7
dec
2017
Lichtblauwe werkkamer

Trucs om je kleine werkkamer groter te doen lijken: 8x handige interieurtips

Wie een werkkamer of bureau in zijn huis wil zal meestal een kleinere ruimte voor deze functie reserveren. Je kan natuurlijk je woonkamer of je master bedroom opofferen, maar de leef- en ontspanfunctie in huis is net iets te belangrijk om die naar de achtergrond te verschuiven in het voordeel van de werkgerelateerde functie.

In de open brief naar SuperTrash kon je al lezen naar welke mooie Vlaamse stad ik binnenkort verhuis. En in dat huis reserveer ik ook een ruimte als werkkamer. En inderdaad, ook ik kies een kleine kamer uit als werkruimte. Daarom sta ik eens stil bij wat je kan doen om een kleine werkkamer toch zo ruim mogelijk te laten lijken.Ik ben niet aan mijn proefstuk toe wat betreft kleine ruimtes. Mijn eerste studentenkamer of kot was 12 m2 groot, en daarin moest ik slapen, studeren, ontspannen, visite ontvangen, mijn tanden poetsen, me opmaken,… Het toilet, de douche en de kookplaatjes waren in de gemeenschappelijke ruimte. Een kleine ruimte efficiënt organiseren, en toch een gevoel van ruimte creëren was dus niet onbelangrijk. Maar goed, welke trucs doen een kleine werkkamer nu ook echt groter lijken?

1. Zorg voor voldoende licht

Bureau licht

Bron afbeelding: Roomed

Wanneer je de werkkamer maar half kan zien, krijg je gegarandeerd een gesloten gevoel. Zorg dat je voldoende licht in je werkkamer hebt door het gebruik van een groot raam, en door te investeren in goede verlichting. Zorg er ook voor dat de hoeken van de kamer goed verlicht zijn, voor een optimaal gevoel van ruimte te creëren.

2. Kies voor meubilair dat ‘versmelt’ met de kleur van je ruimte

Kleur bureau

Bron afbeelding: Interiorjunkie

Als je meubilair dezelfde kleur heeft als de achtergrond, lijkt het al meteen minder plaats in te nemen. Bovenstaande afbeelding is hier een goed voorbeeld van. Als je niet van wit houdt, kan je die truc natuurlijk ook met een andere kleur toepassen.

3. Gebruik slimme multifunctionele elementen

Wanneer je één interieurelement kan gebruiken voor meerdere functies kan je heel veel plaats uitsparen. En als je werkkamer minder is volgepropt met meubels lijkt die meteen groter. Je kunt het zo gek niet bedenken of het bestaat.

Voorbeeld 1: Een kast die je kan uitklappen tot bureau

Uitklapbare bureau

Bron afbeelding: Madaboutthehouse

Heel veel opbergruimte heb je niet, maar je kunt wel makkelijk je bureau toeklappen als je de ruimte nodig hebt.

Voorbeeld 2: Een raam die tegelijk ook een balkon is


Hoe goed is dit niet bedacht?! Deze VELUX is echt ideaal voor mensen die anders de mogelijkheid niet hebben om een pauze buiten te nemen. Voor de rest functioneert dit Cabrio-raam net hetzelfde als een standaard VELUX-raam. Je kan er dus net dezelfde VELUX verduisteringssystemen in integreren, en die volledig aanpassen aan je eigen interieur. Twijfel je nog over het kleur, dan kan je gratis kleurstalen bij je thuis laten bezorgen.

Velux

Bron afbeelding: VELUX

Voorbeeld 3: een bureau die meteen ook een muziekkamer is

Multifunctioneel bureau

Bron afbeelding: Amber Interiors

Dit bureau kan je openklappen, en dan komt er een synthesizer tevoorschijn. Eenvoudig. Ingenieus.

4. Werk in de hoogte

Inrichting klein bureau

Bron afbeelding: Eclectic Home Office

De ruimte die boven ooghoogte beschikbaar is, wordt vaak vergeten. Toch kun je elke centimeter tot aan het plafond optimaal benutten. Dit is het meest interessant voor spullen die je moet bijhouden, maar niet vaak nodig hebt.

5. Zwevende elementen

Klein Bureau Groter Laten Lijken

Bron afbeelding: Elle Studio Gallery

Een beetje aansluitend bij het vorige punt: werk met zwevende elementen in de hoogte. Waarom zou je een volledige boekenkast of vitrinekast in de ruimte zetten als je ook enkele zwevende planken kan monteren?

6. Laat geen losse spullen slingeren

Dit moet ik vooral zeggen. Zelf ben ik geen kampioen in het goed opruimen van mijn werkruimte, maar het staat zeker vast dat een opgeruimde kamer ruimer oogt. Kleine spulletjes stop je best weg in dozen, en papieren in mappen en ordeners.

7. Licht kleurenpalet

Lichtblauwe werkkamer

Bron afbeelding: Top Inspired

Schilder je bureau gerust in het donkerpaars als je daar zin in hebt, maar met lichte kleuren zal je een ruimer gevoel krijgen. Ook als je niet van wit houdt, kan je prima lichte kleuren gebruiken. Bovenstaande foto is een heel mooi voorbeeld van een home office met een lichtblauw kleurenpalet.

8. Koop je meubels in verhouding met de ruimte

Klein Bureau

Bron afbeelding: Helpwithmyclutter

Een mastodont van een bureau in een kleine ruimte zal een benauwd gevoel geven. Koop je meubels in verhouding met de beschikbare ruimte. Is er een kleine afstand tussen de muur en de deur? Dan kan je zoals bovenstaand voorbeeld voor een smallere bureau kiezen.

Heb jij een werkkamer in je huis? En hoe zorg jij voor een ruim gevoel? Laat het weten in een reactie!

 

You may also like

Grensoverschrijdend gedrag
Opnieuw betalen vrouwen de prijs: grensoverschrijdend gedrag op het werk en macht
Grote bedragen
Grote uitgaven: wat is essentieel?
Doorslapen
Het doorslapen van je kindje vieren: het doorslaapfeestje
Sneakers of hakken
Sneakers of hakken? Deze keuze maken we deze herfst
Stropdas dames gestreepte blouse
De stropdas voor dames: 4 mogelijke stijlen
Sri Lanka
Vakantiebestemmingen waar ik mijn werkstress het makkelijkst liet wegspoelen

4 Responses

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.