4
apr
2018
Werf veiligheidsschoenen

Stijlvol op het werk met veiligheidsschoenen | Veiligheidsschoenen voor vrouwen

Vorige week interviewde ik voor mijn werk een bouwkundig ingenieur (lees ook: dit houdt mijn werk in). Deze persoon was projectleider en moest vaak op één dag verschillende werven bezoeken. En werven bezoeken, dat doe je natuurlijk niet op je high heels, daar draag je veiligheidsschoenen. Deze blogpost schrijf ik voor de dames die op hun werk veiligheidsschoenen dragen, maar die daarom niet volledig hun gevoel voor stijl overboord willen gooien.

Draag je veiligheidsschoenen met waarde

Een van de belangrijkste regels die je in het achterhoofd dient te houden, is dat je trots moet zijn op je veiligheidsschoenen. Jij doet werk waarvoor veiligheidsschoenen noodzakelijk zijn, en daar mag je best fier op zijn. En er bestaat ook zoiets als ‘pronken met dingen die niet per se esthetisch mooi zijn’. Je kan het een beetje vergelijken met bowlingschoenen die je verplicht moet aantrekken nadat je je maat gezocht hebt in het rek. Je kan niet anders dan ze aantrekken, je staat er niet voor te springen, ze zien er niet uit, maar het hoort er gewoon bij. Je voelt je een ‘echte bowler’ en draagt ze met waarde. En dat moet je ook doen met veiligheidsschoenen. Draag ze met waarde.

Veiligheidsschoenen voor vrouwen

Maar goed, alle trots en waarde daar gelaten: het blijft een feit dat veiligheidsschoenen er nu niet bepaald verfijnd en vrouwelijk uitzien. En dat kan ook niet, want een veiligheidsschoen bevat per definitie een stevige veiligheidsneus. Bovendien zijn heel wat veiligheidsschoenen gericht op mannen en worden ze maar gemaakt vanaf maat 40. Maar gelukkig bestaan er ook veiligheidsschoenen die nog enigszins esthetisch verantwoord zijn, én die ook in kleine maten te verkrijgen zijn.

Veiligheidsschoenen: op het werk én thuis

Veiligheidsschoenen kunnen noodzakelijk zijn op het werk, maar kunnen ook aangewezen zijn bij klussen in het huis. Denk daar dus aan als je in de Brico enthousiast spijkers inslaat. Stappen op een uitstekende spijker of een zwaar stuk gereedschap dat op je voet valt kan het einde betekenen van je ambitieuze verbouwingswerken.

Stijlvolle veiligheidsschoenen voor vrouwen

Eén van de bekendste leveranciers van veiligheidsschoenen is Engelbert-Strauss. Ik zocht in hun online catalogus naar schoenen die esthetisch verantwoord én in kleine maten verkrijgbaar zijn.

Uitzicht bergbottines

 

Veiligheidsschoenen vrouwen

Bron afbeelding: Engelbert-Strauss

Veiligheidsschoenen met het uitzicht van een bergbottine

Prijs: €120,88
Veiligheidsniveau: S3 met stalen neus en stalen tussenzool
Verkrijgbaar vanaf: maat 37

Denk je dat bottines echt niet kunnen? Als Timberland het mag, mag jij het ook. Deze veiligheidsschoenen hebben het uitzicht van bergbottines (inclusief wollen binnenbekleding), maar doet veel meer dan alleen je enkels ondersteunen.

Uitzicht sportschoen/dad sneaker

Veiligheidsschoenen voor vrouwen

Bron afbeelding: Engelbert-Strauss

Veiligheidsschoenen met het uitzicht van een sportschoen/dad sneaker

Prijs:€53,12
Veiligheidsniveau: S1 met stalen neus
Verkrijgbaar vanaf: maat 36

Wist je al dat de dad sneaker tegenwoordig een modieus item is? Mensen geven vandaag duizenden euro’s uit aan een sportschoen die niet bepaald uitblinkt door zijn verfijning. Je kunt hierover meer lezen op de blog ‘The new girl in town’. Hieronder zie je bijvoorbeeld Victoria’s Secret model Elsa Hosk met deze beruchte dad sneaker.

Een bericht gedeeld door elsa hosk (@hoskelsa) op

Uitzicht wit laarsje

Veiligheidsschoenen voor vrouwen

Bron afbeelding: Engelbert-Strauss

Veiligheidsschoenen met uitzicht van wit laarsje

Prijs: €45,86
Veiligheidsniveau: S2 met stalen neus
Verkrijgbaar vanaf: maat 37

Wat vroeger ronduit fout wat, is nu weer in: witte laarsjes. Niet iedereen is er fan van, maar als zelfs Selena Gomez deze schoenen naar haar werk draagt, kan je er gerust je klussen mee uitvoeren.

Uitzicht witte sneaker

Veiligheidsschoenen voor vrouwen

Bron afbeelding: Engelbert-Strauss

Veiligheidsschoenen met uitzicht van witte sneaker

Prijs: €42,23
Veiligheidsniveau: S1 met stalen neus
Verkrijgbaar vanaf: maat 36

Wie liever niet te ver uit haar comfort zone gaat, kan natuurlijk ook nog steeds terugvallen op het model van de witte sneaker. Dit is overigens perfect te combineren met zakelijke kledij. Probeer eens een zwart-witte look met een zwarte blazer.

Uitzicht zwarte sneaker

Veiligheidsschoenen voor vrouwen

Bron afbeelding: Engelbert-Strauss

Veiligheidsschoenen met uitzicht van zwarte sneaker

Prijs: €80,95
Veiligheidsniveau: S1P met aluminium neus en stalen zool
Verkrijgbaar vanaf: maat 37

Vind je wit geen geschikt kleur om op een werf rond te wandelen of andere klussen uit te voeren? Dan kan je ook nog steeds teruggrijpen naar schoenen die het uitzicht van een zwarte sneaker hebben.

Kortom, er bestaat vast wel een veiligheidsschoen die past bij jouw smaak en die je outfit tijdens het werk goed complimenteert. Draag ze met trots, die schoenen!

Moet jij veiligheidsschoenen voor je werk dragen? Laat het zeker weten in een reactie!

Werf veiligheidsschoenen
Bron afbeelding: Unsplash

You may also like

Overknee laarzen onder lange rok met hoge split
Trend alert: overknee laarzen. Hoe draag je ze?
Grote bedragen
Grote uitgaven: wat is essentieel?
Doorslapen
Het doorslapen van je kindje vieren: het doorslaapfeestje
Sneakers of hakken
Sneakers of hakken? Deze keuze maken we deze herfst
Stropdas dames gestreepte blouse
De stropdas voor dames: 4 mogelijke stijlen
Beige Suède Steve Madden
Ik maakte een webshop: speciale trouwschoenen die je ook na je huwelijk nog kan dragen

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.