13
apr
2020
Berenbingo

6 alternatieven voor tv-kijken | LOCKDOWNPROOF |

Bij veel mensen durft de verveling al eens toeslaan na wekenlang thuis te zitten. En omdat Netflix na een tijdje ook zijn charme verliest, stel ik 6 alternatieven voor voor televisie kijken.

Spelletjes

1. Berenbingo

Speciaal voor tijdens deze lockdown-periode, maakte ik een berenbingo. Mensen plaatsen nu massaal beren voor hun ramen, om kinderen te entertainen tijdens het buiten wandelen. Je kan gewoon zoveel mogelijk beren tellen, maar je kan er ook extra uitdaging aan koppelen en proberen zeldzame of speciale beren te spotten. Dit is trouwens niet alleen een spelletje dat leuk is voor kinderen. Je kan je eigen berenbingo maken, maar je kan ook mijn versie downloaden hieronder. Uiteraard is het belangrijk dat je de afstandsregels respecteert tijdens de wandeling.

Berenbingo

BERENBINGO DOWNLOADEN.

2. Online spel met vrienden

Iedereen weet natuurlijk dat je gezelschapsspelletjes kan spelen om je tijd op een leuke manier te besteden. Maar niet alle spelletjes zijn geschikt voor mensen die alleen of met twee wonen. Woon je alleen, dan kan je misschien online afspreken met vrienden. Ik speelde laatst online cards against humanity. De bedoeling is dat je de zinnen op zo’n grof, grappig of gênant mogelijke manier vervolledigt. Wordt jouw zin gekozen, dan krijg je de kaart. Dit spel is vooral leuk als je eens op je gemak met je vrienden wilt videochatten, een spelletje spelen, en ondertussen wat lachen.

3. Gezelschapsspel vanaf twee personen

Toch liever een echt spel in handen? Eén van mijn favoriete spellen die je makkelijk met twee personen kunt spelen is Carcassonne. Het is een inzichtsspel waarbij je zoveel mogelijk punten moet verzamelen door je grondgebied op een strategische manier op te bouwen. De spelregels zijn relatief eenvoudig, maar doordat je elke keer een volledig andere wereld creëert, geraak je het niet snel beu.

Goed worden in iets alledaags

Veel mensen hopen spectaculaire nieuwe vaardigheden te leren tijdens de lockdown-periode. Let op met al te onrealistische en hoge eisen te stellen aan jezelf, want dat kan snel tot een gevoel van mislukking leiden. Probeer in de plaats een activiteit of een vaardigheid te bedenken die je nu al frequent (of dagelijks?) doet, en probeer jezelf daarin te perfectioneren. Veel leuker en haalbaarder!

4. Je kookkunsten verbeteren

Elke zomer doe je weer dat tuinfeest voor de hele familie, en elke verjaardag probeer je een lekkere taart te maken. Maar omdat je dit net niet vaak genoeg doet, word je er nooit zo goed in als je zou willen. Experimenteer eens volop met nieuwe recepten, en leer van de professionals via blogs en boeken.

Je kan steengoede klassieke taartrecepten onder de knie krijgen (bijvoorbeeld die van de legendarische Mary Berry), maar je kan ook volop experimenteren met decoratie en fantasietjes.

5. Make-up en haar

Veel mensen hebben een dagelijkse routine voor hun make-up en haar. Als je niet weg moet, kan je eens rustig experimenteren met geavanceerdere technieken. Als het mislukt, is er toch niemand die het ziet. Het internet staat vol met goede tutorials. Voor make-up kan ik zeker het YouTube-kanaal van Lisa Eldridge aanraden. Haar tutorials zijn heel rustig, en de looks die ze maakt zijn echt draagbaar en natuurlijk. Dit is dus zeker een aanrader als je je dagelijkse make-up vaardigheden wilt bijspijkeren.

6. Tuinieren

Als je een tuin(tje) of een terras hebt, kan je je eens verdiepen in het groen dat je binnen je leefomgeving binnen handbereik hebt. Of je nu een hele boomgaard hebt, of alleen een paar bloempotten: dit is de kans om meer te weten te komen over je planten, bomen, en kruiden. Zoek hun naam op, zoek wanneer ze eventueel gesnoeid moeten worden, en hoe je hun levensduur kan verlengen. Ik stond vroeger nooit echt bekend om mijn groene vingers, maar sinds ik verhuisd ben (en een tuintje heb), heb ik veel meer interesse gekregen in tuinieren. Tien jaar geleden had je me dit nooit horen zeggen, maar de buxus bijknippen vind ik nu echt een ontspannende activiteit. Misschien kan je eens een speciale vorm uitproberen om de buurt wat op te vrolijken in deze quarantaine-tijden?

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door James Todman (@james_todman) op

Alternatieven voor tv kijken - Berenbingo

Bron afbeelding: Pexels

 

You may also like

De beste kraamcadeaus
Wat zijn goede kraamcadeaus?
Guilty pleasure: corporate fashion on Netflix
Mijn 3 favoriete Netflix-series met corporate fashion (guilty pleasure!)
Bikinitrends 2022
Badmodetrends 2022 | 5x trendy op het strand
Fotoalbum huwelijk
“Help! Ik stel het maken van mijn trouwfotoboek uit!” 7 x motivatie om deze week nog jouw huwelijksalbum af te hebben.
Overknee laarzen onder lange rok met hoge split
Trend alert: overknee laarzen. Hoe draag je ze?
Thuiswerken met kinderen
Thuiswerken met kinderen: als je werk als niet-essentiëel wordt gezien

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.