19
jul
2018
rommelig bureau

Geen Pinterest perfect: zo ziet mijn bureau er momenteel uit

Op het internet vind je hopen perfecte gestylde plaatjes van mooi opgeruimde en efficiënt ogende bureaus. Het mijne ziet er momenteel niet zo uit. In mijn hoofd heb ik wel een idee van hoe mijn ideale werkplaats eruitziet. Ik schreef er eerder al een artikel over: mijn gedroomde kantoorinrichting bij thuiswerk: dromen met onpraktische kanten.

De realiteit is echter dat ik verhuisd ben, en dat mijn werkkamer geen prioriteit gekregen heeft bij de inrichting. Ik vond het belangrijker dat ik een gezellige woonkamer had, en dat de keuken mooi en functioneel was. Een andere realiteit die daar haaks op staat is dat mijn doctoraat binnenkort afgerond moet zijn, en ik dus vele uren in mijn werkruimte doorbreng. Combineer die twee elementen en je krijgt een vol bureau in een niet zo Pinterestwaardige omgeving.

Rommelig bureau

Mijn bureau is geen toonbeeld van zachte kleuren, overzichtelijke planners en een onderhoudsvriendelijk plantje. Het is een chaotisch ogend geheel van artikelen, post-its, kladblaadjes, half opgegeten fruit, en een verdwaalde body lotion. Maar zoiets deelt niemand. Ik vandaag dus wel.  Ik bedacht dat ik een foto zou nemen van hoe mijn bureau er op een gewone schrijfdag uitzag, zonder dingen weg te halen of props toe te voegen.

Als ik ooit een mooie en opgeruimde werkplaats heb, zal ik dit zeker delen. Maar voor het zover is deel ik met jullie de iets minder glamoureuze realiteit.

rommelig bureau

Wat ligt er op mijn bureau:

 • Een laptop: zeer essentieel, hier gebeurt al het werk op.
 • Een koptelefoon: handig om omgevingsgeluiden buiten te sluiten, en op te gaan in mijn favoriete playlist. Lees ook: review koptelefoon Fresh ‘N Rebel.
 • Een computermuis: deze gebruik ik sinds gisteren. Het werkt iets sneller dan mijn mousepad.
 • Een hoop afgedrukte artikelen: normaal gezien druk ik zo weinig mogelijk af, maar in deze schrijffase grijp ik zeer vaak terug naar een aantal basisartikelen, en dan is het makkelijk dat ik ze naast me heb liggen.
 • Een schriftje met notities: hierin staan notities van mijn laatste overleg over het artikel waaraan ik nu schrijf. Altijd handig om af en toe eens naar terug te grijpen.
 • Een kasticket van een Finse supermarkt waar ik in november 2017 clementines heb gekocht: ik heb geen idee hoe dit op mijn bureau terechtkomt. Waarschijnlijk is dit ergens uit een schriftje gevallen. Maar ik heb ook geen idee hoe dit in ene schriftje is terechtgekomen.
 • Kladblaadjes met uitkomsten van data-analyses: handig om snel een blik op te werpen, zonder je statistische programma’s te moeten openen.
 • Kladblaadjes met stukken tekst voor in het artikel: gisteravond kreeg ik plots een idee dat ik kon gebruiken voor mijn artikel. Dit heb ik meteen genoteerd en op mijn bureau gelegd. Zo kon ik het vanmorgen gebruiken.
 • Een bureaulamp: gezien veel werkuren plaatsvinden op momenten waarop het buiten donker is, is dit een noodzakelijk attribuut. De bureaulamp dateert nog uit mijn studententijd.
 • Een daglichtlamp: dit gebruik ik op een sombere dag waarop er weinig natuurlijk licht naar binnen valt. De laatste weken heb ik die niet nodig gehad. Lees ook: hoe werkt de daglichtlamp.
 • Een kader met het logo van Work in Heels: dit kreeg ik van mijn liefste jeugdvriendin, en geeft me altijd een warm gevoel als ik ernaar kijk.
 • Post-its met bedragen op neergepoot: een stukje administratie is de doctoraatsonderzoeker niet vreemd. Je kunt best bijhouden hoeveel je hebt voorgeschoten, en hoeveel je nog terug moet vorderen.
 • Een gsm: dringende telefoontjes of lieve telefoontjes beantwoord ik met veel plezier. Lees ook: waarom ik geen smartphone heb.
 • Een brillendoos voor mijn zonnebril: als ik naar buiten ga om te eten, zorg ik dat ik meteen voorbereid ben.
 • Een haarelastiekje: de hoge paardenstaart of warrige dot is favoriet tijdens het schrijven. Geen haar dat voor je ogen hangt, en perfect tijdens dit warme weer.
 • Markeerstiften: die gebruik ik zowel om interessante stukken aan te duiden in de artikelen die ik heb afgedrukt, als om een systeem in mijn planner aan te houden.
 • Een bodylotion: tja, van veel schrijven kan je blijkbaar droge benen krijgen.
 • Een vaas met kunstbloemen: die kunnen nog net overleven bij mij.
 • Een planner: mijn geliefde Purpuz Planner gebruik ik dagelijks om een overzicht te houden op mijn taken.
 • Een blad met gedetailleerde to do’s: in mijn planner maak ik een algemeen overzicht, en daarnaast maak ik soms extra stap-voor-stap plannen.
 • Een blad met 25 vragen uit een vragenlijst: deze vragenlijst hebben proefpersonen ingevuld, en ik vind het handig om die naast me te leggen tijdens het schrijven.
 • Balpennen: hier hoef ik vast geen uitleg bij te geven.
 • Een bord met wat druiven en een avocado: onderschat nooit het belang van gezonde snacks tijdens het schrijven. Het grootste deel verdween al van dit bord.
 • Een rugzakje: dit staat al dagen op mijn bureau en moet ik nog steeds opruimen. Iets met prioriteiten zeker? Lees ook: een rugzak in plaats van een handtas.
 • Portefeuille: mijn bankkaarten heb ik nodig voor financiële verrichtingen die ik tussendoor doe. Lees: die ben ik nog vergeten weg te steken na mijn laatste online shopping spree.

