1
jul
2019
Fenty Beauty collectie

Mijn Fenty Beauty producten

Naar aanleiding van mijn artikel over de Fenty kledingcollectie van Rihanna, kreeg ik de vraag welke Fenty Beauty producten ik bezat. Ik liet me namelijk lovend uit over haar cosmeticalijn. De producten zijn doorgaans van uitstekende kwaliteit, en ze zijn inclusief in de zin dat ze mensen met alle huidskleuren prachtige producten aanbieden.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door FENTY BEAUTY BY RIHANNA (@fentybeauty) op

Ik heb geen ontzettend grote collectie van Fenty Beauty producten, omdat deze producten alleen in Sephora (en sinds binnenkort bij Boots) verkocht worden. Mijn volledige collectie heb ik dus samengesteld tijdens buitenlandse reizen. Toch kan ik wel enkele zaken laten zien die de moeite zijn.

Lees ook: deze 4 Amerikaanse ketens zouden ook in België moeten bestaan

Mijn volledige Fenty Beauty collectie ziet er zo uit:

Fenty Beauty collectie

De Fenty liploss

Gloss Bomb

De Fenty Gloss Bomb in de kleur ‘Fenty Glow’

Eén van mijn favoriete producten is de ‘Gloss Bomb’, een geweldige niet-plakkende lipgloss. Tot enkele jaren geleden was ik ervan overtuigd dat mijn lipgloss periode toch echt in mijn tienjaren zou blijven steken. Dat was voor ik dit pareltje tegenkwam. In tegenstelling tot de lipgloss die typisch was in de jaren ’90 en ’00 is deze formule niet plakkerig. Toegegeven, lipgloss plakt altijd meer dan een reguliere lipstick, maar deze gloss is echt de beste die ik ooit in mijn handen (en op mijn lippen!) gehad heb. Ze geeft ook geen witte of metalen schijn af, wat ook een neveneffect van lipgloss kan zijn. Ik heb de Gloss Bomb in de kleur ‘Fenty Glow’. Dit is de perfecte neutrale kleur die bij alle huidschakeringen past. Ik vind het geen typische ‘nude’ kleur (bij echte nude kleuren hebben mijn lippen de neiging om te verdwijnen in mijn gezicht, dus die skip ik liever), al zouden mensen hem wel op deze manier kunnen beschrijven. Ik zou de Fenty lipgloss omschrijven als een transparante roze-bruine formule die je lippen een prachtige glans geeft.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door FENTY BEAUTY BY RIHANNA (@fentybeauty) op

De Fenty Glow Gloss Bomb is het enige product van Fenty Beauty die ik al in voorraad heb staan, lang voordat mijn originele product leeg is. Vanaf ik hem voor het eerst probeerde wist ik dat dit een blijvertje zou zijn. Behalve de mooie kleur en de perfecte formule, zie ik nog twee grote voordelen aan de Gloss Bomb: de grote verpakking en de heerlijke geur. In tegenstelling tot veel andere lipglosses, komt de Fenty lipgloss in een verpakking van 9 ml. Dit is echt veel! Zoals alle Fenty Beauty producten is deze verpakking mooi vormgegeven, met de typische veelhoek als basisvorm. De applicator van de lipgloss werkt ook heel fijn. En die geur… mocht ik de Gloss Bomb met mijn ogen dicht hebben moeten kopen zou ik alsnog overstag gegaan zijn. Verschillende mensen hebben deze lipgloss al onder hun neus geschoven gekregen van mij. Echt een topproduct!

De Fenty Match Stix

Fenty Match Stix

Fenty Match Stix in de kleur ‘Blonde’ en ‘Yacht Lyfe’

Nog een topper uit het Fenty Beauty gamma: de Match Stix. De sticks zijn uitgebracht in allerlei kleuren: van matte tinten voor de hele lichte tot de hele donkere huid, tot glinsterende kleuren in goud, roze, en brons. De huidskleurige tinten kan je gebruiken als extra dekkende en dikke concealer, of als sticks om (matte) highlights en schaduwen mee aan te brengen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door FENTY BEAUTY BY RIHANNA (@fentybeauty) op

Zelf heb ik twee kleuren die ik gebruik als glanzende gouden highlighter (kleur: ‘Blonde) en glanzende koraalkleurige blush (kleur: ‘Yacht Lyfe). Extra leuk aan de sticks is dat ze magnetisch zijn. Je kan dus een hele collectie aanschaffen en ze in honingraatstructuur bewaren. De sticks gebruik ik zelf als ik een product met een iets vettigere structuur nodig heb. Meestal breng ik highlighter en blush in poedervorm aan, maar in combinatie met sommige huidproducten vind ik de sticks net iets aangenamer werken. Ze zijn ook ideaal als je op zoek bent naar een wet look. Dan durf ik de gouden highlighterstick gerust van de jukbeenderen door te trekken naar op de slapen en in een soort scheef Nike-symbool te eindigen op het wenkbrauwbot.

Match Stix Blonde Yacht Life

Het product breng je naar boven via een draaisysteem

Maar ik gebruik de kleuren niet alleen als gouden of koraalkleurige highlighter en blush. Soms gebruik ik ze als intense oogschaduw. Dan neem ik een oogschaduwkwastje, strijk ik daarmee over de stick, en dep ik het op de oogleden. Goud in de binnenste ooghoek is ook heel mooi. En een enkele keer gebruikte ik de koraalkleurige stick op de lippen, al bleef dit niet zo lang zitten als de ‘echte’ lipsticks van Fenty Beauty.

