8
mei
2017
Conscious Collection H&M

Online shoppen als een pro: de beste tips om een goede deal te vinden

Online shoppen zit om verschillende redenen in de lift. Je kan vanuit je luie zetel talloze winkels en producten vergelijken, de winkels zijn altijd open, en de pakjes worden aan de deur afgeleverd. Daarbij komt nog eens dat meer en meer online shops gratis verzending en retour aanbieden, om te kunnen concurreren met de fysieke winkels. Wie graag online shopt, zal kunnen getuigen dat je goede deals kunt doen, maar dat je evengoed bij de neus kunt genomen worden. In dit artikel geef ik je graag enkele tips om het grootste voordeel uit je online shopping te halen.

1. Vergelijk de prijs op verschillende websites

Net zoals in fysieke winkels, kan de prijs voor een product verschillen afhankelijk van de plaats waar je het koopt. Het voordeel van online shoppen is dat je niet de hele stad moet doorrennen, maar dat je met enkele simpele kliks alle informatie hebt die je nodig acht.

Het loont zeker de moeite om bij online aankopen de prijzen te vergelijken. Je kan bijvoorbeeld op de website van het merk zelf kijken, en de prijs vergelijken met een website die meerdere merken aanbiedt, bijvoorbeeld bijenkorf.be. Ik zocht een paar maanden geleden een paar pumps van Guess, en ze waren €5 goedkoper op de webshop van de Bijenkorf dan op de website van Guess. Het is zeker niet zo dat dit altijd het geval is – op het moment dat ik dit artikel schrijf, kan ik geen verschil vinden – , maar prijsverschillen komen zeker af en toe voor.

Guess Bijenkorf

2. Koop alleen op websites die je vertrouwt

Tijdens het online shoppen stuiten we wel eens op deals die bijna te mooi zijn om waar te zijn. Een prachtige designer jurk voor een tiende van de prijs? Als het te mooi is om waar te zijn, is het meestal ook niet waar. Als je zeer goedkope designer stukken of merknamen ziet, heb je veel kans dat je goedkope namaak thuis geleverd krijgt. Louche websites gebruiken de foto van de echte designerjurk, maar leveren vervolgens een slecht in elkaar gezette jurk van minderwaardige kwaliteit. Ook met make-up en parfum kan je beter voorzichtig zijn. Niet alleen is namaak een oneerlijke praktijk, er kunnen ook gezondheidsrisico’s aan verbonden zijn. Bovendien bestaat de kans dat je pakketje nooit toekomt, als het tegengehouden wordt door de douane. Ook online geldt: eerlijk duurt het langst.

Er zijn genoeg betrouwbare websites waar je goede deals kan vinden, dat je je niet hoeft te behelpen met louche websites. Ik herhaal: als het te mooi is om waar te zijn is het meestal ook niet waar. Een trouwjurk voor €100? Bereid je voor op een lelijke namaakvariant die zo uit mekaar valt. Huiver en griezel mee met deze online shopping disasters:

 

3. Maak gebruik van kortingscodes

Op het internet valt zowat alles te vinden, maak er gebruik van! Met een eenvoudige zoekopdracht kan je al mooie kortingen of speciale aanbiedingen vinden. Er bestaan ook gespecialiseerde websites die alle kortingscodes en voordelen van gekende merken verzamelen. Je hoeft dus niet het hele internet af te schuimen op zoek naar die ene kortingscode, met het gevaar op een onbetrouwbare site te belanden. Sites met kortingscodes doen eigenlijk het werk voor jou, en verzamelen alle interessante aanbiedingen en kortingen voor hun bezoekers. Dit beperkt zich niet alleen tot schoenen en kleren: ook elektrotoestellen en je boodschappen zou je op die manier met een korting kunnen aanschaffen.

Een website waarop je vaak gebruik kan maken van kortingscodes is de webshop van H&M. Stel je voor dat je net op hun webshop hebt rondgeneusd, en helemaal bent gevallen voor de conscious collection. (Ja, dit is autobiografisch). Ik zag in het centraal station van Antwerpen een jurk tentoongesteld die volledig uit gerecycleerd materiaal bestaat. Het was deze lange plisséjurk:

Conscious Collection H&M

Ik vroeg me af of deze jurk ook effectief verkocht wordt in de winkels. Online vond ik deze jurk en ook andere stukken uit de conscious collection terug. De kledingstukken zijn heel bijzonder, en dragen bij aan het groener beleid dat H&M nu en in de toekomst wil voeren.

