25
mei
2018
Make-up voor warme dagen met onweersbuien

Zo blijft je make-up op een warme dag met onweersbuien wél zitten

Een warme dag met kans op zware onweersbuien is geen cadeau voor de make-up liefhebber. Het is natuurlijk een optie om geen make-up te dragen, maar als je wel graag make-up draagt om naar het werk te gaan of om representatief op een andere gelegenheid te verschijnen, is het fijn dat de mogelijkheid bestaat. En geloof me, het is zeker mogelijk om op warme dagen met zware regenbuien make-up te dragen die blijft zitten. Alleen moet je wel weten welke producten je dan nodig hebt.

Afgelopen week waren er verschillende warme dagen waarbij het al een uitdaging was om overdag je make-up netjes op zijn plaats te houden. En als klap op de vuurpijl begon het dan ’s avonds zwaar te regenen, waardoor je doorweekt naar huis kon fietsen. Dit is het ideale scenario om je make-up van je gezicht te doen glijden, en het laatste restje vervolgens volledig weg te spoelen.

Gelukkig bestaat er make-up dat zweet en regendruppels moeiteloos weerstaat. Dit zijn de producten, en zo breng je ze aan.

Make-up voor een warme dag met onweersbuien

1. Start met een niet vette zonnebescherming

Heel belangrijk is om je huid goed te beschermen tegen de zon. De UV-bescherming die in dagcrème of make-up zit is meestal niet voldoende. Daarom smeer ik altijd een speciale zonnecrème met SPF 100 (soms SPF 50) die geen vette laag achterlaat op het gezicht. Het is ’s avonds afzichtelijk lelijk op foto’s met een flash, maar het is nodig om overdag je huid te beschermen.

2. Breng een primer aan

Heel de make-up wereld zweert tegenwoordig bij primers. Ik gebruik niet dagelijks een primer (nu krijg ik zeker een leger woedende make-up goeroes achter me aan) omdat mijn foundation van zodanige kwaliteit is dat het sowieso al blijft zitten. Maar op een broeierige dag zou ik het zeker wel aanraden! Primers bevatten siliconen en wassen die je huid egaler maken (fijne lijntjes vallen minder op, want je make-up gaat er niet in zitten), en die ervoor zorgen dat je foundation beter aan de huid hecht.

Lees ook: 3 onmisbare beautyproducten voor een wakkere blik

Op een dag waarop je make-up extra op de proef wordt gesteld is een primer een noodzakelijke stap. De primer kan je gewoon zoals een dagcrème op je gezicht aanbrengen.

Je kan kiezen voor een neutrale primer, wat ik bij de meeste mensen zou aanraden. Maar als je veel last hebt van roodheid in het gezicht, kan je kiezen voor een primer met een groene toon. Dit neutraliseert de roodheid. Deze budgetvriendelijke primer van NYX kan je bijvoorbeeld in een neutrale kleur, maar ook in een groene kleur kopen. Ik zie dat er ook een paarse variant bestaat (naar eigen zeggen om een gele huid levendig te maken), maar dit kan ik niet aanraden omdat ik het nog nooit op iemand uitgeprobeerd heb.

NYX primers
Primer NYX €12,60 voor 30 ml

Is budget niet zo van belang, dan is de ‘Porefessional’ van Benefit een aanrader. Dit werkt bij de meeste mensen echt heel goed. Zoals de naam suggereert: je poriën worden bij dit product veel minder zichtbaar.

the Porefessional

Porefessional Benefit €35,71 voor 22 ml

3. Kies een langhoudende foundation

Ik heb al heel veel foundations uitgetest, en ik blijf terugkeren naar mijn heilige graal: de Teint Idole Ultra Wear Foundation van Lancôme. Het is niet de goedkoopste foundation, maar hij is elke cent dubbel en dik waard. Je hebt maar weinig product nodig om tot een dekkend en mat resultaat te komen, dat bovendien voelt alsof je geen foundation draagt. En in tegenstelling tot andere foundations, heeft hij geen onaangename verfgeur. (Ja, ik heb het over jou, ‘Studio Fix Fluid’ van MAC.)

Als iemand een échte goede foundation vraagt aan mij, raad ik meestal de Teint Idole Ultra Wear aan. Hij is ook erg geschikt voor mensen die last ondervinden van acné. Hij dekt voldoende om oneffenheden onzichtbaar te maken (ik heb daarna meestal geen concealer meer nodig), en hij is niet comedogeen.

Lees ook: acné camoufleren doe je zo

Maar goed, de reden waarom ik de Teint Idole Ultra Wear aanraad is omdat hij heel de dag goed blijft zitten. En dan overdrijf ik zeker niet! Ik droeg hem op mijn eigen huwelijk, waarbij ik hem ’s ochtends had aangebracht, er heel de dag mee ben doorgekomen inclusief traantjes van geluk en vele felicitatiekussen, en zelfs na het dansfeest dat tot in de kleine uurtjes doorging, was hij smetteloos. Als dat mijn punt niet bewijst, weet ik het ook niet meer.

