15
feb
2018
Review Fresh 'N Rebel

Review koptelefoon Fresh ’N Rebel

Koptelefoon Fresh ‘N Rebel: het perfecte cadeau voor de pendelaar

Afgelopen kerst kreeg ik van mijn broer een koptelefoon cadeau. Een schot in de roos, want ik speelde al een tijdje met het idee om een goede koptelefoon aan te schaffen. In mijn tas had ik oortjes zitten om naar muziek te luisteren in de trein, en op mijn werk vond ik een verouderde headset in de kast die zodanig slecht isoleerde dat ik elk omgevingsgeluid prima kon waarnemen en mijn collega’s de lyrics die uit mijn koptelefoon kwamen gewoon konden meezingen. Bijgevolg zette ik mijn muziek heel zacht, en probeerde ik de micro die aan mijn headset vastzat niet te zien als een uitnodiging om hardop mee te zingen. Het is natuurlijk een headset, en geen koptelefoon, dus ik nam het allemaal voor lief.

Gelukkig had mijn broer het briljante idee om mij een koptelefoon cadeau te doen. Hij weet dat ik met de trein naar mijn werk pendel, en hij weet uit eigen ervaring ook hoe aangenaam het kan zijn om het omgevingsgeluid naar de achtergrond te brengen en in plaats daarvan te genieten van zelf gekozen muziek. Een goede koptelefoon kan een erg aangename bondgenoot zijn voor de werkende mens, zeker als het werk ook op publiek toegankelijke plaatsen gebeurt.

Lees ook: werken in de trein: hoe doe je dit efficiënt?

Uit het pakje kwam deze mooie draadloze Fresh ‘N Rebel koptelefoon tevoorschijn.

koptelefoon Fresh 'N Rebel grijs

Ontwerp

De koptelefoon heeft een zachte uitstraling en bestaat vooral uit ronde of afgeronde elementen. Ik vind de koptelefoon heel mooi, en ben blij met het strakke en afgeronde design. Het logo van de krabbenpoten op de schelpen vind ik ook leuk.

Koptelefoons kunnen nogal hard ogen, maar dit is één van de mooiste en zachtste ontwerpen die ik heb gezien. Niet dat je een koptelefoon om zijn uitzicht aanschaft, maar laten we eerlijk zijn: een elegant exemplaar is mooi meegenomen.

Mijn koptelefoon is grijs, maar hij is ook nog in andere kleuren verkrijgbaar. Je kunt naast grijs ook kiezen voor indogoblauw, legergroen, en robijnood. Die rode vind ik ook prachtig! Houd je meer van pastelkleuren, dan kan je hem ook aanschaffen in het muntgroen, lichtgrijs, pastelroze, of zachtgeel.

Kleuren Fresh 'N Rebel

De Fresh ’N Rebel koptelefoon is uiteraard in grootte verstelbaar, en je kan het volume regelen aan de rechter schelp. Ook stoppen, pauzeren en doorspoelen regel je zo. Aan het linkeroor zit een aansluiting voor als je een kabel wilt gebruiken. Het is wel een draadloze koptelefoon, maar de kabel is meegeleverd, just in case. Opladen doe je ook via een oorschelp.

Het materiaal is stevig (niet onbelangrijk als je hem overal meeneemt) maar voelt op een of andere manier toch ‘zacht’ aan. Dit is het geval voor de buitenkant van de koptelefoon, maar ook de oorschelpen zijn van heerlijk zacht materiaal gemaakt. Wat mij enorm meevalt aan deze Fresh ’N Rebel koptelefoon is hoe hij aanvoelt op je hoofd. De koptelefoons die ik in het verleden gebruikt heb veroorzaken bij mij hoofdpijn. Dat had ik als kind ook met een haardiadeem, dus ik ben blijkbaar vrij gevoelig voor dingen die mijn schedel omklemmen. Maar met deze koptelefoon heb ik nooit last van hoofdpijn, en ik gebruik hem elke dag uren aan een stuk.

Review Fresh 'N Rebel

Geluid

Ik ben geen geluidsspecialist, maar deze koptelefoon is volgens mij van prima kwaliteit. Het is toch de beste geluidskwaliteit die ik ooit ervaren heb, en neen, mijn bovengenoemde headset neem ik hierbij niet als referentiepunt.