H&M Conscious Collection

De jurken zijn iets prijziger dan de stuks uit de gewone collectie, (maar zijn zeker nog heel betaalbaar) dus een kortingscode zou hier handig van pas komen. Het loont dan de moeite om op een kortingscodesite te kijken, zoals deals.be. Je ziet zo in één oogopslag alle lopende acties. Momenteel krijg je op de webshop van H&M bijvoorbeeld 15% korting als je de code 4038 ingeeft bij het afrekenen van je online winkelmandje.

4. Sluit je aan bij een coupon-website

Een makkelijke manier om online je voordeel te doen, is om je aan te sluiten bij een coupon-website. Het bekendste voorbeeld is groupon.be. Het principe is dat een aanbieder een groep wil laten kennismaken met zijn aanbod, en een korting geeft op de groepsaankoop. Groupon is eigenlijk een samenstelling van de woorden ‘group’ en ‘coupon’. Jij als individu kan je dan inschrijven op een bepaalde deal, en voor een klein prijsje genieten van het groepsaanbod. Niet alle deals zijn even goed, maar af en toe zit er wel eens een pareltje tussen. Vooral het uittesten van restaurants doe ik graag met groupon.be. Maar de eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat ik ook al mindere ervaringen gehad heb met een groupon-bon.

Ik deel hier eventjes mijn negatieve ervaring met jullie. Een zaak waar ik al meerdere keren geweest was en lekker gegeten had, verscheen op een dag op de website van groupon. Toen ik dit opmerkte, aarzelde ik niet om de bon aan te schaffen. Ik had tenslotte al goede ervaringen met die zaak. Maar wat viel dat tegen toen ik ter plaatse was! Plots was ik een ‘tweederangs’-klant, want je komt ‘maar’ met een groupon-bon eten. Blijkbaar waren er twee soorten bonnen, en was de verkeerde bon bij onze naam genoteerd in de reservatie-agenda. We kregen een vuile blik toegeworpen toen ik ging melden dat het verkeerde menu op onze tafel stond uitgestald (er was een kaartje ‘groupon-menu’ gemaakt, en er stond iets anders op dan we hadden gereserveerd, iets wat ik als vegetariër ook moeilijk kon eten). Daarna kwam de serveerster letterlijk het bestek op onze tafel gooien. Daar zullen ze me dus niet snel terug zien. Maar laat je niet ontmoedigen: 9 van de 10 keer het je heel lekker gegeten voor weinig geld. Ik heb al heerlijk sushi gegeten met mijn moeder, heb al een viergangenmenu met de familie gegeten met zicht op zee, en ging met mijn man in de buurt al onbeperkt ribbetjes en scampi’s eten. En dit zijn slechts enkele van de vele fijne ervaringen. Het waren telkens heel gezellige avonden met lekker eten voor weinig geld.

Groupon

5. Registreer je bij een exclusieve outletsite voor merkkledij

Een goede tip is om je te registeren bij een website die grote kortingen geeft op merkkledij. Een voorbeeld hiervan is Zalando Lounge. Zalando Lounge biedt voor beperkte tijd een bepaald merk aan met grote kortingen. Die gaan gemakkelijk tot 75%. Op het moment dat ik dit artikel schrijf kan je bijvoorbeeld Dolce & Gabanna, Armani Jeans en Lio Jo kopen voor een fractie van de prijs. Het enige wat je moet doen is je mailadres registeren, en je kan beginnen rondneuzen. Mensen die graag merkkledij kopen, kunnen best af en toe een kijkje op deze website nemen (of zich abonneren op de nieuwsbrief), om te zien of hun favoriet merk toevallig niet op de website staat.

Korting Dolce & Gabanna

Heb jij nog tips om een goede deal te scoren tijdens het online shoppen? Of heb je al een van bovenstaande tips uitgeprobeerd? Laat het zeker weten in een reactie!

You may also like

vinted ervaringen
Tweedehands kledij kopen en verkopen op Vinted: mijn ervaringen
Guilty pleasure: corporate fashion on Netflix
Mijn 3 favoriete Netflix-series met corporate fashion (guilty pleasure!)
Overknee laarzen onder lange rok met hoge split
Trend alert: overknee laarzen. Hoe draag je ze?
Stropdas dames gestreepte blouse
De stropdas voor dames: 4 mogelijke stijlen
Zilveren jurkje Femme Luxe
Dress like Kim Kardashian – Strakke jurken aan mini prijsjes
Grote bedragen
Check zeker deze 5 zaken voor je je belastingaangifte indient, en bespaar (veel) geld

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.