13
mrt
2020
werken in tijden van corona

Werken in tijden van corona: bedankt aan deze beroepen

Aan iedereen die in de zorg werkt: dank u! Jullie helpen onze kwetsbaren en degenen die het meest hulp nodig hebben. Er komen moeilijke tijden aan, met waarschijnlijk zware shiften. Er ligt veel druk op jullie schouders, maar jullie zijn echte helden. Weet dat we jullie dankbaar zijn!

Wil je de mensen in de zorg zelf een hart onder de riem steken? Dan kan dit via de website van www.dankaandezorg.nl. De berichten verschijnen in verschillende Nederlandse ziekenhuizen, zodat de mensen die rechtstreeks in contact staan met de patiënten jullie steun meteen kunnen ervaren. Als er een gelijkaardig Belgisch initiatief zou ontstaan, neem ik het hier uiteraard ook op.

Aan de mensen van de ordediensten en maatschappelijke veiligheid: dank u! Dankzij politie, brandweer, en andere geüniformeerde beroepen, wordt nog steeds voor onze veiligheid gezorgd. Wij appreciëren dit enorm!

Aan iedereen die de winkels en apotheken openhoudt: dank u! De belangrijkste levensbehoeften zijn dankzij jullie nog steeds gegarandeerd. Bij deze ook een oproep om te stoppen met hamsteren. Er zijn geen tekorten, maar dit gedrag creëert wel tekorten.

Aan alle andere mensen die geen andere keus hebben dan op het werk te verschijnen: dank u! Ik som hier heel veel andere beroepen niet op, die evenzeer hun beste beentje voorzetten. Iedereen doet zijn best om deze crisis het hoofd te bieden, en we zijn iedereen dankbaar.

Aan iedereen die creatieve oplossingen zoekt, die thuiswerkt om het verspreidingsrisico te verkleinen, of die ervoor zorgt dat anderen dit risico kunnen verkleinen: dank u! Iedereen draagt een verantwoordelijkheid, en zo dragen jullie je steentje bij.

Lees ook: efficiënt thuiswerken: 6 onmisbare tips die je productiviteit te doen pieken

Mijn medeleven aan iedereen die getroffen is door het coronavirus. Zij het door sterfte, ziekte, of verdriet, zij het door economische gevolgen. Het zijn moeilijke tijden, er wordt maximaal beroep gedaan op onze veerkracht. Maar we kunnen dit samen aan, als we solidair zijn.

werken in tijden van corona
Bron afbeelding: Unsplash

You may also like

Thuiswerken met kinderen
Thuiswerken met kinderen: als je werk als niet-essentiëel wordt gezien
2020
In 2020 heb ik kruimels van tafel opgeveegd
Heeft een planner of agenda eigenlijk nog zin in coronatijden?
Berenbingo
6 alternatieven voor tv-kijken | LOCKDOWNPROOF |
hyperemesis gravidarum
Mijn hel tijdens de zwangerschap: hyperemesis gravidarum
Onzichtbare ziektes
Een bericht voor jou met dat onzichtbare rugzakje

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.