8
feb
2018
Liebster Award 2018

10 persoonlijke vragen beantwoord – De Liebster Award

De Liebster Award

Het leuke aan bloggen is niet alleen dat je een eigen plaats op internet hebt, maar dat je ook contact hebt met andere bloggers. Je leert andere mensen hun blog kennen, en zij komen ook op jouw blog terecht. Een leuk initiatief in de blogwereld is de Liebster Award. Je wordt genomineerd door een blogger die jouw blog weet te smaken (bedankt budgetdivamagazine!), beantwoordt een aantal vragen, en zet op jouw beurt andere bloggers in de bloemetjes die jouw lezers kunnen leren kennen.

Hier komen de vragen…

1. Wat zijn de drie mooiste stranden die je ooit bezocht hebt?

3. Het strand op the Palm aan Atlantis in Dubai. Oké, het is eigenlijk een kunstmatig strand, maar dat mocht de pret niet drukken. Een groene strook scheidde het strandgedeelte van het waterpark, het was er heel proper, verrassend rustig, en je had er zicht op de fantastische bouwwerken die Dubai rijk is. Het is een privé-strand, dus je moet wel een toegangskaartje voor het waterpark hebben als je er wilt verpozen.

2. Het strand aan Yala in Sri Lanka. Op huwelijksreis maakten we een safari, en het Jetwing Yala-hotel ligt op de rand van het nationaal park. We waren de enige gasten op het strand, de golven sloegen hard tegen de branding, en ik werd stil van dit natuurgeweld. Een prachtige ervaring.

1. De zonsondergang bij een rustig stukje strand niet ver van Bonita Springs (aan de Golf van Mexico in Florida) zal me altijd bijblijven. Beeld je in dat je in een warme zee zwemt, er pelikanen overvliegen, en je achteraf op het strand uitrust en kijkt naar de zon die als een vuurrode bol in de zee zakt. Ja, zo idyllisch kan het zijn. Ik zou dit één van mijn mooiste reiservaringen durven noemen.

2. Fiets of trein?

De trein. Al fiets ik wel naar het station. Ik kies de trein omdat ik de tijd om van Brugge naar Antwerpen te sporen goed kan gebruiken om ongestoord te kunnen werken. Tenminste, als er geen problemen zijn met de dienstregeling of de treinsamenstelling. Al rechtstaand je evenwicht bewaren tussen twee wagons is natuurlijk geen ideale werkomstandigheid.

3. Wat is het engste wat je hebt meegemaakt tijdens je reizen?

Op 1 oktober 2017 kwamen Bram en ik net in Las Vegas toe toen de hel losbarstte en we helaas getuige waren van de vreselijke schietpartij die zoveel mensen het leven heeft gekost. Als ik hieraan terugdenk besef ik dat alles in één moment kan veranderen, en ben ik dankbaar dat we mekaar niet zijn kwijtgeraakt.

4. Wanneer heb je tijd om te bloggen?

Ik blog meestal ’s avonds en af en toe in het weekend. Soms gebeurt dit op de trein, soms gebeurt dit thuis.

5. Op welke zelfgeschreven blogpost ben je echt trots en waarom?

“Het is mevrouw”, een artikel over respectvol aangesproken worden op het werk. Dit gaat over de kern van mijn blog: mensen (en in het bijzonder jonge vrouwen) aanmoedigen in het uitbouwen van hun gedroomde carrière, en ondersteunen om de obstakels die ze tegenkomen te overwinnen. Iedereen moet gelukkig kunnen zijn in hun job en in hun leven daarbuiten, en of je respect krijgt mag niet afhangen van je geslacht. Dit artikel schreef ik naar aanleiding van een gebeurtenis die ik zelf meemaakte, en ik kreeg er veel reactie op. Ik had het gevoel dat ik voor sommigen echt een verschil kon maken, en dit was mijn doel bij het starten van Work in Heels. Ook toen Knack Weekend deze tekst publiceerde, en ik op deze manier nog veel meer mensen kon bereiken voelde ik me echt vereerd.

6. Wat is jouw favoriete boek of serie?

Harry Potter! Daar hoef ik niet eens lang over na te denken. Ik ben een echte Potterhead en dat geef ik zonder schroom toe. Uiteraard heb ik alle boeken meermaals gelezen, heb ik alle films gezien, en laat ik geen kans voorbijgaan om die heerlijke Harry Potter-magie te ervaren. Onder mijn fijnste jeugdherinneringen behoren zeker en vast de uren waarin ik deze boeken verslond. Los van jeugdsentiment zijn de boeken ook gewoon schitterend geschreven. Die details, die onderliggende knipogen, het maatschappelijke bewustzijn…  J.K. Rowling is een genie in haar vak. Met gesprekken over Harry Potter doe je me een plezier, en ja, ik heb me ook laten sorteren op Pottermore. Kan je raden bij welke afdeling ik ingedeeld werd?

7. Als je een personage in iemands boek zou zijn, van welke schrijver zou je dat willen?

Van Robert Galbraith. Oké, ik weet het, die is flauw. Dit is gewoon het pseudoniem waaronder J.K. Rowling detectiveromans schrijft. Die detectiveromans waarin Cormoran Strike en Robin Ellacott de hoofdrollen spelen vind ik trouwens ook waanzinnig goed geschreven. Spot je me met zwaar slaaptekort, dan zou het best kunnen dat er weer een nieuw boek aan de Strike-thrillers werd toegevoegd. De personages zijn zo menselijk en echt, wars van clichés. Ik denk dat Robert Galbraith goed met mijn kleine kantjes zou kunnen omgaan in haar boeken.

