19
jul
2017

De t-shirt met slogan: een statement in stijl – Hoe draag je dit op het werk?

De t-shirt met slogan

Ik houd mij niet elke week bezig met meewandelen in protestmarsen tegen Donald Trump. Soms koop ik ook gewoon een t-shirt dat dit werk voor mij doet. Laatst kocht ik bij SuperTrash een t-shirt met de opdruk ‘Free America’. Ik koop eigenlijk zelden t-shirts met quotes of slogans, maar dit exemplaar vond ik te leuk om te laten hangen. Alleen, kan je dit wel op het werk dragen? Met politieke uitspraken moet je eigenlijk heel voorzichtig zijn op het werk. De slogan die op mijn t-shirt staat vind ik relatief onschuldig, dus deze kon wel door de beugel. T-shirts met een (maatschappelijk geëngageerde) slogan zijn momenteel ook zeer trendy. Kijk maak naar het succes van het t-shirt van Dior met de opdruk ‘We should all be feminists.  Maar het is niet omdat een t-shirt met slogan momenteel trendy is, dat die ook geschikt is om zakelijk te dragen.

Dior we should all be feminists t-shirt

In organisaties met een informele werksfeer kan dit veelal wel. En als je het toch iets zakelijker en formeler wilt maken, zijn er steeds manieren om dit te bewerkstelligen.

t-shirt slogan

Glam it up

Een t-shirt met slogan zakelijk dragen, toont een stoer en edgy kantje van jezelf. Als je jouw t-shirt met een jeans en sneakers combineert, zal je niet de zakelijke edgy uitstraling krijgen die je wilt. Dan zie je er gewoon erg casual uit. Wil je liever een zakelijke upgrade, dan is de truc om (behalve je t-shirt) volledig glam te gaan.

t-shirt slogan

Je kan jezelf zo glamoureus maken als je zelf wilt, en alles uit de kast halen, maar je kan er ook voor kiezen om een paar glamoureuze accenten te leggen. De mogelijkheden zijn onder andere de volgende:

  • Kies voor een glamoureus kapsel. Je kan je haar bijvoorbeeld opsteken, of net kiezen voor grove krullen.
  • Grote opvallende oorbellen transporteren je vrijwel onmiddellijk naar de rode loper. Ik draag hier grote oorbellen van Swarovski.
  • Wie ‘diva’ zegt, zegt donkere opvallende lippen. Je kan kiezen voor een opvallende rode lipstick, of zoals ik gaan voor een diepe wijnrode kleur. Hier draag ik Sin van MAC, een matte wijnrode kleur.
  • Draag een zakelijke rok, of een nette broek. Ik draag hier een kokerrok van Guess.
  • Je kan gerust over the top gaan wat je schoenen betreft. Ik koos bijvoorbeeld voor goudkleurige stiletto’s van SuperTrash. Deze schoonheden hebben een hak van 11 cm, dus je mag gerust voor hoog en opvallend gaan. Deze geven je outfit een instant glamour boost, en brengen evenwicht in het stoere element van je t-shirt met slogan.

Zelf een t-shirt met quote aanschaffen?

Ben je volledig gewonnen voor deze look? SuperTrash verkoopt nog steeds t-shirts met een quote. Als je niet het budget hebt om een Dior t-shirt te shoppen is dit een zeer stijlvol en betaalbaar alternatief.

Supertrash t-shirt

T-shirt met slogan SuperTrash: character is power €39,95

 

Supertrash t-shirt slogan

T-shirt met slogan SuperTrash: Make Love Not War €39,95 €19,98

 

Zelf ben ik heel blij met mijn ‘Free America’ t-shirt. Het hoeft niet altijd braaf en bescheiden te zijn, soms mag je best een statement neerzetten met je kledij.

T-shirt met slogan

Wat vind jij van het dragen van een t-shirt met slogan? Draag jij soms een t-shirt waarop een quote staat? En draag je dit dan ook op het werk? Laat het zeker weten in een reactie.

You may also like

De beste kraamcadeaus
Wat zijn goede kraamcadeaus?
Guilty pleasure: corporate fashion on Netflix
Mijn 3 favoriete Netflix-series met corporate fashion (guilty pleasure!)
Bikinitrends 2022
Badmodetrends 2022 | 5x trendy op het strand
Fotoalbum huwelijk
“Help! Ik stel het maken van mijn trouwfotoboek uit!” 7 x motivatie om deze week nog jouw huwelijksalbum af te hebben.
Overknee laarzen onder lange rok met hoge split
Trend alert: overknee laarzen. Hoe draag je ze?
Stropdas dames gestreepte blouse
De stropdas voor dames: 4 mogelijke stijlen

4 Responses

  1. Niet.
    Ik hou er al niet van en op mijn werk moet ik kostuums of mantelpak aan.

    Leuke foto’s en mooie make-up, trouwens. Staat je echt goed!

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.