26
jul
2017
Wakkere Blik

3 onmisbare beautyproducten voor een wakkere blik

Snel een wakkere blik krijgen

Een wakkere blik is de meeste mensen niet elke dag van nature gegeven, maar kan je met een paar trucjes en goede beautyproducten in slechts enkele seconden verkrijgen. Wie iedere ochtend fris en monter uit de veren kruipt zal hier misschien geen nood aan hebben, maar de ervaring leert me dat veel mensen al eens klagen over een vermoeide blik. Ik vind niet dat je dit per se moet camoufleren (meestal valt het me zelfs niet op bij anderen), maar veel mensen willen wel graag de beste beautyproducten kennen als ze voor hun werk of een andere gelegenheid fris willen ogen. Ik krijg vaak de vraag wat nu de beste producten zijn, en of er geen geheime trucs bestaan. Ik houd jullie niet langer in spanning, dit zijn ze:

1. Concealer

Wakkere Blik_MAC Prep & Prime

Eén van de belangrijkste tekenen van vermoeidheid is de aanwezigheid van donkere kringen onder de ogen. Of je daar last van hebt is deels genetisch bepaald, en het kan ook voorkomen als je juist kiplekker vanonder de veren komt. Wil je dit graag camoufleren, dan gebruik je best een concealer met een contrasterende kleur (voor blauw is dit oranje) en lichtreflecterende elementen. Ik zweer bij de MAC Prep & Prime highligter, in de kleur Bright Forecast. Zoals de naam zegt is het eigenlijk een highlighter, maar ik geef hier de voorkeur aan omdat dit een hele lichte formule is. Dikke zware formules zijn ideaal om puistjes mee te camoufleren, maar zijn vaak te dik voor onder de ogen, waardoor het alleen maar in lijntjes trekt. De Prep & Prime concealer (oké, highlighter) camoufleert perfect de blauwe kringen door de oranje ondertoon. Zorg er dus voor dat je hem in de kleur Bright Forecast bestelt! Ik had deze al aangeschaft alvorens ik aan mijn cursus visagie begon, en de lesgeefster was er ook lyrisch over. Het aantal mensen dat ik dit product heb aangeraden en dat er nadien over kwamen boffen is onderhand niet meer te tellen. Ik wou dat ik er commissie op gekregen had.

2. Oogschaduwprimer

Wakkere blik_Urban Decay Primer Potion

Als je geregeld oogschaduw of een eyeliner draagt zal je dit wel herkennen: op het einde van de dag is er meer onder dan boven je ogen terechtgekomen. Zwarte vegen onder je ogen, of oogschaduw die in lijntjes trekt laat je blik vermoeider ogen. Er bestaat nochtans een simpele en steengoede methode om dit tegen te gaan. Breng alvorens je oogmake-up opdoet een oogschaduwprimer aan. Daarna kan je naar believen met je eyeliner of oogschaduw aan de slag. Ik testte al heel wat primers uit, en de allerbeste is naar mijn mening de Primer Potion van Urban Decay. Het klinkt magisch, de verpakking ziet er magisch uit, en de werking is magisch. Eens je dit wondermiddel op je oogleden hebt aangebracht mag je er zeker van zijn dat je oogmake-up alle natuurrampen overleeft. Ik droeg hem op mijn huwelijk, en mijn oogschaduw en eyeliner zaten muurvast van ’s ochtends tot in de kleine uurtjes. De (vegan) Primer Potion van Urban Decay heeft een crème-structuur en haal je uit het tubetje door het dopje open te draaien waaraan een soort sponsapplicator bevestigd is. Het is dus superzuinig in gebruik, en gaat zelfs bij de meest fervente make-up lovers maandenlang mee.

3. Highlighter

Wakkere blik_Highlighter Bourjois

Een trucje zo oud als make-up zelf is om de binnenste ooghoeken te accentueren met een lichtweerkaatsend poeder, ook wel highlighter genoemd. Je kan hiervoor speciale highligters kopen, maar ook veel oogschaduwkleuren zijn hiervoor geschikt. Zolang de kleur licht is, en het licht reflecteert zit je goed. Meestal gebruik ik een kleur uit een oogschaduwpalette, maar de lichte kleuren in de collectie van dit iconische ronde doosje van Bourjois doen het ook heel goed. Dip je vinger of een oogschaduwkwastje in het poeder, en breng aan in je binnenste ooghoeken. Shine bright like a diamond!

Gebruikte jij deze trucs al voor het krijgen van een wakkere blik? Of ken je zelf nog een goede truc of onmisbaar beautyproduct? Laat het zeker weten in een reactie!

Wakkere Blik

You may also like

uiterlijk werkende mama
Waarom je uiterlijk wél belangrijk is als werkende mama
te moe om te werken
Te moe om te werken? Deze simpele oplossing helpt je om je werk toch gedaan te krijgen.
Fenty Beauty collectie
Mijn Fenty Beauty producten
ISDIN Zonnecrème
Deze huidverzorging gebruik ik dagelijks in de wintermaanden
jezelf mooi maken voor jezelf
Waarom “voor wie maak jij je mooi” een stompzinnige vraag is
Make-up voor warme dagen met onweersbuien
Zo blijft je make-up op een warme dag met onweersbuien wél zitten

2 Responses

  1. Jeanine

    War mij ook altijd een instant wakkere blik geeft is het krullen van mijn wimpers. Heel simpel, maar met een groot effect.

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.