23
mrt
2018
Lampen Werkkamer

Lampen in je werkkamer: van verlichtings- naar decoratief element | 8 blikvangers

Wanneer we het over de inrichting van een werkkamer hebben, gaat het vaak over de meubels. Een bureaumeubel is heel belangrijk, maar ook de bureaustoel en de opbergmeubels zijn van essentieel belang bij het inrichten van een aangename werkruimte. Maar een leuke werkkamer behoeft uiteraard ook wat decoratie. Mensen denken dan meteen aan kaders, vloerkleedjes, kamerplanten, of mooie bureauaccessoires. Maar wat veel mensen over het hoofd zien is dat een lamp het decoratieve element bij uitstek kan zijn. Lampen dienen om licht te geven, toch?

Decoratieve lampen in de werkruimte

Wel ja, dat is natuurlijk hun primaire functie. En aangepast licht is uitermate belangrijk voor je productiviteit. Maar een lamp is veel meer dan een lichtbron. Een lamp kan een stukje karakter geven aan je werkplaats. Laten we even kijken naar onderstaande voorbeelden. Wat zou de werkruimte zijn zonder de lamp?

Een bericht gedeeld door NORDist (@nordist) op

Denk de lampen weg in bovenstaande zeven voorbeelden, en je houdt slechts weinig van het karakter van de werkruimte over.

Lees ook: 8 slimme tips voor het inrichten van een kleine werkruimte

Ik ging voor jullie op zoek naar acht verschillende lampen die naast licht ook een decoratief element aan je werkruimte kunnen toevoegen. Alle voorbeelden zijn te vinden op de website van lampen24.

8 stijlvolle lampen voor in de werkkamer

1. De kroonluchter

Kroonluchter werkkamer

Bron afbeelding: lampen24.be

Glanzende kroonluchter €251,90 €199,90

Weinig lampen stralen zoveel luxe en decadentie uit als een kroonluchter. Misschien denk je: “passé, dat hadden mijn grootouders ook in hun living hangen.” Zet in dat geval eens je vooroordelen opzij. Een kroonluchter kan je uiteraard in een klassiek interieur integreren, maar het wordt veel interessanter als je dit in een strak of Scandinavisch interieur integreert. Denk je eens in: een strakke witte werkkamer, een hoogpolig vloerkleed, en… een kroonluchter. Dat geeft al meteen een ander beeld, niet? Het is dat mijn man geen fan is van kroonluchters, anders had ik er al lang één in huis gehaald.

2. De schilderijverlichting

Schilderijverlichting werkkamer

Bron afbeelding: lampen24.be

Lange goudkleurige schilderijverlichting €436,90 €395,90

Als je een beetje van artistiek werk aan je muur houdt, heb je in je werkkamer vast een mooi schilderij, een schets of een foto aan de muur hangen. Maar als het buiten donker wordt (en wie net als ik liever ’s avonds dan ’s morgens werkt weet dat het donker kan worden tijdens de werkuren), komt de schoonheid van het kunstwerk aan je muur niet volledig tot zijn recht. Daar kan schilderijverlichting verandering in brengen. Het hoeft geen zo’n opvallende lamp zijn als op bovenstaande afbeelding, maar het zal de inrichting van je werkkamer vast en zeker naar een hoger niveau brengen.

3. De wandlamp

Wandlamp werkkamer

Bron afbeelding: lampen24.be

Wandlamp rond €349,90 €299,90

Een wandlamp is vast niet het eerste waar je aan denkt als je een decoratieve lamp voor je werkplaats zoekt. Net daarom is het interessant om het in overweging te nemen. Het zal niet de volledige ruimte in licht laten baden, en het zal geen gefocust licht boven je bureau met zich meebrengen. Maar het gaat de ruimte wel oplichten, en het zet een zelfgekozen deel van je werkruimte in de verf. Heb je een leuke boekenkast? Of een wachtruimte waar je cliënten op hun afspraak wachten? Dit kan een geschikte plaats zitten. Waarschuwing: blijf weg van de typische hotelkamerwandlampen. Kies een bijzonder design dat in lijn ligt met de rest van je interieur.

