25
jan
2018
Trakteren Werk

TEST: waarmee moet jij trakteren op het werk?

Trakteren op je werk is niet altijd een eenvoudige zaak. Je moet weten bij welke gelegenheden dit gebruikelijk is, je moet weten voor hoeveel mensen je traktatie is, en je moet nadenken over wat je precies zal trakteren. Bij dat laatste krijg je nu gratis en voor niks mijn hulp! Deze uiterst precieze test zal je helpen de knoop doorhakken nog voor je hebt kunnen uitrekenen hoeveel gram er in een kilo gaat.

1. Hoe snel hak jij meestal de knoop door bij het kiezen welk dessert je klaarmaakt?

A. Na het doornemen van 3 kookboeken en 4 foodblogs heb ik meestal wel inspiratie om het perfecte dessert klaar te maken. Al ren ik dan nog wel eventjes naar de decoratiewinkel voor de juiste finishing touches bij mijn meesterwerkje. It’s all in the details.

B. Alles hangt af van mijn voorraad. Was de chocolade in reclame en heb ik een serieuze voorraad ingeslaan? Dan wordt het waarschijnlijk chocolademousse. Is het herfst? Dan wordt het iets met fruit uit de tuin. De keuze is dus meestal redelijk snel gemaakt.

C. Ik zoek tot ik een recept vind dat redelijk makkelijk en snel klaar te maken is. Als ik bij het lezen van het recept het woordenboek erbij moet halen, haak ik af.

D. Een dessert klaarmaken? Ben je gek, de laatste keer dat ik in mijn keuken stond kwam er een branddeken aan te pas.

2. Hoe handig ben je in de keuken?

A. Het abricoteren van mijn laatste taart ging bijzonder goed. Met de passe-vite ben ik ook heel behendig geworden, en vorige week heb ik mij gespecialiseerd in het contiseren. Als ik toch een puntje van kritiek mag aanbrengen, zou ik zeggen dat mijn mirepoix laatst iets te zoutig was.

B. Geregeld krijg ik complimenten over mijn kookkunsten, dus ik durf wel zeggen dat ik redelijk wat kook- en baktalent heb. Al gebeurt het natuurlijk ook wel eens dat ik de bal compleet missla. Of moet ik zeggen: de sla missla.

C. Ik ben niet slecht in de keuken, maar soms ontzie ik het zo. De ene dag heb ik zin om een viergangendiner klaar te maken, en de andere dag is het opwarmen van het water voor mijn instant noedelsoep nog te veel gevraagd.

D. Ik gebruik mijn oven als opslagplaats voor de schoenen die ik stiekem gekocht heb. Ik heb hem nog nooit per ongeluk aangezet, dus ik vermoed dat ik vrij handig ben in de keuken?

3. Waar let jij op bij het kopen van een mixer?

A. Ik kijk uiteraard naar het aantal rotaties per minuut, en kijk hoeveel verschillende functies hij heeft. Ook is het belangrijk dat het design ergonomisch is. Voor een toestel dat je zo vaak gebruikt is dit natuurlijk een doorslaggevende factor. Ik zie het als een pluspunt als er allerlei extra toebehoren bij geleverd worden. Zo heb je voor elke bereiding het juiste materiaal ter beschikking.

B. Ik denk na waarvoor ik het allemaal zal gebruiken, en koop afhankelijk daarvan een staafmixer, of een mixer die ook een klopfunctie en een deegkneedfunctie heeft.

C. Ik kijk naar de prijs van het toestel, en vraag eventueel raad aan iemand die vaak in de keuken staat.

D. Ik moet toegeven dat ik het professionele mixwerk overlaat aan een dj. Wel beluister ik af en toe een goede mix op YouTube of Spotify. Heb je die laatste van The Chainsmokers al gehoord?

4. Kom je vaak te laat op een afspraak?

A. Ik kom bijna nooit te laat op een afspraak. Of het moet al zijn dat mijn cake langer nodig heeft om te rijzen dan gedacht, en ik mijn oven dus nog niet uit kan zetten.

B. Neen hoor, ik vind het niet beleefd om te laat op te dagen. Al gebeurt het zoals bij iedereen wel eens dat er een onvoorziene omstandigheid is.

C. Ik probeer het te vermijden, maar het overkomt me vaker dan ik zou willen. Maar gelukkig heb ik goede trucs om de schade te beperken. Veel heb ik opgestoken uit het artikel over wat je kan doen als je de trein gemist hebt.

