13
mrt
2017
Vrouwelijke ondernemer

Ondernemingskriebels, maar weet je nog niet waar het jeukt? Start it@kbc wijst vrouwelijke ondernemers de weg.

Onder de lezers van mijn blog zijn er een aantal vrouwen die luidop (of stilletjes) dromen van hun eigen onderneming. De ene zou graag een ijskraam met heerlijk lactosevrij ijs openhouden, de ander wil een ecologische meubellijn lanceren, en nog iemand anders heeft een briljant idee voor een nieuwe app. Je kent zelf vast ook mensen die een leuk idee voor een eigen onderneming hebben. Of misschien wil je zelf wel ondernemen? Vast staat dat heel wat vrouwen eigenlijk zouden willen ondernemen, maar nog een aantal drempels ervaren die ervoor zorgen dat ze de stap niet zetten.

Er is veel ondernemerspotentieel in België, maar dit wordt voorlopig nog niet optimaal benut. Dit is natuurlijk funest voor de economie, maar ook voor de mensen zelf die misschien hun grote droom opbergen alvorens die begonnen is. Dit is wat we weten over vrouwelijk ondernemerschap in België (bron: economie.fgov.be en Kauffman Foundation report, 2013):

  • Van alle zelfstandigen is 33% een vrouw.
  • België heeft de laagste startersgraad voor vrouwen in de Europese Unie, namelijk 3%. Ter vergelijking: in Nederland is dit 7%.
  • Tech start-ups die opgericht zijn door vrouwen behalen 12% meer omzet, en 35% meer Return On Investment (ROI).
  • Vrouwen hebben 30% minder kans om failliet te gaan omdat ze zich beter voorbereiden en rationelere keuzes maken.
  • 8% van de Belgische vrouwen tussen de 17 en 64 jaar heeft plannen om binnen de 3 jaar een onderneming te starten.

Misschien behoor jij wel tot de 8% vrouwen die graag binnen de 3 jaar een onderneming wilt starten? Als je dringend nood hebt aan een nieuwe uitdaging, of geen voldoening haalt uit je huidige werk, loont het misschien de moeite om uit te zoeken wat er precies nodig is om je droom te realiseren.

En je hoeft die zoektocht niet alleen te doen! Deze maand lanceert Start it@kbc samen met Straffe Madammen een campagne om vrouwelijk ondernemerschap te stimuleren. Ze willen de drempel voor vrouwelijke ondernemers verlagen en hen aanmoedigen hun innovatief businessidee in te dienen via www.startit.be. Je kan je aanmelden als start-up, maar ook als je een bestaande onderneming wil uitbreiden kan je bij Start it@kbc terecht.

Start it@kbc wil zoveel mogelijk vrouwelijke start-ups uitnodigen om hun businessidee in te dienen voor de pitchwave op 17 april. Voel je het kriebelen om te ondernemen, maar weet je nog niet goed waar het jeukt? Alles begint met een eerste stap. Er worden webinars georganiseerd om je te helpen je idee vorm te geven. Ook voor mensen die al verder in het proces staan zijn er aangepaste webinars. Je kunt je inschrijven voor de volgende webinars voor vrouwelijke ondernemers:

23/3     12u-13u   Je hebt al een idee, maar iets weerhoudt je om erin te vliegen.
29/3     10u-11u   Je hebt al een bedrijf maar wilt het schaalbaar maken.
06/4     12u-13u   Je wilt je bedrijf gevoelig uitbreiden.
11/4     12u-13u   Je wilt je businessdossier indienen bij startit.be en hebt nog vragen.

Daarna ben je zeker voorbereid om je businessidee in te dienen voor de volgende pitchwave van Start it@kbc. Dit kan nog tot 17 april via www.startit.be

Beste dames, België wacht op jouw originele idee. En niet geschoten is altijd mis, toch? Ga jij indienen voor de pitchwave van Start it@kbc? Laat het weten in een reactie!

Bron afbeelding: https://pixabay.com/en/users/Unsplash-242387/

Disclaimer: dit artikel is geen commerciële samenwerking met bovenstaande financiële instelling.

You may also like

Fietsen door de bomen in Limburg
Een update: hoe heb ik de tijd in mijn verlof besteed?
Zelfstandige worden als belgische blogger
Zelfstandige in bijberoep worden als Belgische blogger? Dit is wat je moet weten
Extra schoenen
Schoeningrepen die je werkplaats leuker of gezonder maken
kenmerken hostess promogirl
6 kenmerken van een goede hostess of promogirl: dit zegt mijn ervaring
Duurzame relatiegeschenken
Duurzaam ondernemen: deze 4 relatiegeschenken zijn wél ecologisch verantwoord
UFO Universiteit Gent
Ik heb een nieuwe job!

1 Response

  1. National Entrepreneurship Network (NEN) inspires, educates, and supports student entrepreneurs, startups, and SMEs for creating high-value jobs. NEN has also ventured into creating city-based entrepreneurial ecosystems consisting of mentors, investors, and incubators supporting startups and SMEs. https://www.wfnen.org

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.