5
dec
2018
Best gelezen artikelen

De 7 best gelezen artikelen van 2018

Het jaar 2018 heeft weer een hoop nieuwe artikelen gebracht voor Work in Heels. En hoewel het jaar nog niet volledig over is, blik ik graag al eens terug naar de best gelezen artikelen.

7. Waarom slimme vrouwen geen lief vinden

Op 7 staat het artikel Waarom slimme vrouwen geen lief vinden. Blijkbaar is dit een thema dat resoneerde, want het werd heel vaak gelezen. Eens je als single hooggeschoolde vrouw de 25 gepasseerd bent, wordt het moeilijker om een geschikte partner te vinden. Dit ligt natuurlijk niet aan die vrouwen zelf (hé, jullie zijn echt niet te kritisch!), maar het ligt blijkbaar aan het feit dat de gemiddelde heteroseksuele man een partner verkiest met een lager inkomen dan hem. En hoe hoger het diploma van de vrouw, hoe groter de kans dat haar inkomen hoog is. In dit artikel ga ik dieper in op dit fenomeen, en leg ik ook uit waarom ik dit anno 2018 compleet absurd vind.

Waarom slimme vrouwen geen lief vinden + waarom dit compleet absurd is

6. Welk huwelijkscontract kiezen? Advies voor mijn lezers

Het 6de best gelezen artikel is Welk huwelijkscontract kiezen? Advies voor mijn lezers. Dit artikel werd vooral goed gevonden door zoekmachines. Ik merkte zelf dat veel informatie die online te vinden is, voornamelijk focust op de wettelijke bepalingen. En die informatie moet natuurlijk neutraal zijn. In mijn artikel geef ik niet alleen neutrale ‘correcte’ informatie, maar geef ik ook toelichting over wat in welke situatie het meest voordelig is. Ik merkte dat mensen nogal emotioneel kunnen reageren op dit thema. Nadenken over een contract zou niet romantisch zijn, of getuigen van weinig vertrouwen in je partner. In dit artikel ga ik thema’s als scheiden niet uit de weg. Ik vertrek ook niet automatisch van de traditionele situatie waarin de man vooral betaalde arbeid verricht, en de vrouw zich toespitst op onbetaalde arbeid. Nog al te vaak wordt vanuit dat denkbeeld vertrokken bij het advies geven over huwelijkscontracten. Denk goed na over je huwelijkscontract, en hoe jij je leven ziet. Want het is pas echt romantisch om in het huwelijk te stappen met het idee dat je later nooit gaat vechten over de financiële regelingen.

Welk huwelijkscontract kiezen advies schema

Welk huwelijkscontract kiezen? Advies voor mijn lezers

5. De 65 grappigste #badstockphotosofmyjob

In 2018 was de hashtag #badstockphotosofmyjob populair op twitter. Ik vond die hilarisch. Jullie duidelijk ook, want De 65 grappigeste #badstockphotosofmyjob staat op plaats 5 bij de best gelezen artikelen van 2018. Mensen deelden massaal stockfoto’s die hun beroep zouden illustreren. Dit leverde absurde en grappige beelden op, vergezeld van schertsende captions.

Oké, nog eentje dan:

De 65 grappigste #badstockphotosofmyjob

4. 6 dingen die je nooit moet zeggen tegen iemand met een burn-out

Op plaats 4 staat 6 dingen die je nooit moet zeggen tegen iemand met een burn-out. Dit artikel werd vaak gedeeld op sociale media. Blijkbaar waren de uitspraken in dit artikel erg herkenbaar voor mensen die geconfronteerd werden met een burn-out bij zichzelf of bij iemand in hun kennissenkring. Zoveel mensen zijn nog onvoldoende geïnformeerd over wat een burn-out is, en wat de oorzaken daarvan zijn. Ik hoopte met dit artikel wat misverstanden weg te werken, en mensen met een burn-out een hart onder de riem te steken. Daarom ben ik heel blij dat dit artikel zo vaak gelezen is. En nu wil ik niemand nog horen vragen waarom die persoon met een burn-out zich niet gewoon herpakt.

