25
mei
2020
Zilveren jurkje Femme Luxe

Dress like Kim Kardashian – Strakke jurken aan mini prijsjes

Bodycon dresses, superstrakke outfits, off shoulder jurken,… Het zijn de codewoorden van de kleerkast ten huize Kim Kardashian. Haar stijl is ondertussen al talloze keren gekopieerd, en ook verschillende modemerken trekken resoluut de kaart van de figure hugging kledij. Van Femme Luxe, een Brits low budget modemerk, mocht ik een aantal stuks uit hun collectie kiezen. Is het comfortabel? En kan je het aan naar je werk? Ik test het voor jullie uit.

Alle jurken hieronder zijn in size 8. Ter vergelijking: Ik heb bij de meeste merken maat 36 of S.

De mini-jurk: Little Black Dress

Deze zwarte mini-jurk is gemaakt van geribde stof, en heeft een hoog aansluitende nek. De ‘mini’ mag je overigens wel heel letterlijk nemen. Ik ben 1,65 meter groot, en het komt vaak voor dat jurken net een beetje te lang naar mijn zin zijn. Dus toen ik deze mini-jurk bestelde in size 8 dacht ik dat hij toch zeker tot aan mijn knieën ging komen. Niet dus! Dit is een overslagjurkje met bijgeleverd riempje, en valt zoals je ziet zeer kort.

Kort zwart jurkje Femme Luxe

Zwart mini-jurkje Femme Luxe

Is het comfortabel? De stof rekt goed mee, waardoor het relatief comfortabel voelt om dragen. Maar ik vind het jurkje wel te kort naar mijn smaak. Het bedekt nog net je achterste, maar laat voor de rest heel veel been bloot. Doordat het een overslagmodel is, komt het linker been nog meer onbedekt te liggen als je wandelt.

Kan je het aan naar je werk? Ik zou dit alleen dragen met een niet-transparante panty. Het jurkje is best mooi en kan prima zakelijk gedragen worden vanaf de heupen tot boven. Maar je kan je absoluut niet bukken, of even over de printer buigen zonder dat de rest van het kantoor vol zicht heeft op je ondergoed. Mocht ik dit op het werk dragen, zou ik opteren voor een maatje groter, in de hoop dat het jurkje dan iets langer komt. Je kan het met behulp van het riempje nog steeds extra tailleren, als je dat zou willen.

Strak zwart jurkje Femme Luxe

Zwart mini-jurkje Femme Luxe

De nude jurk: lichtbruin bodycon jurkje

Dit lichtbruin jurkje heeft vleermuismouwen, een overslag decolleté, en een tailleriempje. Ook dit is een mini-jurkje, maar die komt al een stuk lager dan het zwarte jurkje. Ik was overigens aangenaam verrast over het decolleté. Het model op de website had op zijn zachtst gezegd een nogal onthullend decolleté, en ik vreesde al gebruik te moeten maken van sluitspelden. Maar dit viel heel goed mee!

Lichtbruin jurkje Femme Luxe

Lichtbruin jurkje Femme Luxe

Is het comfortabel? Dit is een erg nauw aansluitende bodycon dress. De stof in de taille rekt niet goed mee, waardoor het erg moeilijk is om de jurk aan en uit te krijgen. Eens ik de jurk aanhad viel het best mee, maar de taille over mijn borst en schouders krijgen bezorgde me toch even een benauwd gevoel. Mijn tip: trek deze jurk over je heupen uit. Het decolleté is breed genoeg. Zelf zou ik dit model in de toekomst misschien een maatje groter bestellen, om het verkleden iets makkelijker te maken. De stof van dit jurkje voelde erg aangenaam aan.

Kan je het aan naar je werk? Met een panty (en misschien een maatje groter?) zou ik dit jurkje zeker aandurven op het werk. Het decolleté is open, maar zeker binnen de reguliere fatsoensnormen. Ik vond de vleermuismouwen ook heel mooi. Deze jurk in midi-lengte zou ideaal zijn voor op kantoor.

Lichtbruin jurkje Femme Luxe

De off shoulder jurk: witte jurk in midi-lengte

Deze jurk oversteeg mijn verwachtingen op vele vlakken, en is mijn favoriet uit deze reeks. Bij midi-jurken heb ik al snel schrik dat de jurken veel te lang zijn. Waar een midi-jurk normaal gezien ergens onder je knie maar boven de bovenste helft van je kuit hoort te eindigen, laat dit bij mij soms maar net een stuk van mijn enkel bloot. En eigenlijk vind ik een jurk die net aan de knie komt mooier bij mijn lengte staan. Ik sprong dan ook een gat in de lucht toen bleek dat deze jurk net die lengte had! Ik weet het zeker: bij een volgende bestelling kies ik zeker voor deze lengte. Bij witte jurken loert ook al snel het gevaar van doorzichtigheid om de hoek. Deze jurk schijnt misschien wel een beetje door, maar met de juiste lingerie zie je er niks van.