De Fenty Mattemoiselle lipstick

Fenty Mattemoiselle

Fenty Mattemoiselle in de kleur ‘Griselda’

De Mattemoiselle lipsticks van Fenty Beauty zijn verkrijgbaar in allerhande kleuren: van gekke kleuren als blauw, groen en zwart, tot meer traditionele roze en rode kleuren. Ik heb hem in de kleur ‘Griselda’, een diepe wijnrode kleur. Zoals de naam verklapt bestaan de Mattemoiselle lipsticks uit een matte formule. Ik moest wat wennen toen ik hem voor het eerst aanbracht, omdat hij veel zachter is dan de (matte) lipsticks die ik gewoon ben. Bij een MAC lipstick breng ik echt druk aan als ik de lipstick opbreng, maar bij de Mattemoiselle lipstick is zachtjes over de lippen strijken al voldoende om veel kleur af te geven. Erg proper werkt hij niet, ondanks de relatief kleine ovale vorm. Door de boterzachte structuur loop je het risico om vlekjes te maken op de huls, je handen, of ergens anders waar je het liever niet hebt. Zelfs op de foto hier merk ik dat de huls niet volledig ‘vlekvrij’ is.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door FENTY BEAUTY BY RIHANNA (@fentybeauty) op

Na eventjes wennen kan ik een perfect strakke lip inkleuren met de Matemoiselle lipstick, maar nog liever houd ik het bewust een beetje smudgy. Zeker de wijnrode kleur leent zich er ideaal toe om zachtjes vervaagd te worden op de lippen. Opgepast, de Mattemoiselle lipstick is niet transfer proof! Erg passionele kussen met je geliefde bewaar je beter voor een andere keer.

De Fenty Stunna Lip paint

Stunna Lip paint

Stunna Lip paint in de kleur ‘Uncensored’

Dit Stunna Lip paint is een liquid lipstick. In tegenstelling tot de Mattemoiselle lipstick geeft die niet af, en is hij bedoeld om de hele dag te blijven zitten. Deze kleur heb ik in een klassiek rode uitvoering, ‘Uncensored’ genaamd. De applicator is heel fijn, zodat je precies kunt werken. Door zijn langhoudende formule is hij droger dan de Mattemoiselle lipstick. Toch droogt hij de lippen niet uit. De Stunna Lip paint bestaat ook in zwart en meer neutrale kleuren. Ik vind dit product ideaal voor een scherpe sexy look. De verpakking is ook heel mooi. Hij doet een beetje denken aan een nagellak, met een transparant gedeelte, en een lang taps toelopende applicator.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door FENTY BEAUTY BY RIHANNA (@fentybeauty) op

De Fenty Killawatt Foil highlighter

Killawatt highlighter

Fenty Killawatt Foil Highlighter in de kleur ‘Mimosa Sunrise en Sangria Sunset’

De Killawatt highlighters zijn eigenlijk multifunctionele producten. De naam geeft aan dat het een highlighter is (en geloof me, de highlighters van Fenty Beauty zijn werkelijk legendarisch), maar ik heb dit specifieke product aangekocht om het te gebruiken als een glanzende oogschaduw. Ik koos namelijk voor een oranje/roze-paarse combinatie met de welluidende namen ‘Mimosa Sunrise, Sangria Sunset’. De foto die me overstag liet gaan was deze:

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door badgalriri (@badgalriri) op

Deze oogschaduw vind ik perfect geschikt voor een gedurfde zomerse look. Andere kleuren uit dit gamma die ik heel mooi vind is de combinatie ‘Mean Money, Hustla Baby, maar dit zou ik dan wel als highlighter gebruiken. Zoals je ziet op de foto heb ik de oogschaduw nog niet gebruikt. Ik durf hem precies niet officieel in gebruik te nemen, want hij ziet er zo mooi uit. Informatie over de kwaliteit van dit specifieke product moet ik jullie dus nog schuldig blijven, al heb ik het uiteraard wel gekocht na uitgebreid vooronderzoek in de Sephora.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door FENTY BEAUTY BY RIHANNA (@fentybeauty) op

Disclaimer: dit is geen gesponsord artikel. Ik kocht deze artikelen zelf aan, en geef zoals steeds mijn persoonlijke mening over de producten.

You may also like

uiterlijk werkende mama
Waarom je uiterlijk wél belangrijk is als werkende mama
De eerste Fenty kledingcollectie van Rihanna: een knipoog naar zakelijke mode
ISDIN Zonnecrème
Deze huidverzorging gebruik ik dagelijks in de wintermaanden
jezelf mooi maken voor jezelf
Waarom “voor wie maak jij je mooi” een stompzinnige vraag is
Make-up voor warme dagen met onweersbuien
Zo blijft je make-up op een warme dag met onweersbuien wél zitten
Welk Urban Decay Palette kopen?
Welk Urban Decay Palette kopen? NAKED 1, NAKED 2, NAKED 3, of NAKED HEAT?

2 Responses

    1. Haydée

      Zeker eens een kijkje nemen als je in een Sephora bent! Ze zijn echt de moeite waard vind ik. 🙂

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.