20
mrt
2018
Zwarte Hakken

Mijn collectie zwarte hakken

Men zegt weleens dat iedere vrouw een paar zwarte hakken in haar kast moet hebben. En hoewel ik niet hou van verplichtingen en regeltjes, kan ik niet ontkennen dat een paar zwarte hakken redelijk essentieel is. Een paar zwarte hakken is vaak de redder in nood als je het noorden kwijt bent op schoenengebied, omdat je er maak weinig mee kan misdoen. Zwarte hakken onder een zwarte outfit? Dat kan. Zwarte hakken onder een felgekleurde outfit? Kan veelal. Zwarte hakken onder een pastelbeige outfit? Kan, wat men ook mag beweren. Zwarte hakken onder een rok? Absoluut! Zwarte hakken onder een casual jeans? Natuurlijk. Zwarte hakken als brave keuze? Waarom niet? Zwarte hakken als sexy knipoog? Ga je gang!

En zo kan ik nog wel eventjes doorgaan. De veelzijdigheid van zwarte hakken kan maar moeilijk overschat worden. Hoera voor zwarte hakken dus! Het zal je waarschijnlijk niet verwonderen dat ik als bezielster van Work in Heels een aantal zwarte hakken in mijn schoenenkast heb staan. Om precies te zijn: ik heb vier paar zwarte hakken die ik momenteel draag.

De vier paar zwarte hakken die ik draag zijn redelijk uiteenlopend qua vormgeving. Ik stel ze hier aan jullie voor:

De klassieke zakelijke hak

Zwarte Hakken Tommy Hilfiger

Dit zijn mijn meest gedragen zakelijke hakken. Ze zijn van Tommy Hilfiger en zijn afgewerkt met een gesp op de neus. Zoals je ziet hebben ze een afgeronde top. De hak is redelijk breed, waardoor dit comfortabel is om de hele dag op kantoor te dragen. De hak is 9 cm hoog, wat het voor mij de ideale presentatieschoen maakt. Als ik voor een groep sta vind ik het fijn om een wat hogere hak te dragen. Het geeft je een rechte rug en een zelfverzekerde houding. Deze schoenen kan je ook bewonderen in het artikel over mijn persconferentie-outfit en in het artikel over mijn rood-wit gestreepte blouse.

De allround hak

Zwarte Hakken Esprit

Deze zwarte hakken van Esprit zijn de ideale allround hak. Ze kunnen door hun vormgeving voor iedere gelegenheid gedragen worden. Een chique feestje, een presentatie, een vergadering, een wilde fuif, een ingetogen gedenkingsplechtigheid,… Ze kunnen altijd en ze zijn steeds stijlvol. De hoogte van de hak (8,5 cm) zorgt ervoor dat ze prima draagbaar zijn, ook als je niet in de gelegenheid bent om voor langere tijd te zitten. Heb je geen grote schoenenkast en moet je kiezen voor één soort zwarte hak? Kies dan deze soort, dan zit je altijd goed.

Tip: deze schoenen zijn niet meer te koop maar Esprit heeft bijna permanent allround zwarte hakken in hun collectie zitten.

De hoge divahak

Zwarte Hakken Steve Madden

Dit paar is mijn hoogste paar zwarte hakken. De hakhoogte is 11,5 cm en als ik ze draag voel ik mijn diva-allures meteen toenemen. Dit paar vertoont hier en daar al wat slijtage, maar ik kan het niet over mijn hart krijgen om ze weg te doen omdat ik ze van Bram cadeau gekregen heb. Het was december 2012, we woonden net twee maanden samen, en hij kocht ze voor mij als cadeau in de toenmalige Steve Madden-winkel in de Veldstraat van Gent. Ze zijn bekleed met zwart suède en ik draag ze ook in het tutu-artikel onder de beige tutu.

De net-wat-anders-hak

Zwarte Hakken Anna Field

Dit paar zwarte hakken van Anna Field is mijn meest recente aanwinst. Ik kocht ze afgelopen februari voor een feestje in Great Gatsby style dat ik organiseerde. Ze zijn 9,5 cm hoog, en ik kocht ze omdat ik schoenen met een enkelbandje wou die met een extra bandje verbonden waren met de voorkant van de schoen. Wat kan ik zeggen? Soms heeft een dame schoenen nodig die net wat anders zijn dan anders. Extra bandjes, een peeptoe, een halfopen zijkant,… Er is zoveel mogelijk, en zwarte schoenen zijn altijd stijlvol, ongeacht het ontwerp.

Zwarte hakken: mijn collectie

Zwarte Hakken

Samengevat: momenteel heb ik klassieke zakelijke hakken, allround zwarte hakken, hoge divahakken, en net-wat-anders hakken in mijn zwarte hakkencollectie zitten.

Welke hiervan heb jij momenteel in jouw schoenenkast staan? Laat het weten in een reactie!

You may also like

Grote bedragen
Grote uitgaven: wat is essentieel?
Doorslapen
Het doorslapen van je kindje vieren: het doorslaapfeestje
Sneakers of hakken
Sneakers of hakken? Deze keuze maken we deze herfst
Stropdas dames gestreepte blouse
De stropdas voor dames: 4 mogelijke stijlen
Sri Lanka
Vakantiebestemmingen waar ik mijn werkstress het makkelijkst liet wegspoelen
Kunst Ilja Vanhoutte
5 kleine ingrepen die het interieur van je woning een grote upgrade geven

5 Responses

  1. Ik heb helaas een aantal hakken moeten afschrijven… Maar er staat nog een allround paar zwarte hakken hoor! Kunnen overal onder: gewoon simpel zwart met een hak van 9,5 cm. Staat altijd geweldig en het geeft me een super zelfverzekerd gevoel.

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.