24
jan
2017
0
work in heels

Een vlieg op de muur: 24-01-17

Veel mensen weten dat ik aan de universiteit van Antwerpen werk aan een doctoraat. Je kan ook altijd eens mijn ‘over mij’-pagina raadplegen. Ik ben heel gelukkig met mijn werk, en kan veel leuke aspecten van mijn job opnoemen. Ik neem jullie graag mee in enkele geluksmomentjes van mijn werkdag. Kom je mee als vlieg op de muur?

Geluksmoment 1: Om 6u30 gaat de wekker. Ik geniet samen met mijn man rustig van een ontbijt met een muziekje op de achtergrond. Daarna kleed ik me aan en maak ik me klaar voor de komende werkdag.

Geluksmoment 2: Vandaag neem ik de trein van Gent naar Leuven. Ik besluit om mijn tijd te besteden aan data-analyse en haal mijn laptop uit mijn tas om te ontdekken dat mijn batterij helemaal plat is. Juist, dat ben ik gisteravond nog vergeten. Eigenlijk voel ik me best moe, en ik kan het uur op de trein ook gebruiken om wat uit te rusten. Ik val in slaap en word pas wakker voorbij Brussel waar ik een mooi besneeuwd landschap aan mij voorbij zie glijden. Wat fijn om goed uitgerust en met zo’n mooi beeld aan de dag te beginnen.

Geluksmoment 3: De trein van mijn collega komt wat later aan, en ik bedenk dat ik mezelf wil trakteren op een heerlijke Starbuckskoffie tijdens het wachten. Caramel Macchiato! Op mijn tafeltje ligt toevallig een Metro. Zo wordt het wachten wel heel aangenaam.

work in heels

Geluksmoment 4: Ik wandel samen met mijn collega met mijn koffie in de hand naar de vergaderruimte, en we brengen mekaar op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen ons onderzoek en daarbuiten. Ik prijs mezelf gelukkig om met zulke fijne mensen te mogen samenwerken.

Geluksmoment 5: de vergadering verloopt vlot, en er worden zaken afgesproken die het project vooruit doen gaan. Oplossingen bedenken, samenwerkingen aangaan, deadlines afspreken,… ik houd van het gevoel dat de dingen opschieten. En zie ik daar een lekkere appel blinken?

work in heels

Geluksmoment 6: in de namiddag woon ik een voorstelling bij van nieuw materiaal voor de volgende fase in het project. Wat ziet het er interessant uit! De voorstelling ligt buiten mijn eigen expertiseveld, maar dit neemt niet weg dat het fascinerend is om nieuwe dingen bij te leren.

work in heels

Geluksmoment 7: ik wandel met mijn collega terug naar het station. We bereiden alvast de volgende werkdag voor door een plan van aanpak voor te stellen voor ons gezamenlijk overleg. We werken samen aan een artikel over motivatie, en je raadt al dat ik er helemaal gemotiveerd door geraak! Ik kijk al uit naar morgen. Het wordt ongetwijfeld een leuke en productieve dag.

Geluksmoment 8: nu de batterij van mijn laptop volledig opgeladen is, kan ik werken in de trein. Zoals je uit deze blogpost kan afleiden, is dit één van mijn favoriete activiteiten tijdens het pendelen. Een uur lang ongestoord kunnen doorwerken zonder de afleidingen van het wereldwijde web? Yes please!

work in heels

Geluksmoment 9: eens thuisgekomen open ik Outlook zodat de mails in ‘postvak uit’ automatisch verzonden worden. Ik schrijf deze blogpost, en zorg dat die zo meteen online komt. Het schrijven van deze blogpost is alweer een geluksmoment op zich.

Natuurlijk zijn mijn werkdagen niet alleen rozengeur en maneschijn. Net als iedereen struikel ik wel eens bij het nemen van een horde en beland ik met mijn neus hard op de grond. En heel af en toe heb ik een echte baaldag. Maar meestal lijken mijn werkdagen op mijn jas toen ik vandaag door de sneeuw wandelde: gespikkeld met geluksmomentjes.

You may also like

Grappige treinverhalen
Grappige en absurde treinverhalen – deel 1
Treinstaking Werkplaats
Zo heb je toch een leuke werkdag tijdens een treinstaking: 4 prettige oplossingen
Slagbomen negeren
De slagbomen negeren: in het beste geval alleen letterlijk het hoekje om
Trein gemist
De trein missen: hoe beperk je de schade?

2 Responses

  1. Annemie

    Topteam!! Prijs mezelf ook heel gelukkig om met jou te kunnen samenwerken! Jou non-stopenthousiasme werkt altijd zo aanstekelijk! 😀

Leave a Reply

%d bloggers liken dit: