19
dec
2016
Waarde Single Vrouwen

Single ladies, dit wens ik jullie graag toe

“En wat mogen we jou dit jaar toewensen. Een lief misschien?” Het is een vaak gehoorde zin in de eindejaarsperiode of rond verjaardagen. Een zin die je mij niet zal horen uitspreken, want ik wens de single man of vrouw namelijk iets anders toe: respect en waardering voor wat ze bijdragen in de wereld. Het irriteert me mateloos dat iemand naar waarde geschat wordt op basis van zijn of haar relationele status. Vooral vrouwen mogen op meewarige blikken en ‘goedbedoeld advies’ rekenen als ze te kennen geven geen partner te hebben. O wee, o wee, daar gaat de single crazy cat lady. Daarom spits ik mij in dit artikel toe op de single dames.

Hecht ik dan geen belang aan romantische relaties? Ik ben de laatste die de waarde van een liefdevolle relatie zal minimaliseren. In een gelukkige relatie ervaar je warmte en geborgenheid, wat bijdraagt tot je algemeen welzijn. Maar het is niet omdat een relatie waardevol is, dat iemand zonder relatie niet waardevol is.

Lees ook: waarom slimme vrouwen geen lief vinden

Waarde single vrouwen

Ik ken heel wat fantastische single vrouwen die waardevolle bijdragen leveren aan de maatschappij. Zij helpen de mensheid door wetenschappelijk onderzoek, door medische kennis en hulp, door een goede leider te zijn, door letterlijk en figuurlijk bruggen te bouwen, door les te geven, door voor kinderen en ouderen te zorgen, door treinen te doen rijden, door onze geest te prikkelen met kunst, en ga zo maar door. En dit alles zou op de achtergrond moeten verdwijnen omdat iemand geen partner heeft? Er zijn zoveel zaken die een persoon boeiend of interessant maken, en ik vind niet dat het hebben van een relatie iemand per definitie interessant maakt. Als je een partner hebt betekent dit niet meer dan dat.

Een waardevolle toevoeging van singles aan onze maatschappij is ook hun sociaal engagement. Dit geldt uiteraard niet voor iedereen, maar ik merk in mijn eigen omgeving dat het vaak de single dames zijn die het initiatief nemen voor sociale activiteiten. En de waarde hiervan kan niet overschat worden. Vriendschapsbanden zijn ontzettend belangrijk, en omdat veel single vrouwen zich hier goed van bewust zijn, zijn zij vaak de eerste om die banden aan te sterken. En dit komt iedereen ten goede! Of je nu een relatie hebt of niet, vriendschappen zijn de slagroom op de chocolademelk. Het lijkt soms ‘maar’ een extra toevoeging, maar het transformeert een simpele chocomelk naar een delicieuze godendrank.

Relatiestatus is geen maatstaf voor waarde

Hoe leuk een partnerrelatie ook mag zijn, laten we het niet ophemelen naar een maat voor waarde en succes. De waarde van een persoon staat namelijk los van zijn relatiestatus. Als ik denk aan een persoon, denk ik aan diens eigenheid, talenten en gewoontes. Een relatie definieert een persoon niet. Ik wens iedere single die dit leest daarom in het bijzonder een kleurrijk bestaan toe met genoeg ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Of dit in de toekomst nu met of zonder partner is.

Waarde Single Vrouwen
Bron afbeelding: Pixabay

You may also like

in januari verjaren
Waarom in januari verjaren helemaal niet zo’n feestje is: 6 redenen
Single happy end
Verfrissend: romans met een single ‘happy end’
Energie uit werk halen
Mijn kerst- en nieuwjaarswens voor jullie | Opgelet: kan je batterij beïnvloeden
doctoreren
“Je weet pas wat doctoreren is als je het zelf meemaakt.” | Waarom je hart luchten bij collega’s fijn is
#badstockphotosofmyjob
De 65 grappigste #badstockphotosofmyjob
Carrièrevrouw
Waarom slimme vrouwen geen lief vinden + waarom dit compleet absurd is

2 Responses

  1. Jelle

    Allemaal zeer waar. Neemt niet weg dat sommige singles (vrouwen en mannen) op zoek zijn naar een duurzame en warme relatie. En dan wens ik hen dat ook graag toe.

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.