12
feb
2018
Strik jouw valentijn op het werk

Strik jouw valentijn op het werk: het onfeilbare 7-stappenplan

Valentijn op het werk vieren, of een collega strikken waar je al lang een crush op hebt is een koud kunstje. Je moet alleen weten welke essentiële stappen je moet zetten. Daarom presenteer ik jullie dit onfeilbare 7-stappenplan.

Stap 1: de voorbereiding

Alles begint met een goede voorbereiding. De avond voor valentijn kan je best een bad nemen in rozenwater, en je daarna insmeren met een lotion die naar rozen geurt. Als er roze glitters in de bodylotion zitten is dit uiteraard een pluspunt. Als je geen Valentijns-manicure hebt laten zetten bij de nagelstyliste (denk: rode lak met zilveren glitterpunten) kan je best je nagels nog deze avond rood lakken. Ga op tijd slapen (wel pas als je nagellak droog is), zodat je helemaal uitgerust bent voor de belangrijke dag. Vergeet geen glas ijskoud water naast je bed te zetten met rozenkwarts mineralen erin. Word je onverhoopt wakker uit een niet zo romantische droom, dan heb je meteen de zware middelen bij de hand om weer als een roosje in slaap te vallen.

Stap 2: de ochtend

Nadat je wekker is gegaan (waarschijnlijk is je wekker voor de gelegenheid ingesteld op het melodietje van ‘loving you is easy ‘cause you’re beautiful’.), sta je fris als een hoentje op.

Start je ochtend met een korte sessie yoga waarin je de liefdesstromen doorheen je chakra’s activeert. Drink een kop lentebloesemthee met acaciahoning en eet een gezonde kop muesli met amandelmelk die gewijd is door een hogepriesteres. Je kan er een stuk pure chocolade bij eten, maar alleen als die cacaobonen bevat die een nacht zijn blootgesteld aan het licht van de volle maan. Doe een aantal stemoefeningen zodat je zoetgevooisde stem vandaag optimaal tot zijn recht komt.

Stap 3: de outfit

Kies vandaag alleen voor rosé-gouden juwelen of parels. Diamanten laat je best links liggen; je wilt natuurlijk niet laten uitschijnen dat je al genoeg diamanten hebt en zo een geheime aanbidder afschrikken. Je lingerie dient ten allen tijde uit rood kant te bestaan, behalve als je voor 8u ’s morgens twee witte zwanen over ziet vliegen. Dan is wit kant ook toegestaan.

Je outfit bestaat uit zoveel mogelijk rode elementen. Voel je de verleiding om toch een ander kleur uit je kast te trekken, zet dan als de wiedeweerga “Vandaag is rood” van Marco Borsato op om je op tijd op andere gedachten te brengen. Je haar kan je los laten, of los samenvlechten. Plukjes die eruit springen zijn niet erg, integendeel: het benadrukt je speelse en vlotte persoonlijkheid. Kies niet voor een grote speld, tenzij je van plan bent om je haar voor de ogen van je subject van affectie los te gooien. Cinematografische clichés zijn vandaag niet optioneel.

Je rode hakken zijn 8,5 cm hoog. Uit een omvangrijke literatuurstudie is gebleken dat dit de ideale hoogte is om een prins aan de haak te slaan die je éénmaal ontmoet hebt, zodat je zijn kinderen kan baren alvorens in de lang en gelukkige anonimiteit van de sprookjesboeken te verdwijnen.

Stap 4: het vervoer

Kies voor een romantisch vervoermiddel. Een witte fiets die behangen is met rode rozen is bijvoorbeeld een geschikte optie. Je kan ook de trein nemen, maar alleen als je je abonnement met mierzoete parfum besprenkelt, en je de conducteur een liefdesboodschap aan het adres van die ene knappe pendelaar laat omroepen.

Stap 5: je entree op het werk

De eerste indruk is belangrijk (ook als het de 1000ste eerste indruk is), dus zorg ervoor dat iedereen je stralende verschijning opmerkt als je binnenkomt. Hiervoor kun je een strijkorkest inhuren, maar je kunt het ook minder subtiel aanpakken en meteen een demonstratie geven van de cursus ‘sensueel dansen’ die je afgelopen zomer op dat vrijgezellenfeest volgde.

Stap 6: doorheen de werkdag

Toegewijd als je bent, staat je werk steeds op de eerste plaats. Maar dit wil niet zeggen dat je de valentijnssfeer niet doorheen je dagelijkse bezigheden kan weven. Een aantal suggesties:

  • Maak alleen gebruik van geparfumeerd lichtroze printpapier. Wel de gerecycleerde soort, want je hebt net opgemerkt dat je valentijnscrush het licht uitdoet als hij het lokaal verlaat. Of zou dat een stiekeme hint zijn?
  • Pas je e-mailhandtekening voor de gelegenheid aan. Vervang je zakelijk nummer door je privé-nummer, voeg een zeemzoete quote toe, of verwerk een verborgen boodschap in je professionele groeten. Wat denk je van: de kraan is LEK denK je ER aan om De kraan op de tweede veridiepING te gebruiken. Vertrouw erop dat de ontvanger de hoofdletters verbindt, et voilà. Vergeet niet om je e-mailhandtekening weer aan te passen als je Ilse van de boekhouding mailt.
  • Zorg ervoor dat die ene collega zicht heeft op je scherm, en google “verliefd op een collega” als je zeker weet dat hij kijkt. Draai je vervolgens om, kijk betrapt, en sluit snel je browser. Word vuurrood (een doosje blush kan redding bieden als je dit niet op commando kan), en vertrek met een ongemakkelijke giechel naar het toilet.
  • Haal je indrukwekkende werkgerelateerde verleidingszinnen boven. “ Jouw mails zijn volledig mijn lettertype.” “Kan je dit rapport nog eens nalezen? Als jouw ogen daar over gaan kan dat de kwaliteit alleen maar ten goede komen.” Begin pas over het beroeren van zijn toetsenbord als je sterke indicaties hebt dat die gevoelens wederzijds zijn.

Stap 7: het afscheid

Blijf tegen de deurstijl van het kantoor van je liefdesobject leunen, en probeer hem uit zijn werk-privébalans te halen. Als dit niet lukt kan je steeds een permanentie-gsm van het werk cadeau doen of de zaak iets letterlijker nemen en de schroeven van zijn bureaustoel losdraaien. Dit laatste is overigens niet aan te raden als je van plan bent om nog andere activiteiten op die bureaustoel te ondernemen. Ik heb het uiteraard over ergonomische stretchoefeningen.

Gezien dit stappenplan onfeilbaar is, is de kans onbestaande dat bovenstaande acties niks uithalen. Je doet er dan ook goed aan om zo snel mogelijk de personeelsdienst op de hoogte te brengen van jullie toekomstige nieuwe burgerlijke staat. We willen natuurlijk koste wat het kost vermijden dat we onprofessioneel overkomen.

Veel succes!

Strik jouw valentijn op het werk

Photo by Kelly Sikkema on Unsplash

 

You may also like

collega's uitnodigen op trouw
Collega’s uitnodigen op trouw of niet?
Grappige en absurde treinverhalen deel 2
Grappige en absurde treinverhalen – deel 2
Typisch Kantoor
30 dingen die je zal herkennen als je op kantoor werkt
Grappige treinverhalen
Grappige en absurde treinverhalen – deel 1
Originele cadeautjes collegas
Originele cadeautjes voor collega’s
Cadeau voor collega
Kerstcadeautjes voor collega’s

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.