23
apr
2018
amerikaanse ketens

Deze 4 Amerikaanse ketens zouden ook in België moeten bestaan

Ik ben nu drie keer naar de Verenigde Staten geweest, en drie keer heb ik van de gelegenheid gebruik gemaakt om dingen te kopen en te eten die in België niet te verkrijgen zijn. En telkens denk ik: “dit zouden ze ook in België moeten hebben!” Dit denk ik niet omdat ik vind dat alles maar geglobaliseerd moet worden, en plaatselijke ondernemingen geen kans mogen krijgen. Dit denk ik omdat ik bepaalde producten of ervaringen zo fijn vind, dat ik datzelfde gevoel wel eens in België zou willen ervaren. Of misschien vind ik het net speciaal omdat het in België niet te verkrijgen is? Wie zal het zeggen…Neem dit lijstje alvast met een korreltje zout, en droom samen met mij weg.

1. Victoria’s Secret

Het is voor mij enorm moeilijk om een Victoria’s Secret binnen te wandelen, en niet buiten te komen met de laatste trends en nieuwigheden op lingeriegebied. Nu ik eraan denk… volgens mij ben ik nog nooit een Victoria’s Secret buitengewandeld zonder het bekende roze-gestreepte zakje in mijn handen. En dat is ook niet te verwonderen. De service en de pasvormen zijn zo goed, en je voelt je werkelijk een ‘angel’ als je jezelf in de mooie pashokjes installeert. Niet alleen zijn de pasvormen heel goed, ze hebben ook een groot assortiment waarin iedereen haar gading kan vinden. Daarnaast hebben ze ook onweerstaanbare deals (3 panties for $36!) met de meest fantasievolle ontwerpen. Eentje uitkiezen is dan echt geen optie.

En als je denkt dat je genoeg lingerie hebt ingeslaan om een hele periode verder te kunnen, ontdek je dat ze ook een sportassortiment hebben (“Ja, dit is toch verantwoord!” denk je dan), een ruime keus aan nachtmode, en heel veel heerlijk ruikende luchtjes en beauty-spulletjes in de winkel hebben staan. Het mag een wonder heten dat mijn bagage nog niet overweight is als ik terug incheck in de luchthaven. Maar ja, lingerie weegt gelukkig niet zoveel.

Lees ook: mogen vrouwen nog sexy engeltjes zijn? Waarom ik me niet aansluit bij de kritiek op Victoria’s Secret

2. Red Lobster

Ik ben voor het eerst in de Red Lobster op Times Square gaan eten, en sindsdien ben ik verkocht. Je kan er voor een schappelijke prijs heerlijke stukken kreeft en andere seafood verorberen. Mijn favoriet is ‘the ultimate feast’, met stukken kreeft, krab, gefrituurde gamba’s, in look gebakken scampi’s, en gestoomde broccoli. Maar ze hebben ook andere heerlijkheden op hun menu staan. Wat dacht je van ‘endless shrimp’, een formule waarbij je blijvend scampi’s kan bijbestellen met allerhande sausjes, of een pizza bedekt met rivierkreeftjes, of een brood gevuld met kreeftensoep?

Het grootste gevaar is dat je ogen groter zijn dan je buik. De porties zijn er redelijk groot, en de verleiding om rijkelijk van het menu te bestellen is dat ook.

3. Sephora

Oké, deze hoort eigenlijk niet volledig thuis in de rijtje, want van oorsprong is Sephora een Franse keten. Maar wie naar een stad in de Verenigde Staten reist, zal gegarandeerd veel zwart-wit gestreepte Sephora filialen zien. Daarom krijg ik een Amerikaans gevoel bij deze keten. Elke make-up liefhebber zal daar zijn hartje kunnen ophalen. Je vindt er veel merken die je nergens in België kunt kopen. Ik bevoorraad mezelf er graag met de Fenty Beauty producten van Rihanna. Ze zijn fantastisch van kwaliteit, en ze hebben voor elke huidskleur (en dan bedoel ik ook élke huidskleur) de juiste producten. Ook haar highlighters zijn fenomenaal. En de lipproducten. En de body lava. Tja, eigenlijk is het gewoon allemaal de moeite. Het huismerk van Sephora is overigens ook helemaal niet slecht. Wie zich aan een budget te houden heeft, kan er dus ook leuke producten vinden.

Een bericht gedeeld door Sephora (@sephora) op

Lees ook: waarom het een goed idee is om naar New York te gaan als je je druk maakt om iets

4. The Cheesecake Factory

De laatste keten die ik met plezier in België zou bezoeken is The Cheesecake Factory. Ik kende deze keten die –hoe kan je het ook raden- gespecialiseerd is in kaastaart eerst alleen uit de serie The Big Bang Theory. Toen ik in Las Vegas een Cheesecake Factory tegenkwam, wou ik er daarom graag eens eten. Je kunt er gewoon eten (en ik was aangenaam verrast door dit eten), maar je kan de Cheesecake Factory natuurlijk niet buitenwandelen zonder één van hun beroemde kaastaarten gegeten te hebben. Je kunt zonder overdrijven kiezen uit meer dan 30 verschillende kaastaarten, en zelfs als je denkt dat je niet van kaastaart houdt, ben ik ervan overtuigd dat je wel iets naar je gading kan vinden. De porties zijn er redelijk groot, en ze vallen vrij zwaar. Ik ben The Cheesecake Factory daarom nog nooit buitengewandeld zonder doggybag. Want geloof me, dit wil je niet achterlaten op je bord!

Ben jij al eens bij één van deze ketens binnen geweest? Of ken je nog andere ketens die wat jou betreft gerust naar België mogen komen? Laat het dan weten in een reactie!

amerikaanse ketens

Bron afbeelding: Wikimedia Commons

You may also like

Vrijheidsbeeld
Deze 4 zaken moet je weten voor je naar de Verenigde Staten op zakenreis vertrekt
waarom naar New York gaan
Waarom je naar New York City moet gaan als je je over iets druk maakt
Mr Selfridge Serie
Mr Selfridge: de serie die je als modeliefhebber absoluut niet mag missen
Kritiek Victoria's Secret
Mogen vrouwen nog sexy engeltjes zijn? – Waarom ik me niet aansluit bij de kritiek op de Victoria’s Secret show
Conscious Collection H&M
Online shoppen als een pro: de beste tips om een goede deal te vinden

8 Responses

  1. O die Cheesecake Factory! Pas afgelopen vakantie mee kennisgemaakt – maar wat een lekkernijen… en zooooooooooooo moeilijk om te kiezen!

    1. Haydée

      Ja hé, ik dacht: “dat wordt simpel, ik bestel gewoon cheesecake.” Maar toen wist ik nog niet hoeveel keuze er was… 😀

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.