In de winter gebruik ik kleur 025 Beige Lin, maar in de zomer ga ik wat donkerder met de kleur 03 Beige Diaphane. Maar er zitten nog veel lichtere en veel donkerdere kleuren in hun gamma.

Teint Idole Ultra Wear

Teint Idole Ultra Wear Lancôme €47,13 voor 30 ml

4. Gebruik matterend poeder

Als je de huid hebt opgemaakt, is het een goed idee om matterend poeder aan te brengen. Dit doe je door een grote kwast in los poeder te dopen, en dit over je gezicht te halen. Dit poeder is wit (neen, niet dàt wit poeder), maar is kleurloos op je huid. Je gezicht gaat zo minder glimmen, en bovendien fixeert het de make-up. Als je niet houdt van los poeder, kan je ook een vast poeder in een pan kiezen. Dit laatste is ook handig om onderweg mee te nemen, als het nodig is om je voorhoofd, neus en kin te matteren. Dit zijn namelijk de zones die het eerst gaan glimmen als je zweet.

MAC Prep + Prime Transparent Finishing Powder

MAC Prep + Prime Transparent Finishing Powder €24 voor 8 g

Prep & Prime Transparent Finishing Pressed Powder Primer

Prep & Prime Transparent Finishing Pressed Powder Primer €24 voor 6,30 g

5. Kies voor een paintpot in plaats van oogschaduw

Een paintpot is een soort gekleurde crème die je als basis kunt gebruiken onder je oogschaduw. Een paintpot intensifieert de kleur van je oogschaduw, zorgt ervoor dat de oogschaduw langer blijft zitten, en kan voor een extra kleureffect zorgen afhankelijk van de kleur paintpot die je kiest.

Maar je kan een paintpot ook prima zonder oogschaduw dragen. Dan breng je die ene kleur gewoon aan over (en eventueel iets boven) je bewegend ooglid. De paintpot zit muurvast, en je monochrome ooglook overleeft met gemak een kleine natuurramp.

Voor een werkdag raad ik een neutrale kleur aan. Mijn favoriet is Groundwork, een bruinachtige kleur, maar als ik anderen feestelijk opmaak vind ik Indianwood (zie hieronder) echt prachtig!

Mac paintpot

Mac Paintpot €23 voor 5 g

6. Kies voor een waterproof mascara

Normaal gezien raad ik niet snel een waterproof mascara aan. Het is geen goed idee om een waterproof mascara op dagelijkse basis te gebruiken, omdat het je wimpers brozer kan maken. Bovendien kost het meer moeite om hem af te krijgen. Maar dit laatste is natuurlijk een groot voordeel als je zweterig en nat weer verwacht. Voorspellen ze een tropische storm? Dan is het zeker een goed idee om voor die dag een waterproof mascare uit je beautystash te halen.

Max Factor 2000 calorie waterproof mascara

Max Factor 2000 calorie waterproof mascara €14,27 voor 9 ml

En wat met de andere make-up?

Ik heb hierboven niet alle mogelijke cosmetica opgenoemd die je kan dragen op een warme dag met grote kans op onweersbuien. Natuurlijk kan je nog concealer, poeder, blush, oogschaduw, wenkbrauwproducten, eyeliner, lipproducten en zo veel meer aanbrengen. Maar ik heb hierboven alleen de producten beschreven die ik specifiek voor deze weersomstandigheden aanraad. Op een broeierig hete werkdag geef ik zelf ook de voorkeur aan een basic dag make-up, en laat ik indrukwekkende oogschaduwpalettes en holografische eyeliners liever links liggen.

Lees ook: Welke NAKED oogschaduwpalette moet ik kiezen?

Make-up voor warme dagen met onweersbuien
Bron afbeelding: Unsplash

Disclaimer: ik werd voor dit artikel door geen enkel cosmeticamerk gesponsord. Deze make-up producten raad ik op eigen initiatief aan.

You may also like

uiterlijk werkende mama
Waarom je uiterlijk wél belangrijk is als werkende mama
Fenty Beauty collectie
Mijn Fenty Beauty producten
jezelf mooi maken voor jezelf
Waarom “voor wie maak jij je mooi” een stompzinnige vraag is
Welk Urban Decay Palette kopen?
Welk Urban Decay Palette kopen? NAKED 1, NAKED 2, NAKED 3, of NAKED HEAT?
Wakkere Blik
3 onmisbare beautyproducten voor een wakkere blik
Make-up tips acne camoufleren
Acne camoufleren doe je zo: 5 onmisbare tips

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.