4. De flexibele verchroomde bureaulamp

Verchroomde bureaulamp

Bron afbeelding: lampen24.be

Verchroomde bureaulamp €890,90

Deze lamp is een bekende lichtbron in menig kantoorruimte. Maar hij komt ook in dit lijstje voor omdat hij uiterst decoratief kan zijn. Zeg nu zelf, een verchroomde bureaulamp die je kunt kantelen doet je toch vanzelf zin krijgen om je te focussen op die ene belangrijke taak? Ik heb hem zelf niet in huis, maar ik houd wel heel erg van dit model.

5. De klassieke tafellamp

Klassieke Tafellamp

Bron afbeelding: lampen24.be

Klassieke tafellamp €96,90 €87,90

Het compleet tegenovergestelde van de verchroomde bureaulamp is deze klassieke tafellamp. Maar wat is hij prachtig! Ik zie hem al helemaal tot zijn recht komen op een statig bureau in een ruimte waar imposante portretten aan de muur hangen. Deze lamp komt helemaal tot zijn recht in een klassiek ingerichte werkruimte, bij voorkeur op een donker eikenhouten bureau.

6. De houten hanglamp

Houten hanglamp

Bron afbeelding: lampen24.be

Houten hanglamp €59,90 €55,90

Deze lamp past in verschillende soorten werkruimtes. Ik zie hem heel mooi passen in een Scandinavisch interieur, maar ook in een modern interieur komt hij mooi tot zijn recht. Deze lamp zou ik boven het bureau hangen, en ik zou ook voldoende groene elementen in de werkruimte voorzien. De luchtigheid van het design in combinatie met de gezelligheid van het hout maakt dit tot een lamp die je werkruimte meteen een stuk aanlokkelijker zal maken om je uren in door te brengen. Zie je jezelf al zitten onder deze lamp, voor je laptop, met een lekkere kop thee?

7. De set LED-hanglampen

LED hanglampen werkkamer

Bron afbeelding: lampen24.be

Set LED hanglampen €118,90

Wil je de volledige ruimte oplichten, maar houd je niet van één grote lamp? Kies dan voor verschillende LED-lampen. Ik vind deze hanglampen met ronde glazen lampenkap heel mooi. Voor mijn eigen huis heb ik een gelijkaardig design aangeschaft. Maar waarom zou je dit niet in de werkkamer ophangen? Dit kan ook leuk zijn in een ruimte waar er vaak vergaderd wordt.

8. De creatieve designlamp

LIGHTWORM tafellamp

Bron afbeelding: lampen24.be

LIGHTWORM tafellamp €76,90

Hoewel deze LIGHTWORM lamp niet veel plaats inneemt, wordt hij ongetwijfeld de blikvanger van je ruimte. De werkkamer is een heel geschikte plaats om te experimenteren met design en ongewone ontwerpen. Ik vind dit ontwerp werkelijk prachtig. Ingenieus in zijn simpliciteit. Naar zo’n lamp kan ik blijven kijken.

Lees ook: mijn ideale thuiswerkruimte: dromen met onpraktische kanten

Wat vind jij? Welke lamp uit deze reeks is jouw favoriet? En ken je nog andere decoratieve lampen die zeker in dit rijtje thuishoren? Laat het dan weten in een reactie!

Lampen Werkkamer
Bron afbeelding: Pixabay

You may also like

Grote bedragen
Grote uitgaven: wat is essentieel?
Doorslapen
Het doorslapen van je kindje vieren: het doorslaapfeestje
Sneakers of hakken
Sneakers of hakken? Deze keuze maken we deze herfst
Stropdas dames gestreepte blouse
De stropdas voor dames: 4 mogelijke stijlen
Sri Lanka
Vakantiebestemmingen waar ik mijn werkstress het makkelijkst liet wegspoelen
Kunst Ilja Vanhoutte
5 kleine ingrepen die het interieur van je woning een grote upgrade geven

2 Responses

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.