4
apr
2019
Duurzame relatiegeschenken

Duurzaam ondernemen: deze 4 relatiegeschenken zijn wél ecologisch verantwoord

–  Gastblog geschreven door allgifts – 

Duurzaam ondernemen, het hoe en het waarom

Ondernemers kennen vast en zeker het begrip ‘Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen’ wel, ook wel MVO. Misschien doe je dit al wel of hou je je er bij je werkgever mee bezig. Heel veel bedrijven houden tegenwoordig rekening met het milieu bij het werk dat ze doen. Of in elk geval, ze claimen dat ze dit doen. Maar hoe doe je dat ‘MVO’ nu écht? Maatschappelijk verantwoord ondernemen kun je op heel veel vlakken doen. Je kunt zorgen dat je auto’s van de zaak ecologisch verantwoord zijn, je kunt zelfs pakketjes van en naar de bedrijf CO2 neutraal laten bezorgen… En zo kun je ook je marketing milieuvriendelijker aanpakken. Met relatiegeschenken!

MVO is ook voor jezelf!

Is dat niet veel duurder? Nee, hoor! Soms is het zelfs voordeliger om relatiegeschenken ecologisch verantwoord in te kopen. Waarom doe je het nu precies, dat MVO? Voor het milieu, natuurlijk, maar ook voor jezelf. Duurzaamheid staat bij veel mensen hoog in het vaandel en daarom zullen klanten of andere relaties sneller nog meer waardering voor je krijgen. Bij duurzame geschenken kun je denken aan pennen bedrukken van recyclebaar karton of kunststof, of aan notitieboekjes met gerecycled papier. Maar er zijn nog veel meer voorbeelden te bedenken van duurzame relatiegeschenken. En dan kun je ook nog best wat originelere relatiegeschenken bedrukken. We geven je een paar voorbeelden van leuke, originele relatiegeschenken die een steentje bijdragen aan een beter milieu.

1. Bamboe: een echte trend

Bamboe it is! Deze plant is een ware trend. Er worden steeds meer producten van dit hippe materiaal gemaakt. Bamboe is een materiaal waarvan de plant snel groeit en die dus voor een hoge opbrengst zorgt. En dat zonder kunstmatige bescherming zoals pesticiden. Koffiebekers zijn een goed voorbeeld van producten die van bamboe kunnen worden gemaakt. Hierbij vervangt bamboe ook nog eens het minder duurzame materiaal kunststof. Er zijn ook pennen en zelfs opladers van dit materiaal gemaakt.

2. Let the sun shine

Een andere trend dan bamboe is zonne-energie. Dat is inmiddels aardig bekend in de wereld. En nee, natuurlijk kun je geen zonnepanelen weggeven. Maar wel solar powerbanks! Deze mobiele opladers laad je op door ze in de zon te zetten. Dat hele solar-idee kun je overigens op allerlei apparaten toepassen. Zo ook op rekenmachines en zaklampen. Wist je dat er zelfs carkits zijn met een zonnepaneeltje? Zo laad je zelfs in de auto je telefoon op met behulp van de zon.

3. PETje af!

Producten van gerecycled PET zijn net zo sterk als van niet-gerecycled materiaal. Je kent vast wel de kunststof PET flessen, van de frisdrank. Daar worden producten zoals sjaals, tassen en petten van gemaakt. Deze PET flessen worden massaal ingenomen en worden omgesmolten in een al dan niet kleurrijk materiaal. Ook mutsen en zadelhoesjes van dit materiaal kun je van je logo voorzien. Met een duurzaam bedrukt cadeautje geef je een boodschap af, die bij veel mensen in de smaak zal vallen. Je kunt overigens steeds meer soorten (kunst)stof recyclen. Ook de dopjes van de PET flessen worden gerecycled tot dit soort producten. Gerecycled PET noemen we rPET.

4. Correctbook

Tot slot willen we je de Correctbooks zeker niet onthouden. Dit zijn notitieboekjes met een heel toffe achterliggende gedachte. Deze boekjes hebben whiteboard pagina’s, met een bijpassende, uitwisbare pen. Hiermee maak je eindeloos aantekeningen. Is je boekje vol, dan sla je de belangrijke notities op in de bijbehorende app en wis je alles weer uit. Here we go again! Bovendien zorgt Correctbook er bij elke aankoop voor dat dit soort boekjes ook in Afrikaanse scholen terecht komen. Je bespaart op papier én helpt de scholen in Afrika een handje.

Ken jij nog voorbeelden van duurzame relatiegeschenken? Laat het dan zeker weten in een reactie!

Lees ook: originele cadeautjes voor collega’s

Duurzame relatiegeschenken

Photo by Daria Shevtsova from Pexels

You may also like

De beste kraamcadeaus
Wat zijn goede kraamcadeaus?
Fotoalbum huwelijk
“Help! Ik stel het maken van mijn trouwfotoboek uit!” 7 x motivatie om deze week nog jouw huwelijksalbum af te hebben.
Grote bedragen
Grote uitgaven: wat is essentieel?
Ligbedden Kees Smit Tuinmeubelen
5x vakantiegevoel in eigen tuin
Doorslapen
Het doorslapen van je kindje vieren: het doorslaapfeestje
Originele kerstcadeautjes voor mensen die alles al hebben

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.