Witte off shoulder jurk Femme Luxe

Witte off shoulder jurk Femme Luxe

Is het comfortabel? Net als de vorige jurk, is deze midi bodycon dress ook redelijk strak in de taille. Dit valt mee bij het dragen, maar vergt het nodige trek-en-sleur-werk bij het omkleden. Een maatje groter bestellen is geen overbodige luxe. Voor de rest vind ik dit een heerlijke jurk. De lengte zit zeer goed, en is ook heel mooi bij kleinere vrouwen. De mouwtjes zitten heel leuk, en ik vind de neklijn zeer elegant.

Kan je het aan naar je werk? Deze off shoulder jurk kan je ook anders dragen: je kan de stof naar boven trekken zodat je schouders bedekt zijn. De jurk heeft dan wel iets minder flair, maar hij is zo wel zeker te dragen in een zakelijke context. Deze jurk is de enige in de reeks waarbij ik de lengte comfortabel genoeg vind voor het werk.

Witte off shoulder jurk Femme Luxe

Witte off shoulder jurk Femme Luxe

De metallic jurk: plooitjes en rushing

Deze zilverkleurige jurk moet je aan één kant optrekken en knopen, zodat er plooitjes en rushes ontstaan. Dit heeft een flatterend effect, maar maakt de jurk natuurlijk ook een stuk korter aan één kant. Dit soort jurken zijn momenteel erg trendy. Ik zag er ook één passeren in de Fenty collectie van Rihanna.

Zilveren jurkje Femme Luxe

Zilveren jurkje Femme Luxe

Is het comfortabel? Dit jurkje is de meest comfortabele uit de reeks. De stof voelt aangenaam, en de jurk rekt goed mee. Deze jurk zou ik niet in een maat groter bestellen, omdat het net de bedoeling is dat hij erg nauw aansluit. De stretch zorgt ervoor dat je dit prima kan hebben, en zorgt niet voor claustrofobische toestanden bij het omkleden.

Kan je het aan naar je werk? Zowel de zilveren kleur, als de rushing vind ik iets minder geschikt voor de zakelijke context. Het hangt er natuurlijk vanaf waar je werkt, maar persoonlijk vind ik dit meer een jurk voor een feestje. Als je het toch op je werk wilt dragen, zou ik zeker voor een panty opteren, en de rest van de outfit extra sober houden. Draag eventueel een jasje (niet in metallic stof uiteraard!) over de jurk.

Zilveren jurkje Femme Luxe

Zilveren jurkje Femme Luxe

Tips voor als je strakke jurken wilt dragen:

  • Draag ‘onzichtbare’ lingerie. ‘Onzichtbare lingerie’ heeft geen zichtbare randen of reliëf, en is ook relatief neutraal van kleur. Kies bij voorkeur voor een bh in een effen stof, en een naadloze slip. Als je bijvoorbeeld kanten ondergoed zou dragen, zou het reliëf zichtbaar zijn door de stof. Ook de kleur houd je best zo neutraal mogelijk. Huidskleurige lingerie is een zeer goede optie, maar ook andere kleuren kunnen afhankelijk van de gekozen jurk relatief onzichtbaar zijn. Testen is de boodschap!
  • Test je outfit in daglicht. Zeker als je een witte jurk draagt, doe je er goed aan om op voorhand in fel licht te testen of je ondergoed niet te veel doorschijnt. Wat in een sfeervol verlichte slaapkamer nog een prima jurk lijkt om de schoonfamilie te bezoeken, wordt plots ‘see through’ in fel licht.
  • Maak de jurk de blikvanger, en houd de rest sober. Je mag natuurlijk losgaan met felle oogschaduw, knallende lippen, hoge hakken, dertig armbanden, een tiara en een stola met veren. Maar je bewaart de balans net iets beter als je de rest van je outfit ingetogen houdt. Een mooi paar hakken en je favoriete oorbellen kunnen natuurlijk (wat zeg ik: doen!), maar houd er rekening mee dat elk extra item het risico vergroot dat het too much wordt.
  • Wees trots op je figuur. Een strakke jurk dragen kan behoorlijk eng zijn, want je hebt het idee dat elke welving en elk plooitje zichtbaar is. En voor een deel is dat ook zo. Gelukkig mag elke welving en elk plooitje er zijn. Een strakke jurk zet de rondingen van het vrouwelijke lichaam inderdaad sterk in de verf. Als je merkt dat je daar onzeker over bent, bedenk dan twee dingen. 1. Jij focust je heel erg op die ene zone waar je je onzeker over voelt, terwijl andere mensen je als één geheel bekijken. 2. Jouw lichaam is prachtig, en je mag met elke ronding pronken. Zelfs Beyoncé zegt het: if you got it, flaunt it.

Disclaimer: de jurken in dit artikel heb ik gekregen van Femme Luxe.

You may also like

De beste kraamcadeaus
Wat zijn goede kraamcadeaus?
vinted ervaringen
Tweedehands kledij kopen en verkopen op Vinted: mijn ervaringen
Guilty pleasure: corporate fashion on Netflix
Mijn 3 favoriete Netflix-series met corporate fashion (guilty pleasure!)
Bikinitrends 2022
Badmodetrends 2022 | 5x trendy op het strand
Fotoalbum huwelijk
“Help! Ik stel het maken van mijn trouwfotoboek uit!” 7 x motivatie om deze week nog jouw huwelijksalbum af te hebben.
Overknee laarzen onder lange rok met hoge split
Trend alert: overknee laarzen. Hoe draag je ze?

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.