24
mei
2017
Choker Zakelijk

De choker: een trend die je met deze 6 tips ook zakelijk kunt dragen

Chokers duiken momenteel overal op in het straatbeeld, en maken meestal deel uit van een casual stoere look. Ook Instagram en Pinterest ‘stikken’ van de chokers. Wie een beetje de trends in de gaten houdt, heeft ze vast wel al zien passeren. Misschien zou je het zelf ook graag eens proberen, maar weet je niet hoe je dit ‘deftig’ kan dragen. Als je trends doortrekt naar de werkvloer wil je er toch representatief blijven uitzien. Wees gerust, je kan deze trend absoluut dragen op de werkvloer, en je hoeft er niet eens voor te stikken in het werk. Work in Heels is er om je wegwijs te maken in het zakelijk dragen van de choker. Laat die edgy zakenvrouw in jezelf maar naar boven komen.

1. Ga voor een fijne choker

Een eerste tip die ik graag meegeef is om te kiezen voor een fijne choker. Smalle bandjes zijn subtieler, en zorgen ervoor dat dit gedurfde accessoire niet de bovenhand heeft op je totale outfit. Kiezen voor een smal bandje heeft als bijkomend voordeel dat het flatterender oogt dan een brede choker. Hoe breder de choker, hoe meer je hals optisch wordt verkort. En een choker heeft als doel om de nadruk te leggen op je elegante zwanenhals, niet?

2. Kies een choker met een metalen ornament

De meeste chokers bestaan uit een suède of fluweel-achtige stof. Dit kan zeker een mooi effect geven, maar je kunt een choker nog iets gesofisticeerder maken door te kiezen voor een exemplaar met een metalen ornament. De toevoeging van het metalen detail maakt het chiquer, en doet de choker makkelijker in een zakelijke context passen. Op deze foto draag ik een V-choker van Chokerketting.nl met een metalen ornament.

Choker Zakelijk

3. Draag de choker met een decolleté

De choker legt zo sterk de nadruk op de hals dat het zonde is om die elegantie niet uit te spelen door de hals optisch te verlengen. Kies bij voorkeur voor een V-vormig decolleté, dit geeft het mooiste effect. De V-choker die ik draag op bovenstaande foto legt hier nog meer de nadruk op.

4. Combineer een zwarte choker met een zwarte top

De meeste chokers worden verkocht in het zwart. Deze kleur past natuurlijk het best bij het edgy imago dat de dragers willen uitdragen. Als je op het werk een zwarte choker wilt dragen, raad ik aan om dit te combineren met een zwarte top. De fluwelen top die ik draag op mijn Instagram-foto geeft een hint van luxe, en verraadt dat je niet lukraak wat uit de kast getrokken hebt.

5. Draag een blazer

Als je één tip uit deze lijst onthoudt, laat het dan deze zijn. Een blazer geeft elke outfit een zakelijke upgrade. Met een blazer zie je er zo goed als altijd representatief uit, en de combinatie met de choker zorgt voor een stevige knipoog naar die zakelijke uitstraling.

6. Ga voor de light-variant van de choker

Gaat dit alles nog steeds te ver voor jou, maar houd je wel van het stoere imago van de choker? Ga dan voor de light-variant. Op de foto hierboven zie je een voorbeeld van een light-variant van de choker: een ketting in verschillende lengtes. De kortste ketting hangt dicht tegen je hals aan, maar de andere kettingen zijn iets langer, en zwakken het choker-effect wat af. Als je liever voor deze variant gaat, heb je geluk: de komende tijd zal deze choker nog modieuzer worden dan de ‘enkelvoudige’ choker. De ketting die ik op deze foto draag, vind je hier.

Op de webshop van Chokerketting.nl kan je de meest uiteenlopende chokers vinden. Ook wie niet op zoek is naar een zakelijk te dragen choker, zal er zeker zijn gading vinden.

Heb jij deze trend al uitgeprobeerd? Laat het dan zeker weten in een reactie.

Disclaimer: dit artikel bevat gekregen producten

You may also like

De beste kraamcadeaus
Wat zijn goede kraamcadeaus?
vinted ervaringen
Tweedehands kledij kopen en verkopen op Vinted: mijn ervaringen
Guilty pleasure: corporate fashion on Netflix
Mijn 3 favoriete Netflix-series met corporate fashion (guilty pleasure!)
Bikinitrends 2022
Badmodetrends 2022 | 5x trendy op het strand
Fotoalbum huwelijk
“Help! Ik stel het maken van mijn trouwfotoboek uit!” 7 x motivatie om deze week nog jouw huwelijksalbum af te hebben.
Overknee laarzen onder lange rok met hoge split
Trend alert: overknee laarzen. Hoe draag je ze?

2 Responses

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.