16
jan
2020
Sri Lanka

Vakantiebestemmingen waar ik mijn werkstress het makkelijkst liet wegspoelen

Hoe leuk het doctoraatsleven op sommige momenten ook mag zijn, er valt niet te ontkennen dat het werk van een onderzoeker geregeld gepaard gaat met stresspieken. Je kunt daar op verschillende manieren mee omgaan. Gebruik maken van een goede planning, eens goed je hart luchten bij een lotgenoot/collega, jezelf wijsmaken dat je het de volgende keer veel beter zal aanpakken, of het allerleukste: even van alles ontsnappen op een heerlijke vakantiebestemming.

Nu houd ik op vakantie meestal van een goede mix tussen actieve bezigheden en rustmomenten. Toch verschillen mijn vakanties enorm wat die verhouding betreft. Van de ene reis kom ik nog vermoeider thuis dan ik vertrokken was, en op de andere reis ruil ik mijn comfortabele ligzetel alleen in voor een lekker etentje of ontspannen uitstapje.

Waar je bij het eerste type prachtige ervaringen kan opdoen en als een echte ontdekkingsreiziger de wereld kan verkennen, kan je bij het tweede type makkelijker tot rust komen. Soms kan het heerlijk zijn om eens een weekje (bijna) niks te doen, en je goed in de watten te laten leggen. Dit is de ideale manier om alle werkstress even achter je te laten, en je batterijen goed op te laden. Op deze bestemmingen kon ik tijdens een rustige luilekkervakantie mijn werkstress het makkelijkst wegspoelen.

1. Tunesië

Tunesië was de eerste vakantiebestemming waar ik naartoe ging om een week alleen maar te luilekkeren. Ik moest even wennen aan het idee dat ik geen lijstje aan must-sees zou afwerken, en er ook geen vermoeiende trektochten op de planning stonden. Ik kwam toe, en genoot eerst twee dagen louter van de zon op mijn huid, het ruisen van de zee, en gegrilde vis. Tussendoor las ik boeken. Mijn telefoon liet ik achter op de hotelkamer, en mails werden er die week niet gelezen. Uiteindelijk wou ik wel wat van het land zien, en bezocht ik enkele musea in Tunis, het pittoreske plaatsje Sidi Bou Said, en de archeologische site van Carthago. Na een week was ik herboren. Twee jaar later heb ik dit land opnieuw bezocht, maar deze keer in een ander hotel en met andere uitstapjes.

>> Vertrek op vakantie naar Tunesië met TUI

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een weekje offline, met alleen de zon, de zee, mijn boeken en mijn liefste als gezelschap. #latergram #vakantie #zonzeestrand #nostress

Een bericht gedeeld door Haydée De Loof (@haydeedeloof) op

Lees ook: een weekje weg van de wereld

2. Sri Lanka

Mijn huwelijksreis ging naar Sri Lanka. Dit was één van de mooiste reizen die ik ooit gemaakt heb, niet in het minst omdat we als pasgetrouwd stel genoten van een prachtige periode in ons leven. Het land zelf was adembenemend, met prachtige natuur en indrukwekkende historische sites. De vriendelijkheid van de bevolking, het lekkere eten, de paradijselijke momenten, het zal me altijd bijblijven. We sloten een tamelijk gevuld reisprogramma af met een weekje honeymoonen aan het strand van Bentota. We maakten strandwandelingen, gingen jetskiën, en genoten van de luxe van onze honeymoon suite. Dit laatste weekje maakte dat we deze reis heerlijk uitgerust konden afsluiten, en zorgt meteen ook voor een plaatsje in dit overzicht.

>> Vertrek op vakantie naar Sri Lanka met TUI

Sri Lanka

3. Dubai

Over Dubai wordt wel eens schamper beweerd dat het gewoon een stad in de woestijn is, met als grootste doel veel geld uitgeven aan overbodige luxe. Ik heb dit helemaal niet zo ervaren. Ik droomde er al lang van om eens mijn verjaardag (die in januari valt) in stijl én in bikini te kunnen vieren, en Dubai was één van de mogelijke plaatsen waarbij dit mogelijk was. Met een aangename 24 graden bracht ik mijn verjaardag door met een plons in het rooftop zwembad, een shopsessie in de Dubai Mall, en met een etentje in de Burj al Arab. Het klinkt enorm decadent, en dat was het ook.

Toegegeven, ongerepte natuur en vergeten culturele beschavingen zal je er niet snel vinden, maar dat neemt niet weg dat Dubai een zalig vakantieoord is. Je kunt er terecht voor eindeloos shopplezier, spectaculaire staaltjes architectuur, waterpret, uitstekend eten, en magnifieke hotels. De hotels in Dubai zijn zeker niet goedkoop, maar ze behoren wel tot de topklasse van de wereld. Ze zijn bijna allemaal 5 sterren waard, en bieden stuk voor stuk ongelofelijk veel waar voor hun geld. Ik logeerde in de Business Bay op wandelafstand van de Burj Khalifa en de Dubai Mall. Zelden was ik meer ontspannen op een reis dan in Dubai. Het is er veilig, kraaknet, uitnodigend, en extreem luxueus. Ik wil er zeker nog eens teruggaan.

>> Vertrek op vakantie naar Dubai met TUI

Dubai

4. Egypte

Toen het schrijfproces aan mijn doctoraat in alle hevigheid bezig was, besliste ik om mezelf te belonen met opnieuw een luilekkerreisje als ik mijn eerste draft had ingediend. Ik werkte weken keihard, en dat ging soms letterlijk dag en nacht door. Een gezonde situatie was dit niet bepaald, maar ik wist dat ik het nog maar eventjes moest volhouden. Toen mijn boek geschreven was, en ik de ruwe versie doorstuurde, was ik nog maar enkele uren verwijderd van het vertrek van mijn vliegtuig. Ik heb mijn werk al vaker last-minute afgerond, en dit was geen uitzondering. De voldoening was enorm toen ik mijn werk doorstuurde, en alle werkstress van mij af liet glijden op het moment dat ik het vliegtuig opstapte. Ik ging voor een week naar Sharm el Sheikh, samen met mijn man die duiker is. Daar genoten we van prachtige koraalriffen en spotte ik al snorkelend de mooiste tropische vissen. Ik had echt het gevoel dat ik in een screensaver was terecht gekomen. Terug aan land lieten we ons verwennen met lekker eten, massages, en een mooi plaatsje aan de infinity pool. Overbodig te zeggen dat alle gedachten aan mijn doctoraatsproefschrift toen ver weg waren.

>> Vertrek op vakantie naar Egypte met TUI

Rode Zee

Door dit lijstje op te stellen krijg ik alweer zin in een heerlijke luilekkervakantie. Ik kan zo weer het gevoel oproepen die deze reizen bij mij achtergelaten hebben, en het smaakt naar meer.

Wat is jullie ultieme luilekker vakantiebestemming? Laat het zeker weten in een reactie!

Bron afbeeldingen: Unsplash

You may also like

Grote bedragen
Grote uitgaven: wat is essentieel?
Ligbedden Kees Smit Tuinmeubelen
5x vakantiegevoel in eigen tuin
Doorslapen
Het doorslapen van je kindje vieren: het doorslaapfeestje
Sneakers of hakken
Sneakers of hakken? Deze keuze maken we deze herfst
Fietsen door de bomen in Limburg
Een update: hoe heb ik de tijd in mijn verlof besteed?
Stropdas dames gestreepte blouse
De stropdas voor dames: 4 mogelijke stijlen

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.