8
sep
2017
Valies Zakenreis

4 onmisbare items die in je valies moeten zitten voor een succesvolle zakenreis

Wie mijn blog geregeld volgt, zal waarschijnlijk al opgemerkt hebben dat ik de laatste tijd geregeld in het buitenland zat voor wetenschappelijke congressen. Zo schreef ik al een artikel over afscheid nemen in de luchthaven, legde ik de link naar de Ierse Heilige Drievuldigheid in mijn artikel over de drie beroemdste schoenenmerken, en schreef ik over het gebrekkige daglicht in Finland. Tijdens de verschillende congresreizen heb ik niet alleen veel bijgeleerd over mijn vakgebied en interessante contacten gelegd, ik heb er ook heel wat andere dingen bijgeleerd die relevant kunnen zijn voor iedere zakenreiziger. In dit artikel vertel ik over de vier items die elke zakenreiziger volgens mij in zijn valies moet hebben.

1. Omvormer voor stopcontacten

Wie op zakenreis gaat is sterk afhankelijk van de opladers van zijn laptop, telefoon, en andere technologische toebehoren. Het zal je maar overkomen dat je de avond voor een belangrijke presentatie opmerkt dat je batterij van je laptop bijna leeg is, en je ontdekt dat de stekker van je oplader niet in het stopcontact past. Vooral wie geregeld het vaste land van Europa achter zich laat, zal nood hebben aan een omvormer die ervoor zorgt dat stekkers van alle elektronica aangepast kunnen worden aan de plaatselijke stopcontacten. En je hoeft er niet eens ver voor te reizen om hier nood aan te hebben! In het Verenigd Koninkrijk en Ierland hebben ze bijvoorbeeld al andere stopcontacten dan in België of Nederland. Mijn universele stekkeromvormer is intussen zo’n noodzaak geworden dat ik die bijna standaard in mijn valies laat zitten.

Een omvormer voor stopcontacten kan ik iedereen aanraden die op reis vertrekt, maar het is nog net dat tikkeltje belangrijk voor zakenreizigers. Mijn tip: kies meteen voor een universele omvormer die je overal ter wereld kan gebruiken. Zo ben je zeker dat je de juiste omvormer in je valies hebt zitten.

Universele reisstekker
Universele wereldstekker €11,99

2. Zakelijke jurk

“Serieus, kleren?” hoor ik je al denken. “Dat had ik zelf ook wel kunnen bedenken.” En toch, de zakelijke jurk is een zwaar onderschat kledingstuk om mee te nemen op reis. Mensen nemen al snel veel broeken, rokken en blouses mee, maar met één zakelijke jurk kom je veel verder. Je kan het op een formeel moment dragen met pumps en een blazer, maar je kan het ook downdressen met een jeansjasje en ballerina’s als je de stad wilt verkennen. Je kan het aan bij het ontbijt met een truitje erover, en je kan het aan op een diner met een mooie ketting en een feestelijke lippenstift. Dit item is (vooral) erg handig voor de vrouwelijke garderobe, dat wel. Mijn huidige favoriete zakelijke jurk is een aansluitend model dat niet kreukt in de valies, zonder mouwen en effen qua kleur. Het merk is SuperTrash, en je kan het een beetje vergelijken met de stijl van deze jurk.

Zakelijke jurk
Zakelijke jurk SuperTrash €119,95

3. Business cards

Dit lijkt ook een logische benodigdheid, maar veel mensen (mezelf incluis) denken daar in eerste instantie niet aan. Ik heb verschillende congressen meegemaakt zonder zelf een businesskaartje bij te hebben, en heb mezelf elke keer weer vervloekt dat ik er nog geen had laten maken. Ook al denk je van jezelf dat je nog niet belangrijk bent in je veld, of denk je dat toch niemand geïnteresseerd zal zijn in je contactgegevens, maak er toch maar werk van! Het maakt niet uit waar je precies staat in je carrière, een businesskaartje met iemand uitwisselen doet je professionaliteit gegarandeerd geen kwaad.

Mijn tip: steek er ook steeds een paar in je portefeuille. Het gebeurt vaker dan je denkt dat je op een informeel moment los van je eigenlijke zakelijke planning een interessant persoon tegen komt. En dan zitten je business cards toch wel net in je werktas zeker? Je portefeuille heb je (hopelijk) altijd bij je, en je hebt zo meteen je noodbusinesskaartjes bij de hand. Deze gewoonte is me al meermaals goed van pas gekomen.

Lees nog meer tips voor het optimaal gebruiken van je visitekaartje.

Business cards

4. Zakelijke tas

Als je je valies inpakt denk je in eerste instantie niet aan nog een extra tas meenemen. Je hebt al je handbagage, een rugzak, een handtas, en eventueel nog een extra grote valies mee. Toch kan een lichte zakelijke tas een groot verschil maken. Ik kreeg een jaar geleden deze mooie congrestas van Olivier Strelli cadeau, en ik ben er nog steeds heel blij mee. Mijn laptop past erin, hij matcht mooi met mijn favoriete zakelijke pumps, er zit een extra vakje voor businesskaartjes in, en hij oogt zowel sober als elegant.

Zakelijke tas Olivier Strelli
Zakelijke tas Olivier Strelli €90

Een zakelijke tas oogt verfijnder dan een zware rugzak waarin ook je brooddoos, deodorant en overlevingspakket bij zware droogte inzit. En het oogt veel zakelijker dan een gewone handtas. Wil jij die belangrijke deal binnenhalen? Ga dan voor de zakelijke tas.

 

Wat vind jij onmisbaar om mee te hebben op zakenreis? Laat het weten in een reactie!

Valies Zakenreis

Photo by Oliver Wendel on Unsplash

You may also like

Zilveren jurkje Femme Luxe
Dress like Kim Kardashian – Strakke jurken aan mini prijsjes
Vrijheidsbeeld
Deze 4 zaken moet je weten voor je naar de Verenigde Staten op zakenreis vertrekt
waarom naar New York gaan
Waarom je naar New York City moet gaan als je je over iets druk maakt
congres voorbereiden
Zo vertrek je optimaal voorbereid op congres: 7 checks
Visitekaartjes
Pro-tips voor het optimaal gebruiken van je visitekaartje
Rugzak Hantas
Een rugzak in plaats van handtas – Daarom zul je er gek op zijn

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.