Het rommelig bureau: de onverbloemde realiteit

Zo, dit is de onverbloemde realiteit. Ik heb geen hippe gouden schriftjes (die heb ik wel, maar liggen blijkbaar niet op mijn bureau), geen trendy cactus, geen frisse Instagramwaardige frappuccino, geen inspirerende quotes aan de muur, geen roze flamingo pennenhouder en geen witte macbook air. Maar dit is wél het bureau waar ik veel werk verzet. En daar ben ik toch een beetje trots op.

Hoe zie jouw bureau eruit? Is die helemaal gestyled, of is die een rommelige verzameling van boeken en post-its? Laat het weten in een reactie, ik ben benieuwd!

You may also like

indoor hangmat op het werk
Trend op het werk: powernappen in een indoor hangmat
Werkplaats schrijver
Een handleiding voor het perfecte schrijvershol: 9 essentiële elementen
thuiswerken inrichting werkplek
Mijn favoriete werkplaatsen in huis – zo is thuiswerken nooit saai
Lampen Werkkamer
Lampen in je werkkamer: van verlichtings- naar decoratief element | 8 blikvangers
Typisch Kantoor
30 dingen die je zal herkennen als je op kantoor werkt
Lichtblauwe werkkamer
Trucs om je kleine werkkamer groter te doen lijken: 8x handige interieurtips

6 Responses

 1. Wat een leuke post :)) Omdat het voor mij ondertussen vakantie is, is mijn bureau netjes. Maar wanneer ik er weer aan ga moeten werken gaan de stapels bladeren er snel zijn. En de 5 glazen die ik nog steeds naar beneden moet brengen. En de 5 borden die ik ook nog steeds naar beneden moet brengen. r

 2. Wat een leuk artikel! Jouw bureau doet me denken aan hoe mijn bureau eruitzag toen ik aan mijn scriptie werkte. Niet dat mijn bureau nu één en al geordend is. Pal naast me ligt bijvoorbeeld nog een stapel kladblaadjes samen met de compact camera van mijn vader, die ik al wekenlang terug moet geven. Oeps! 😉

  1. Haydée

   Een opgeruimd bureau staat misschien mooi op de foto, maar een lekker chaotisch bureau kan toch fijn zijn om aan te werken, niet? 😀

  1. Haydée

   Haha, waarschijnlijk ruimt iedereen de bureau netjes op alvorens er een foto van op Instagram te plaatsen. 😀

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.