D. Tja, laatst heb ik mijn duim bijna afgesneden bij het hanteren van een blikopener. En na een aantal uren op spoed doorgebracht te hebben, bleek mijn afspraak al vertrokken te zijn. Maar voor de rest valt het wel mee.

5. Wat is je minst favoriete traktatie van collega’s?

A. Een traktatie waar er duidelijk geen moeite in gekropen is. Waar is de passie? Waar is de creativiteit? Soms maken mensen er zich zo makkelijk van af.

B. Fruit loops. Vol kleurstoffen en andere bewaarmiddelen… Gelukkig is nog nooit iemand op het idee gekomen om fruit loops te trakteren.

C. Dropjes. Geef mij maar iets met chocolade.

D. Van die opzichtige traktaties waar er uren in gekropen zijn. Al dat pocherig gedoe, dat is toch allemaal bedoeld om je schuldig te laten voelen omdat jij geen artistiek en culinair hoogstandje hebt gecreëerd. Ain’t nobody got time for that!

6. Hoe verloopt jouw keuze als je op restaurant gaat eten?

A. Ik probeer meestal iets verrassend of origineel te kiezen. Zo hoop ik extra inspiratie te krijgen voor de volgende keer dat ik gasten ontvang. Bij het eten zelf probeer ik dan te achterhalen welke ingrediënten of kruiden er zijn gebruikt, en probeer ik ideetjes te stelen op vlak van presentatie.

B. Ik kies meestal de suggestie van de dag, of het maandmenu. Seizoensgroenten zijn toch meestal de beste keus, en het is bovendien lekker en ecologisch.

C. Ik kies iets anders dan de anderen aan mijn tafel, zodat ik nog met iemand kan wisselen als ik het niet lust.

D. Ik probeer iets te kiezen wat ik nog niet eerder gekozen heb. Dat wordt de laatste tijd wel moeilijker, gezien ik ondertussen vaste klant ben in alle restaurants in een omtrek van 10 km van mijn woonplaats.

Het resultaat…

Meestal A?

Traktatie Werk

Bron afbeelding: Ballet News

Kunstig versierde cupcakes

Jij gaat voor niets minder dan kunstwerkjes waar jaren later nog over gesproken wordt. Laat je compleet gaan met versierde cupcakes waar je je talenten en creativiteit volledig op kunt botvieren. Vergeet je geen foto op Instagram te plaatsen?

Meestal B?

Trakteren Werk

Bron afbeelding: joansfoodwanderings.blogspot.com

Zelfgemaakte appeltaart

Jij bent een pure kok. Je houdt van simpel, plaatselijk en lekker. En gelijk heb je! Een zelfgemaakte appeltaart zal bij iedereen in de smaak vallen. Het voordeel: je huis gaat er ook nog eens superlekker van ruiken.

Meestal C?

Trakteren Werk

Bron afbeelding: Libelle

Chocoladetruffels

Je talenten en smaak durven wel eens te wisselen van dag tot dag. Met chocoladetruffels zit je altijd goed. Als je zin hebt om eens stevig uit te pakken kan je ze zelf maken, maar als je nog liever een rauwe pizza eet dan in de keuken te staan, kan je ze ook gewoon kopen. En als je hier niet voor wilt uitkomen, kan je nog steeds doen alsof je ze zelf hebt gemaakt.

Meestal D?

Trakteren Werk

Celebrations

Voor jouw eigen welzijn en het welzijn van anderen kan je maar beter zelf niks klaarmaken. Celebrations zijn lekker, en er zit voor iedereen wel iets tussen wat in de smaak valt. Probeer je geen gewonden te maken bij het openen van de doos?

Trakteren Werk

Photo by Patrick Fore on Unsplash

You may also like

Grensoverschrijdend gedrag
Opnieuw betalen vrouwen de prijs: grensoverschrijdend gedrag op het werk en macht
dertig jaar
Is 30 jaar worden moeilijk?
in januari verjaren
Waarom in januari verjaren helemaal niet zo’n feestje is: 6 redenen
Het verhaal over mijn nieuwe huis: kopen, renoveren, en inrichten
wereldkaart in interieur
Waarom we zo’n fascinatie voor wereldkaarten hebben + de mooiste wereldkaartendecoratie
Normo
Project Coffeebar: wat zijn de beste werkhotspots in Antwerpen?

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.