioen in ons efficiënt door de sneeuw te verplaatsen.

En tóch kan het! In Finland kijken ze bijvoorbeeld niet op van een centimeter sneeuw meer of minder. Het openbaar vervoer blijft er stipt rijden, en de mensen ploeteren zich gewoon door de sneeuw. Al wil dit niet zeggen dat het altijd even stijlvol gebeurt. Maar wie maakt er zich daar nu zorgen over?

Ik dus. Toen ik vorige maand naar Finland vertrok voor een wetenschappelijk congres, checkte ik de weersvoorspellingen, en er stond sneeuw op het menu. Voor het congres zelf was dit niet echt een probleem. Er was een goede busverbinding van het hotel naar de congreslocatie, en enkellaarsjes met een hak volstonden prima. Maar ik wilde ook van de gelegenheid profiteren om enkele mooie natuurwandelingen te maken. En dan moet je natuurlijk wel beslagen ten ijs komen. Vat je hem?

Er zat niet veel anders op dan op zolder te kruipen, en de oude moonboots van mijn moeder een tweede leven te geven. En voor je begint te lachen: Chanel heeft ze ook in hun gamma. En als Chanel het doet, dan kan het. Dat is een universele wetmatigheid die je gewoon dient te respecteren.

Snowboot Chanel

De sneeuwwandeling met mijn collega was een groot succes. We hebben prachtige landschappen gezien, en mijn voeten bleven heerlijk warm en droog. Hoe dit eruitzag zie je hier:

Wist je trouwens dat moonboots helemaal terug zijn? ❄️???? #Finland #moonboots #snow❄️

Een bericht gedeeld door Haydée De Loof (@work.in.heels) op

Word je helemaal nostalgisch van dit beeld? Dan kan je de originele moonboots nog steeds aanschaffen.

Moon Boot

Moon Boot Blauw €74,95

Maar moonboots zijn niet echt handig om op je werk mee toe te komen. Daarom geef ik hier een aantal makkelijke en toch nog enigszins esthetisch verantwoorde snowboots mee:

Snowboot St. Oliver

Snowboots St. Oliver Beige – Vanaf €64,99

Deze botjes hebben een dikke zool, zien er warm uit, en zijn uitermate geschikt om het koude sneeuwweer te trotseren. Ze zijn ook verkrijgbaar in antraciet-kleur.

Snowboot Tom Tailor

Snowboots Tom Tailor Zilver – Vanaf €69,90

Ik vind deze zilveren botjes heel schattig, vooral door het imitatiebont bovenaan. Ze zijn ook verkrijgbaar in het zwart.

Snowboots Sorel

Snowboots Sorel Camel €149,95

Deze snowboots van Sorel zijn niet de goedkoopste, maar dan heb je ook kwaliteit. Ze zijn waterdicht, en er staat een ijsbeer op. Als dat geen stuitend bewijs is van hun geschiktheid om in de sneeuw te wandelen, weet ik het ook niet meer.

Wat draag jij als je door de sneeuw moet wandelen? Laat het me weten in een reactie.

You may also like

vinted ervaringen
Tweedehands kledij kopen en verkopen op Vinted: mijn ervaringen
Guilty pleasure: corporate fashion on Netflix
Mijn 3 favoriete Netflix-series met corporate fashion (guilty pleasure!)
Overknee laarzen onder lange rok met hoge split
Trend alert: overknee laarzen. Hoe draag je ze?
Sneakers of hakken
Sneakers of hakken? Deze keuze maken we deze herfst
Stropdas dames gestreepte blouse
De stropdas voor dames: 4 mogelijke stijlen
Zilveren jurkje Femme Luxe
Dress like Kim Kardashian – Strakke jurken aan mini prijsjes

4 Responses

 1. ’t Zou nie raar zijn dat ik de duurste weer de mooiste vind 😀 Ik heb vandaag afgezien met mijn gewone schoentjes, vooral wanneer die sneeuw begint te smelten, bah!
  Die van je mama vind ik echt suuuuupermooi, waarschijnlijk in die uitvoering niet meer te krijgen hé 😀

  1. Haydée

   Ik vrees ervoor, haha! En dat probleem van de duurste keuze de mooiste te vinden herken ik hoor! Overkomt me meer dan ik zou willen. 😀

 2. Marie Laurence

  “En als Chanel het doet, dan kan het. ” Heerlijk, Haydée! Ik zweer trouwens bij Bailey Bow Uggs om de Belgische koude te trotseren en in de meest extreme omstandigheden ga ik voor Moon Boots in gouden glitter uitvoering. Op zo’n dagen heb ik altijd wel een reserve paar pumps in m’n auto/handtas om te switchen voor ik op m’n afspraak kom (Thank God voor inkomhallen zonder glazen deuren!)

  1. Haydée

   Zalig, de gouden glitter uitvoering! 😀 En de truc van de pumps in de tas gebruik ik ook. Ik zal hem morgen moeten uitvoeren denk ik. Haha, die glazen deuren, dat is echt de nachtmerrie van elke vrouw met reserveschoenen! 😀

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.