6 dingen die je nooit moet zeggen tegen iemand met een burn-out

3. Welk Urban Decay Palette kopen? NAKED 1, NAKED 2, NAKED 3, of NAKED HEAT?

Sommige levenskeuzes zijn zodanig moeilijk dat je die onmogelijk kunt maken zonder extern advies in te winnen. Eén van de allesbepalende keuzes in een mensenleven is ongetwijfeld de keuze van het juiste oogschaduwpallet. Geintje natuurlijk, maar dit artikel is wel ontzettend vaak gelezen. Ik ben geen beautyblogster, maar heb wel interesse in make-up. Wat weinig mensen van mij weten is dat ik ook een gediplomeerd make-up artist ben. Deze interesse komt soms terug in make-up gerelateerde artikelen op Work in Heels. Deze afwisseling weten jullie duidelijk ook te smaken. Daarnaast wordt dit artikel vaak aangeklikt in de zoekresultaten van mensen die naar deze specifieke informatie op zoek zijn. Een paar jaar geleden twijfelde ik zelf welk Urban Decay Palette ik ging kopen, dus ik besliste dat ik anderen ook kon helpen met deze knoop door te hakken. Welk Urban Decay Palette kopen? NAKED 1, NAKED 2, NAKED 3, of NAKED HEAT? haalt de bronzen medaille in het lijstje ‘best gelezen artikelen’ van 2018. Laat dit nu net de kleur zijn die ook vaak in oogschaduwpalettes voorkomt.

Welk Urban Decay Palette kopen? NAKED 1, NAKED 2, NAKED 3, of NAKED HEAT?

2. TEST: waarmee moet jij trakteren op het werk?

Ik heb mij eigenlijk ontzettend geamuseerd bij het schrijven van deze test. Ik verbaas me wel dat hij zo vaak gelezen wordt, want hij was niet zo serieus bedoeld. Maar blijkbaar amuseren mijn lezers zich ook met mijn ludieke teksten, want hij werd meteen goed gelezen. Dit artikel wordt ook vaak gevonden via zoekmachines. Ik vermoed dat dit mensen zijn die jarig zijn, en ideeën zoeken voor traktaties op het werk. Jammer dat ik niet kan bijhouden wat de meest behaalde uitkomst is. Zijn mijn lezers keukenprinsen en –prinsessen, of toch eerder hopeloze keukenklunzen? Hoe dan ook, TEST: waarmee moet jij trakteren op het werk? staat op de 2de plaats van de best gelezen artikelen van 2018.

TEST: waarmee moet jij trakteren op het werk?

1. Deze fout maken vrouwen in hun 20’er jaren, en komt hen later duur te staan

Deze fout maken vrouwen in hun 20’er jaren, en komt hen later duur te staan deed erg veel stof opwaaien op sociale media. Het artikel werd er volop geprezen, en ontzettend vaak gedeeld. Mensen tagden mekaar in de berichten, pagina’s deelden het bericht, en er werd verwoed gediscussieerd of vrouwen nu echt te weinig zorg dragen voor hun eigen financiële zekerheid. Dit alles zorgt ervoor dat dit artikel het vaakst gelezen artikel is in 2018 op Work in Heels.

Ongeveer 3000 mensen lazen dit artikel, wat dit het best gelezen artikel van 2018 maakt. Als veel mensen je artikel lezen, betekent dit ook dat er mensen zullen zijn die niet akkoord met je gaan. Door dit artikel werd ik ook geconfronteerd met scheldpartijen en persoonlijke verwijten aan mijn adres. Op dat moment was dat wel even schrikken, maar ik heb gelukkig een dik vel. Het heeft alleszins mensen aan het denken gezet, en er is discussie over ontstaan. Hierdoor hebben nog meer mensen over hun eigen situatie nagedacht, en zijn vrouwen in de toekomst hopelijk iets beter gewapend tegen de tegenslagen die het leven met zich kan meebrengen. Ik sta nog steeds achter wat ik in dit artikel schreef. Niet omdat ik de verantwoordelijkheid alleen bij het individu wil leggen (in tegendeel, ik schrijf in mijn artikelen vaak over de verantwoordelijkheid van de overheid en van de maatschappij in het algemeen), maar wel omdat ik vrouwen wil empoweren. Daarom startte ik in 2016 ook deze blog!

Deze fout maken vrouwen in hun 20’er jaren, en komt hen later duur te staan

Ik hoop dat jullie in 2018 van de artikelen op Work in Heels genoten hebben, en verwelkom jullie ook in 2019 op mijn website.

Lees ook: 100 artikelen: de top 5 meest gelezen artikelen op Work in Heels

Lees ook: De 5 slechtst gelezen artikelen van 2017

Heb jij één van deze artikelen gelezen? Laat het weten in een reactie!

Best gelezen artikelen

You may also like

Schrijven
5 jaar Work in Heels: mijn liefde voor het schrijven
Bloggen
Ben ik gestopt met bloggen?
Zelfstandige worden als belgische blogger
4 jaar Work in Heels! De grootste successen en de grootste flops
Zelfstandige worden als belgische blogger
Zelfstandige in bijberoep worden als Belgische blogger? Dit is wat je moet weten
Google
Dit zoeken mensen op mijn blog (maar vinden ze niet)
Single happy end
Verfrissend: romans met een single ‘happy end’

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.