29
mei
2017

Zo krijg je het perfecte bikinilijf – een onfeilbare handleiding

De zon en de tijdschriften lonken

De zonnige temperaturen van de laatste tijd doen dromen van de zomer. Zonnebrillen worden opgezet, sproetjes verschijnen, en onze huid ruikt naar zonnecrème. Als de temperaturen hoog oplopen, kunnen we in onze vrije tijd in badkledij genieten van het mooie weer. Op het strand of in de tuin, en liefst met een koel drankje of ijsje binnen handbereik. Al kan dit laatste ons duur komen te staan, als we afgaan op de tijdschriften die we tijdens het zonnen verslinden. We worden in die tijdschriften klaargestoomd om onbeschaamd op het strand te kunnen flanneren, of om onze strakgetrainde lijven in crop tops te showen. Ook producenten van badkledij geven ons maar al te graag mee welke badkledij we best kunnen dragen, of vooral niét mogen dragen.

De schil die je als appel mag hebben

Tijdens het scrollen door mijn facebook timeline kreeg ik reclame voor een grote kledingketen, die hun nieuwste modellen van badkledij aanprees. Geïnteresseerde dames werden bij doorklikken op de advertentie gratis en voor niks getrakteerd op tips: welke bikini past het best bij welk figuur? Dit leek me wel interessant. Er is niks mis met kledij kiezen die je figuur optimaal flatteert. Toen ik aan het ‘appelfiguur’ kwam (= slanke benen, smalle schouders, en iets ronder rond de heupen en buik), las ik dat je bij dit figuur je buik moet bedekken. Draag een badpak, was het devies. “Wat zonde,” dacht ik. Ik had bij bikinitips net verwacht dat je voor ieder figuur een leuke flatterende bikini zou vinden. Ik kan er zelf wel een paar bedenken. Een gemiste kans voor alle blozende appeltjes die zo mooi zouden stralen in een bikini waarin ze zich goed in hun vel voelen.

Het perfecte bikinilijf

Als je al geen rotgevoel krijgt door de kledij die je zogenaamd wel of niet zou mogen dragen, zakt de moed je gegarandeerd in de badslippers als je de summer editions van de tijdschriften doorbladert. “Zo krijg je het perfecte bikinilijf,” “met dit dieet pas je deze zomer moeiteloos in je bikini”, “met deze work-out sla je die stomende vakantieliefde op het strand aan de haak.”

Er bestaat blijkbaar zoiets als het perfecte bikinilijf. Was het nu mager over de gehele lijn? Was het nu een wasbordje? Was het nu bombshell? Was het nu smalle taille, groot achterwerk? Of was het toch curvy? Ik zal een eind maken aan jullie nieuwsgierigheid: het is dit allemaal. Het perfecte bikinilijf bestaat, en je krijgt het door een bikini aan je lijf te doen.

How to get a bikini body

De vrouw die uit haar pashokje gelopen was

Hoe absurd is het om onszelf wijs te maken dat er zoiets zou bestaan als een uitverkoren lijf, dat het monopolie heeft op het dragen van weinig verhullende badkledij? Een paar weken geleden was ik in Nederland bikini’s aan het passen in het kleedhokje van een winkel die zich specialiseerde in badkledij. Het was een kleine winkel, en terwijl ik een bikini paste, liep mijn man rond op zoek naar nog meer modellen die me zouden kunnen bekoren. Ik wou hem roepen, en stak verlegen mijn hoofd achter het gordijn van het pashokje. In plaats van mijn man zag ik een trotse Nederlandse vrouw haar bikini showen aan haar dochters en aan de winkeldame. Ze was recht haar pashokje uitgelopen, en vroeg dingen als “Wat denk je van deze? Of zou ik toch die andere nemen, met meer kleur?” Ik voelde me plots nogal onnozel met mijn hoofd achter het gordijn. Hoewel ik dit niet zozeer uit schaamde deed, maar wel uit een behoefte aan privacy, bewonderde ik toch het zelfvertrouwen van die andere dame. Ik vond haar er prachtig uitzien in haar bikini, en ze stond er zo op haar gemak, volledig tevreden met haar lichaam. Ik zou graag willen dat haar zelfvertrouwen veel meer vrouwen gegeven was. Deze vrouw had beslist geen maatje 36, en was voor mij het bewijs dat je helemaal niet weggelopen hoeft te zijn uit een advertentie voor badmode om er stralend uit te zien in een bikini.

If you got it, flaunt it

Het perfecte bikinilijf krijg je dus door een lijf te hebben, en een bikini aan te trekken. Dus dames, recht jullie rug, doe je schouders naar achteren en kin omhoog, en omhul je met evenveel flair als met zonnecrème. If you got it, flaunt it.

Perfecte bikinilijf

Bron afbeelding: Unsplash

You may also like

Bikinitrends 2022
Badmodetrends 2022 | 5x trendy op het strand
Ligbedden Kees Smit Tuinmeubelen
5x vakantiegevoel in eigen tuin
Fietsen door de bomen in Limburg
Een update: hoe heb ik de tijd in mijn verlof besteed?
Sri Lanka
Vakantiebestemmingen waar ik mijn werkstress het makkelijkst liet wegspoelen
Onzekerheden in bikini
6 vaak voorkomende onzekerheden in bikini: zo maak je er voor altijd komaf mee
Grote Vrouwen Hakken
Mogen grote vrouwen hakken dragen?

18 Responses

 1. Leuk!! En inderdaad, doe een bikini aan en.. tadaaa. Alle vrouwen moeten trots zijn op hun lijf! Hou van jezelf en koester je lijf.

 2. Goed geschreven. Toevallig heb ik vandaag net een artikel online gezet over bikini’s 😉
  Vrouwen zijn gewoon soms raar, haha

  XxX

 3. Wat schrijf je leuk! ik behoor zeker tot de vrouwen die onzeker is in een bikini of badpak. Het gaat overigens steeds beter haha
  Ik bewonder de mensen zoals die mevrouw in de winkel
  Uiteindelijk moet je trots zijn op jezelf en zijn wie je bent. Als we het kunnen accepteren zullen we dat ook uitstralen denk ik!

  Gewoon allemaal loslaten en niet meer vergelijken:)

  1. Haydée

   Dag Xenia, bedankt! Acceptatie van jezelf is volgens mij ook de eerste stap. Dan komt het uitstralen wel. 😉

 4. Heel erg leuk geschreven. En gewoon lekker dragen waar jij je lekker in voelt. Maar snap wel dat vrouwen zo kunnen denken, misschien beetje hun eigenschap 😉 alhoewel ik ook maar is even aan de slag moet voor een fitboy body haha

 5. Leuk geschreven en ik herken me er wel in! Ik betrap mijzelf er ook op dat ik me niet altijd op mijn gemak voel in een bikini of zwempak. Tegenwoordig heb ik meer een ‘I don’t care’ houding en je bent overigens ook veel gelukkiger als je je minder druk maakt over wat andere er van vinden. 🙂

  1. Haydée

   Inderdaad, waarom zou je een mooie dag verspillen aan het denken wat anderen van je zouden kunnen vinden?

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.