De schelp draag je op je oren (hij omsluit je oren niet volledig) waardoor hij slechts een beetje noise cancelling werkt, en dit ervaar ik ook zo. Een schreeuwende peuter naast je in de trein zal hij niet wegfilteren, maar het omgevingsgeluid wordt er net iets zachter door. Als je volledige noise cancelling echt belangrijk vindt, zou ik wel een andere koptelefoon aanraden die met actieve noise cancelling technologie werkt.

Wat betreft je muziek-privacy zit je volledig goed bij de Fresh ’N Rebel koptelefoon. Vaak zit ik naast iemand op de trein en kan ik het geluid van diens muziek door de koptelefoon heen horen. Dit wou ik absoluut niet, want niet iedereen moet mee-ervaren dat ik stiekem van hiphop houdt. Ik heb de test gedaan bij een collega: ik heb het volume luid gedraaid, en in een muisstil lokaal gevraagd of ze mijn muziek kon horen. En ze hoorde er niks van. Deze koptelefoon heeft de muziek-privacy test dus goed doorstaan.

Pendelvriendelijkheid

De Fresh ’N Rebel koptelefoon is uiterst pendelvriendelijk! Niet alleen door zijn muziek-privacy en lichte noise cancelling eigenschappen. De koptelefoon is ook van stevig materiaal gemaakt. Je kan er een speciaal hoesje bijkopen, maar bij mij gaat hij elke dag in de werktas mee zonder extra bescherming. Daarbij zit hij tussen een laptop, schriftjes, een brooddoos en andere prullaria ingeklemd, en hij ziet er nog als nieuw uit.

Je kan de koptelefoon ook inklappen zoals de foto hieronder zodat hij minder plaats in beslag neemt. Dit maakt een groot verschil voor mensen die dagelijks allerhande spullen in hun tas moeten proppen.

Fresh 'N Rebel ingeklap

Prijs

Dit gedeelte is een beetje raar voor mij om schrijven, want ik zoek natuurlijk de prijs niet op van een gekregen cadeau. Maar een review schrijven zonder de prijs te vermelden gaat niet. Dus sorry broer, maar ik moet toch eventjes de prijs raadplegen!

Voor €50 tik je al een draadloze Fresh ’N Rebel op de kop (vat je hem?). Dit is een hele mooie prijs voor een draadloze koptelefoon van deze kwaliteit en met zo’n mooi ontwerp! Op bol.com vind je de goedkoopste Fresh’N Rebel in het blauw voor €49,99, en voor de pastelroze koptelefoon betaal je €65,55. Alle andere kleuren zitten binnen deze prijsrange.

Conclusie

De Fresh ’N Rebel koptelefoon is een supergoede koop voor wie op zoek is naar mooi design en goede kwaliteit, maar toch een schappelijke prijs wilt betalen. Het opklapbare ontwerp en het stevige (maar toch zacht aanvoelende) materiaal maakt het bovendien prima geschikt voor de pendelaar die graag naar muziek luistert.

Mijn koptelefoon kun je online bestellen voor €54.

You may also like

elektrische fiets als alternatief voor auto
Met de elektrische fiets naar het werk: een goed alternatief voor de auto?
Grappige en absurde treinverhalen deel 2
Grappige en absurde treinverhalen – deel 2
Fietswiel
Mijn ervaringen met transport naar het werk
Buitenkant station Antwerpen
Ik wandelde door de straten van Antwerpen
Grappige treinverhalen
Grappige en absurde treinverhalen – deel 1
Purpuz Planner review
Purpuz Planner review: is hij je tijd en geld waard?

14 Responses

  1. Dat klinkt echt als een heel fijne kopelefoon! Hij ziet er mooi uit, maar klinkt ook fijn in gebruik en is inderdaad nog betaalbaar ook. Ideaal! Stiekem word ik wel een beetje enthousiast van die roze koptelefoon 😉

    1. Haydée

      Ik heb gezien dat er ook een koptelefoon is met hetzelfde design in een ‘draad’uitvoering. Die zijn in dezelfde kleuren beschikbaar en rond de €30. 🙂

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.