10
jan
2019
UFO Universiteit Gent

Ik heb een nieuwe job!

Ik heb een nieuwe job! Ik heb nog steeds mijn vorige job aan de Universiteit Antwerpen, maar combineer het nu met een nieuwe job aan de Universiteit Gent. Ik verdeel mijn beschikbare tijd dus nu over twee universiteiten en twee onderzoeksthema’s.

Lees ook:  10 carrièrevragen beantwoord

Toegegeven, ik was best zenuwachtig voor ik aan mijn eerste werkdag begon. Dit vond ik opmerkelijk, want ik blijf doorgaans redelijk kalm bij spannende of nieuwe gebeurtenissen. Maar goed, dat zorgde er tenminste voor dat ik meteen klaarwakker was en op scherp stond om aan de dag te beginnen.

Mijn werk aan de Universiteit Gent valt onder de afdeling studieadvies, bij directie onderwijsaangelegenheden. Ik werk er nu als onderzoeker, en ga aan de slag met instrumenten die studiesucces kunnen voorspellen. Ook ga ik data van alumnibevragingen bekijken, om zo beleidsaanbevelingen te kunnen doen. Mijn achtergrond als psycholoog, en onderzoeker in de onderwijswetenschappen komt dus heel goed van pas.

UFO Universiteit Gent

UFO Universiteit Gent: dit is het gebouw waar ik werk

En weet je wat? Ik vind het superleuk! Eigenlijk had ik dat wel verwacht. En misschien was ik juist daarom zo zenuwachtig voor ik begon: hooggespannen verwachtingen zijn niet altijd makkelijk in te lossen. Maar tijdens mijn eerste werkdagen werd het al snel duidelijk dat ik mij zou gaan amuseren en op interessante thema’s zou kunnen werken.

Ik geef je een bloemlezing van mijn gedachten.

Enkele gedachten tijdens mijn eerste werkdag

 • “Wat zou ik aandoen? Niets te opvallends. Die nieuwe leren rok laat ik nog even in mijn kast. Maar wat als iedereen daar nu een leren rok draagt? Neen, doe niet zo flauw.”
 • “Ik mag zeker niet te laat zijn. Voor de zekerheid neem ik nog een trein vroeger dan die ene trein die eigenlijk ook al ruim gerekend is.”
 • “Ben ik er nu al? Gent ligt toch wel erg dicht bij Brugge.”
 • “Ik mag niet met mijn thee morsen. Ik moet ten allen tijde een nieuw theefiasco vermijden.”
  Misschien vertel ik ooit nog over mijn theefiasco. Maar nu niet.
 • “Ze hebben hier wel lekkere thee.”
 • “Ik moet zoveel mogelijk namen onthouden. Kris, Martine, Véronique, Eefje, Louis, Dominique, Katleen… Oh nee, hoe heette die voorlaatste persoon nu weer? Angelique?”
 • “Hmm… Misschien doe ik toch binnenkort eens die leren rok aan.”
 • “Yes! Dit is precies wat ik zo graag wou doen!”
 • “Oké, even afwachten hoe de lunchcultuur is. Gaat iedereen lunchen? En waar? En wat nemen ze mee? Hopelijk val ik niet uit de toon met mijn boterhammen.”
 •  “Hoe zat dat ook alweer met die ene vragenlijst? Was die nu wel of niet afgenomen? Dat is zeker al gezegd… Oké, er zit niets anders op dan het opnieuw te vragen.”
 • “Wauw, dit is superinteressant! Ik vraag me trouwens af of … [insert onderzoeksvraag].”
 • “Het einde van de werkdag. Mijn hoofd ontploft zowat, maar ik voel me eigenlijk heel tevreden!”

Zoals je merkt uit de beschrijving van mijn gedachten was ik toch een beetje zenuwachtig. Sowieso wil je geen slechte indruk maken op je eerste werkdag. Maar het belangrijkste vond ik dat ik het er fijn vond, en dat het thema me heel erg aanspreekt. Voor mij was het dus een goede start!

Hoe voelde jij je op je eerste werkdag? Was je ook zenuwachtig? En viel het uiteindelijk mee? Laat het weten in een reactie!

 

 

You may also like

Lachende vrouw
De te aanwezige vrouw
Bloggen
Ben ik gestopt met bloggen?
dertig jaar
Is 30 jaar worden moeilijk?
2020
In 2020 heb ik kruimels van tafel opgeveegd
Huishouden
Wie doet het meest in het huishouden?
hoe is mama zijn echt?
1 jaar mama zijn: hoe is het écht?

5 Responses

 1. Wat onwijs leuk dat je een nieuwe uitdaging hebt naast je huidige baan! Heel herkenbaar, die spanning voor zo’n eerste werkdag. Zelfs zoiets als hoe het werkt met lunchen is dan inderdaad al bijna een heel ding 😉 Fijn dat je eerste dag goed is bevallen. Veel plezier bij je nieuwe baan! 🙂

  1. Haydée

   Bedankt Romy! Grappig eigenlijk hoe je je dan druk kan maken over kleine dingen. Maar ja, in een nieuwe omgeving zijn net die kleine dingen heel tekenend in een dag.

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.