6
apr
2018
Bloggen over werk

Over mijn blog, persoonlijke ambities, en kleine gelukjes

Ik werd door Kris van Kool-Family.com genomineerd voor de Liebster Award. Bedankt Kris! Een tijdje geleden werd ik al genomineerd voor de Liebster Award, en mijn antwoorden op de vragen kan je in dit artikel ontdekken.

Maar Kris bedacht 11 nieuwe vragen waar ik onmogelijk géén antwoord op kon geven. Lees mee over mijn blog, mijn persoonlijke ambities, en mijn kleine gelukjes.

Wat is je favoriete inspirerende quote?

Momenteel is dit “better done than perfect.” Ik merk dat het soms moeilijk is om aan een taak te beginnen omdat je overweldigd wordt door wat er allemaal moet gebeuren. In je hoofd zie je dan het gewenste perfecte eindresultaat, en dat lijkt op dat moment onhaalbaar. Daardoor geraak je ontmoedigd. Als je dan denkt dat je beter een tastbaar eindresultaat hebt dat niet perfect is, dan een perfect eindresultaat dat nooit verwezenlijkt wordt, lijkt het al meer doenbaar. Met deze quote spreek ik mezelf moed in als ik verder werk aan een wetenschappelijk artikel waarin ik een moeilijke schrijffase doormaak.

Lees ook: 20 quotes om je productiviteit nu te boosten

Waar zie je je blog binnen 10 jaar?

Binnen 10 jaar heb ik enkele getalenteerde mensen in dienst die een rubriek verzorgen binnen de blog. Verder heb ik ook een eigen schoenenlijn op de markt gebracht die zich richt op goed zittende stijlvolle hakken. Een mens mag dromen, nietwaar? Eventjes serieus nu: ik heb geen idee hoe mijn blog zal evolueren, maar ik weet wel dat de blog zal bestaan zolang ik met plezier schrijf.

Welke onderwerpen ga je liever uit de weg?

Ik probeer net die onderwerpen aan te kaarten die niet altijd vanzelfsprekend zijn. Onderwerpen rond het al dan niet hebben van kinderen (en de daarbij horende verwachtingen), onderwerpen rond seksisme op de werkvloer, straatintimidatie, en opkomen voor je financiële belangen zijn niet altijd makkelijk. Maar ze zijn wel nodig! Ik heb daarom het gevoel dat ik niet veel uit de weg ga op mijn blog. Dit levert me soms wel kritiek op, maar dit hoort er nu eenmaal bij.

Lees ook: waarom het oké is om mensen te beledigen

Als carrièreblogger probeer ik me net te focussen op die thema’s die anderen liever uit de weg gaan. Uiteraard zijn er dan weer andere zaken waar ik minder of niet over schrijf. Zo zal je geen uitvoerig verslag over mijn privéleven terugvinden op mijn blog. Ik schrijf wel altijd vanuit mijn persoonlijke beleving, en ik vertel daarom ook wel een aantal zaken uit mijn persoonlijk leven. Maar voor de meest smeuïge verhalen zal je me toch eerst persoonlijk moeten leren kennen.

Wat zijn je favoriete thema’s?

Mijn favoriete thema’s zijn de thema’s rond ‘women empowerment’. Dit is het thema waarvoor ik deze blog eigenlijk ben opgestart. Ik kan volledig gebeten zijn door een onderwerp aangaande dit thema, en dan vloeien de zinnen gewoon op papier. Maar ik pas wel op dat ik er geen negatieve blog van maak. Ik wil zaken aankaarten, maar niet zonder een alternatief voor te stellen, of mensen handvaten mee te geven om een situatie het hoofd te bieden. Daarnaast vind ik het ook leuk om luchtige thema’s aan te kaarten. Een blog lezen mag een activiteit zijn waarbij je actieve reflecties maakt, maar soms mag het ook een puur ontspannende activiteit zijn. De balans tussen iets serieuzere onderwerpen en luchtige thema’s maakt het voor mij ook heel fijn om schrijfster van Work in Heels te zijn.

Welke post was het meest persoonlijk?

