12
apr
2017
inspirational quote

5 motiverende quotes die je doen doorzetten

Doorzetten is cruciaal als je wilt slagen in je doelstellingen. Alleen is het niet altijd even makkelijk. Als je kampt met tegenslagen, zorgen en twijfels, kan de moed je in de schoenen zakken. Geen nood, vandaag geef ik je vijf motiverende quotes mee. Kies je favoriet uit, hang hem uit in je werkplaats, en ga er weer tegenaan! Doorzetten loont.

Ik ben nog niet zo succesvol als ik hoopte

motivational quote

Met veel ambitie en motivatie start je aan dat project. Je stopt er heel veel energie in, en hoopt op snelle resultaten. Helaas valt dit in de praktijk vaak tegen. Onthoud dan dat je pas echt iets kunt bereiken als je blijft doorzetten. Dat je geen vliegende start maakt, betekent nog niet dat je niet ver kunt geraken.

Het is lastiger dan gedacht

inspirational quote

Als je iets wilt bereiken, zal je er moeite voor moeten doen. Op sommige dagen lijkt alles vanzelf te gaan, en op andere dagen kamp je met tegenslagen. Als het vele werk en de moeilijkheden zich opstapelen, kan het verleidelijk zijn om er de brui aan te geven. Onthoud dan dat alles wat de moeite waard is, moeite kost. Het kan goed zijn om eventjes afstand te nemen, of om rust in te lassen. Dit kan een korte wandeling of een ontspannende douche zijn, maar kan evengoed een lange vakantie zonder wifi zijn. Heb je zelf al gemerkt dat je beste ideeën komen op het moment dat je eventjes niet met het werk bezig bent? Rust is in al zijn vormen zeer waardevol. Geef niet op, maar geef jezelf de nodige rust.

Maar wat als…?

motivational quote

Het is verleidelijk om alle rampscenario’s te overlopen alvorens tot actie over te gaan. Hoewel het zeker niet slecht is om bij de risico’s stil te staan, kan te veel twijfel je onderneming of plan al doen mislukken alvorens het ooit gestart is. Niet geschoten is altijd mis. Soms kan je gewoon niet anders dan de sprong te wagen. Als de ‘wat als’-vraag je enorm bezighoudt, denk dan eens: “wat als ik mijn dromen nooit de kans geef werkelijkheid te worden?” Mislukkingen komt iedereen tegen. Het is nu eenmaal deel van het proces. Laat die mogelijke mislukkingen je niet tegenhouden om te doen wat je graag wilt doen.

Ik durf eigenlijk niet zo goed

motivational quote

Natuurlijk durf je niet zo goed. Het zou pas raar zijn als je nergens schrik voor had. Als je schrik hebt om iets te doen, beeld je dan eens in dat je het al achter de rug hebt, en dat het goed gegaan is. Dat gevoel is ongetwijfeld fantastisch, dus gun jezelf dat ook. En is het leven niet leuker als je af en toe iets doet waar je een beetje schrik voor hebt? Ik durfde vroeger niet voor een grote groep in het Engels spreken. Ik weet ook niet goed waarom, maar ik was onder andere bang dat mijn accent lachwekkend zou kunnen zijn. Toen ik op een bijeenkomst zat, en niemand uit mijn groep onze bevindingen aan de zaal wou mededelen, ben ik opgestaan en naar voor gewandeld, recht op de micro af. Ik weet nog dat ik het nogal vaag beleefde, alsof het niet echt was. Mijn accent zal ongetwijfeld lang niet zo goed geweest zijn als dat van een native speaker, maar achteraf was ik zo blij dat ik het gedurfd had. Sindsdien laat het me relatief koud in welke taal ik een groep moet toespreken.

Zal mijn creativiteit niet opgeraken?

creativity quote

Afhankelijk van waar je mee bezig bent, kan je bang zijn dat je creativiteit opgeraakt. Ga je na een tijd nog wel even amusante teksten kunnen schrijven? Zal je nog wel met vernieuwende ideeën uit de hoek kunnen komen? Zal je genoeg inspiratie hebben om steeds nieuwe schetsen te maken? Het was ook iets waar ik over nadacht alvorens ik deze blog startte. Wat als ik na een tijdje geen inspiratie meer had? Dit zijn nodeloze zorgen. Hoe meer je met iets bezig bent, hoe meer aanknopingspunten je ziet, en hoe meer inspiratie je vindt in de dingen. Alles is inspiratie.

 

Welke quote vind jij erg motiverend? Of heb je zelf een leuk citaat dat je doet doorzetten? Laat het weten in een reactie.

 

You may also like

De beste kraamcadeaus
Wat zijn goede kraamcadeaus?
Guilty pleasure: corporate fashion on Netflix
Mijn 3 favoriete Netflix-series met corporate fashion (guilty pleasure!)
Lachende vrouw
De te aanwezige vrouw
Bikinitrends 2022
Badmodetrends 2022 | 5x trendy op het strand
Onderwerp masterproef niet geïnteresseerd
Een masterproef schrijven over een onderwerp dat je niet interesseert?
Fotoalbum huwelijk
“Help! Ik stel het maken van mijn trouwfotoboek uit!” 7 x motivatie om deze week nog jouw huwelijksalbum af te hebben.

4 Responses

  1. Die van Coca Cola, dat is wel een goeie om bij stil te staan. Dat wist ik helemaal niet. Ik vind het soms ook lastig om als startende ondernemer door te zetten. Motiverende mensen om mij heen zijn dan ook altijd heel fijn.

  2. Annemie

    “Everything will be ok in the end. If it’s not ok it’s not the end”. >> blijft één van mijn favorieten ^^

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.