24
jan
2019
ISDIN Zonnecrème

Deze huidverzorging gebruik ik dagelijks in de wintermaanden

Mijn huidverzorging in de wintermaanden vind ik net zo belangrijk als mijn huidverzorging in de zomermaanden. Toch krijgt dit eerste vaak minder aandacht. In de wintermaanden lopen we namelijk goed ingeduffeld rond, en onze huid ontsnapt zo aan de aandacht. Nochtans kan je in de wintermaanden veel doen om je huid optimaal te beschermen en te verzorgen! Daarom overloop ik in deze blogpost de producten die ik in de winter gebruik. Sommige zullen je misschien verrassen.

1. Zonnebescherming

Elke dag smeer ik zonnecrème. Werkelijk elke dag. Ook in de wintermaanden smeer ik mijn huid in met een zonnecrème van factor 50 of 100. Hiervoor gebruik ik speciale zonnecrème die ik in de apotheek haal. Ik geloof niet in anti-rimpelcrème, en geef hier dus ook niet het geld aan uit waar ik zo hard voor gewerkt heb. Waar ik me wel bewust van ben, is de schade die de zon aan je huid kan toebrengen. Als tiener ging ik hier vrij achteloos mee om, maar in mijn twintiger jaren ben ik hier steeds meer aandacht voor beginnen krijgen. Ik zweer al jaren bij de ISDIN care, omdat dit een niet vettige zonnecrème is die je perfect kan gebruiken in combinatie met je andere verzorgingsproducten en make-up. De zonnecrème gebruik ik ook omdat ik gevoelig ben voor hyperpigmentatie (zie punt 3).

ISDIN zonnecrème
Witte flacons = zonnebescherming

2. Hydraterende crème

In de winter heb ik soms last van jeukende benen. De koude lucht buiten, wrijving met strak zittende sportkledij, en de impact van scheermesjes kunnen je huid behoorlijk uitdrogen. Dit zorgt dan weer voor die vervelende jeuk. ’s Avonds voor het slapengaan smeer ik mijn benen daarom in met hydraterende bodymelk.

Huidverzorging Winter
Open potje = bodycrème
Glazen flesje = pafum
Tube = handcrème

Momenteel gebruik ik de Clinique Crème uit het Happy-koffertje. De producten in dit koffertje ruiken bloemig en zijn toch fris. Eén van mijn eerste parfums als tiener was True Star van Beyoncé. De geur uit deze collectie van Clinique doet mij heel sterk hieraan denken. Ik word er dus heerlijk nostalgisch van als ik deze crème gebruik. Zoals je van een merk als Clinique mag verwachten, doet hij uitstekend zijn werk. Naast de bodycrème bevat het pakket ook parfum en handcrème. De handcrème ruikt ook lekker, maar is niet zo sterk dat het je stoort bij je dagelijkse bezigheden. Ik heb er persoonlijk een hekel aan als ik smakelijk zit te eten, en dit verstoord wordt door de geur van handcrème. Met deze handcrème heb ik hier geen last van, je ruikt het alleen als je je handen vlak onder je neus houdt. Mijn moeder, wiens handen een stuk meer afzien dan de mijne als laborante in een chemisch bedrijf, is ook erg enthousiast over de handcrème.

Clinique Happy

Het happy-koffertje van Clinique kan je hier bestellen.

3. Anti-hyperpigmentatie crème

Ondanks de zonnecrème die ik ’s winters en ’s zomers gebruik, heb ik nog steeds last van hyperpigmentatie in mijn gezicht. Gelukkig heeft niet iedereen hier last van. Vaak is het een combinatie van erfelijke en omgevingsfactoren. Hyperpigmentatie is vaak ook gerelateerd aan je hormonenhuishouding. Vrouwen die de pil nemen of zwanger zijn, hebben hier bijvoorbeeld vaker mee te kampen. Ook acné-littekens kunnen zorgen voor donkere vlekjes in het gelaat. Zelf heb ik hier al jaren in meer of mindere mate last van. Afgelopen zomer ontdekte ik de anti-hyperpigmentatie crème van Louis Widmer. Ik zag die toevallig staan toen ik in de apotheek was, en besloot het toch eens uit te proberen. En het werkte! Ik had er niet zoveel hoop op, omdat mijn dermatoloog me had verteld dat hyperpigmentatie maar heel moeilijk weg te krijgen was. Maar de vlekjes zijn echt minder in aantal en in intensiteit. De winter is de periode bij uitstek om dit dagelijks te smeren, omdat je dan veel sneller vooruitgang ziet.

ISDIN Zonnecrème
Paarse tube = anti-hyperpigmentatie crème

Welke huidverzorging gebruik jij in de wintermaanden?

Disclaimer: het Clinique Happy-koffertje is een gekregen product.

You may also like

Fenty Beauty collectie
Mijn Fenty Beauty producten
Wakkere Blik
3 onmisbare beautyproducten voor een wakkere blik
Plaknagels H&M
De lijdensweg van de plaknagels | Mijn ervaring met plaknagels van de H&M

2 Responses

 1. Roels Lina

  Hey, Haydée
  Ik gebruik alles van Louis Widmer. De zonnecrème met factor 60 gebruik ik om in de zon te liggen en na het lezen van je artikel ga ik die nu ook dagelijks smeren
  Grt Roels Lina ( nicht van je mama)

  1. Haydée

   Dag Lina, super leuk om hier een berichtje van jou te lezen!! Doe zo voort met de zonnecrème! 😀 Groetjes, Haydée

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.