Dat is de post over ‘praten met een vrouw zonder kinderen’. Ik merk helaas te vaak dat er naar vrouwen toe een selectieve interesse is. Vaak blijken vrouwen alleen interessant om over de kinderen te praten. En als je geen kinderen hebt, kan je het helemaal schudden. Deze post schreef ik naar aanleiding van een situatie die me gekwetst heeft, zonder dat de andere persoon daar deze intentie toe had. Het was volgens mij tekenend voor hoe we soms naar vrouwen kijken.

Wat zijn je vakantieplannen voor deze zomer?

Ik zou nu graag antwoorden met de meest fantastische vakantiebestemmingen. De realiteit is dat ik deze zomer serieus zal mogen doorwerken aan mijn doctoraat. Ik zit in mijn laatste jaar, en er moet nog wat werk verzet worden vooraleer ik mijn proefschrift kan indienen. Gelukkig doe ik dit werk heel graag, en zal me dit niet beletten om te genieten van de vakantie. En aan fantastische vakantiebestemmingen heb ik de laatste jaren geen gebrek gehad. Ik prijs mezelf al heel gelukkig hiervoor.

Wat zou je doen mocht je de loterij winnen?

Een klassieke vraag, en toch betrap ik mezelf erop dat ik telkens een ander idee heb. Op werkvlak zou ik niks veranderen. Ik zou nog altijd verder willen werken aan mijn onderzoek en mijn projecten. Ik denk dat ik enerzijds een investering zou doen waardoor het geld niet ‘op’ geraakt, en anderzijds zou ik proberen om écht iets in goede zin te veranderen. Iets waarbij je voor een minimum aan financiële input een maximum aan impact hebt. Maar eigenlijk doen heel wat instanties en onderzoekers al hetzelfde, nietwaar? De kans dat ik de loterij win is bijna onbestaande, gezien ik nooit met de loterij meedoe.

Met welke bekende persoon zou je graag eens een kopje koffie gaan drinken en waarom?

Hier kies ik voor een fictief personage: Samantha Jones uit Sex and the City. Een mondige vrouw die haar waarde goed kent, en zich niet laat intimideren door anderen. Ik vind haar een fantastisch personage! Ze zou volgens mij een aantal treffende oneliners uit haar mouw schudden bij de situaties die ik met haar zou bespreken.

Als je drie wensen mocht doen, welke zouden dit zijn?

  1. Een magisch vergrote tas hebben, naar het model van Hermelien haar tas
  2. Een flesje Felix Fortunatis toverdrank brouwen én gebruiken
  3. Verloren voorwerpen met de ‘Accio’ toverspreuk naar me terugbrengen

De aandachtige lezer ontwaart hier een Harry Potter-fan. Om mijn echte wensen te weten te komen, zal een flesje waarheidsserum goed van pas komen. Of een goed gesprek, dat kan natuurlijk ook.

Wat wil je dit jaar realiseren?

Dit is makkelijk! Mijn doctoraatstitel behalen. Het moet heel leuk zijn om je werk gebundeld te zien in een mooi boek, je onderzoek voor te stellen en te verdedigen, en dit alles te vieren met collega’s, vrienden, en familie. Ik vind de doctoraatsverdedigingen van collega’s zulke mooie momenten, dat ik al uitkijk naar mijn eigen verdediging. Het is natuurlijk spannend, maar naar deze realisatie kijk ik het meest uit.

Wat waren je 3 “gelukjes” van vandaag?

  1. Een skype gesprek met collega blogger Aileen van www.prettybusiness.nl over zakelijke mode.
  2. Mijn nieuwe lipstick ‘Ruby Woo’ van MAC gebruiken.
  3. Iemand die me bedankte voor een conceptueel model dat hij goed uitgewerkt vond.

Wat waren jouw 3 gelukjes vandaag?

Bloggen over werk
Bron afbeelding: Unsplash

You may also like

Schrijven
5 jaar Work in Heels: mijn liefde voor het schrijven
Bloggen
Ben ik gestopt met bloggen?
dertig jaar
Is 30 jaar worden moeilijk?
2020
In 2020 heb ik kruimels van tafel opgeveegd
Zelfstandige worden als belgische blogger
4 jaar Work in Heels! De grootste successen en de grootste flops
hoe is mama zijn echt?
1 jaar mama zijn: hoe is het écht?

2 Responses

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.