8. Heb je ooit een plek bezocht, puur omdat je het in een boek/serie/film/animatie hebt gezien en welke plek was dat?

The Boathouse in Central Park in New York door de serie Sex and the City. Het is het restaurant met de aanlegsteiger waar Carrie en Mr. Big per ongeluk in het water tuimelen. Het leek me romantisch en rustig. Tot ik het daadwerkelijk bezocht. Er hangt voortdurend een zwerm mensen omheen, en je weet dat je zelf ook het probleem bent. Dus zetten we onze tocht maar verder naar andere plaatsen in Central Park, waar het werkelijk romantisch en rustig was.

9. Welke uitdrukking, paradox, contradictie, vind je totaal niet logisch? (Bijv. Op start klikken in Windows om af te sluiten)

Het is geen paradox of contradictie, maar ik vraag me altijd af of ik de enige ben die moet gniffelen om de slogan van auto-onderhoudspecialist Midas. “Midas, onderhoud zonder zorgen!” Voor West-Vlamingen is er geen verschil tussen g en h, dus ik moet meteen denken aan het verhaal van koning Midas die wenste dat alles wat hij aanraakte in goud zou veranderen. Snap je waarom ik het grappig vind? Oké, waarschijnlijk ben ik de enige persoon die daarvan in een deuk kan liggen.

10. Wat is de beste of leukste aankoop die je ooit gedaan hebt?

De beste aankoop: een vaatwas. Hoeveel uur je daar niet mee uitspaart in een week… ik zou bijna een extra blog kunnen beginnen. Neen, dat is natuurlijk overdreven, maar je wint er toch veel tijd mee die je aan leukere dingen kunt besteden.

De leukste aankoop: mijn trouwschoenen. Mijn Jimmy Choo liefde kent geen gelijke op schoenenvlak. We kunnen stellen dat dit het begin was van een nooit teleurstellende romance.

Mijn nominaties

Ik heb besloten om een Nederlandse en een Belgische blog te nomineren voor de Liebster Award. Ik nomineer Vaker Vrolijk van Romy als Nederlandse blog. Haar blog straalt één al positiviteit uit zonder gemaakt over te komen. Ik neem er heel regelmatig een kijkje en vind dat ze erin slaagt om het internet net iets zachter en mooier te maken. Ik nomineer Sofie Katelijne als Belgische blog. Sofie Katelijne woont in Gent en schrijft meestal over beauty. Maar dit doet ze op een heel nuchtere manier, waarmee ze zich onderscheidt van veel internationale bloggers. Ze verliest zich niet in hypes en ik vind haar schrijfstijl heel aangenaam. O ja, ik deel vaak haar mening over menig beautyproduct!

Liebster Award 2018

You may also like

Schrijven
5 jaar Work in Heels: mijn liefde voor het schrijven
Bloggen
Ben ik gestopt met bloggen?
dertig jaar
Is 30 jaar worden moeilijk?
2020
In 2020 heb ik kruimels van tafel opgeveegd
Zelfstandige worden als belgische blogger
4 jaar Work in Heels! De grootste successen en de grootste flops
hoe is mama zijn echt?
1 jaar mama zijn: hoe is het écht?

9 Responses

  1. Haydée

   Dat vind ik leuk Grassiella! Het idee dat mensen glimlachen als ze mijn blogposts lezen vind ik op een of andere manier super motiverend om verder te schrijven. 🙂

 1. Hahahha ik hou van lokale taaldingetjes dus ik moest het Midas-verhaal even drie keer teruglezen maar ik vat ‘m 😉 supergrappig!

  Oh en wat heftig joh van Las Vegas. Gelukkig zijn jullie ongedeerd gebleven!

 2. Ik vond je blog via via omdat je blijkbaar ook zo’n Potterhead bent 🙂 Ik dus ook. Harry Potter is bij mij heilig en ik zal ook nooit of te nimmer een moment voorbij laten gaan om die magie opnieuw te kunnen ervaren. En wow, wat heftig dat je in Las Vegas was op het moment van de schietpartij. Ik kreeg kippenvel toen ik het las…

  1. Haydée

   Welkom mede-Potterhead! Ik snap je volledig! Fantastic beasts, een expo over Harry Potter,… je kan me gegarandeerd in de cinema of in de expo-ruimte vinden! 😀
   Ja, het was een hele heftige belevenis in Las Vegas. Ik heb er maar heel kort iets over geschreven, maar zoiets heeft toch een serieuze impact op je.

 3. Gefeliciteerd met de award! Ik heb je antwoorden op de vragen met veel plezier gelezen. Maar wat ontzettend heftig van Las Vegas, zeg! Ik kan me voorstellen dat die gebeurtenis je wel weer even met beide benen op de grond zet.
  Onwijs lief dat je de award aan mij geeft! Ik ben helemaal stil van je superlieve woorden over mijn blog. Dankjewel! ♥ Ik vind het zelf leuk om een van de vragen uit te kiezen en daar een heel artikel over te schrijven als vermelding van de award. Dan link ik bovenaan uiteraard terug naar jouw blog 🙂 Hopelijk is dat ook goed. In ieder geval heel erg bedankt voor de award en voor je lieve woorden 🙂

  1. Haydée

   O leuk Romy! Ik ben al benieuwd welke vraag je zult uitkiezen en zal je antwoord met veel plezier lezen! En ja, onze ervaring in Las Vegas heeft een grote indruk nagelaten. Het was verschrikkelijk, zowel om te vrezen voor je eigen leven als voor anderen pijn te zien hebben. Maar anderzijds ben ik zo ontzettend dankbaar dat we elkaar nog hebben en er relatief ‘ongeschonden’ zijn uitgeraakt.

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.