7
feb
2017
Slagbomen negeren

De slagbomen negeren: in het beste geval alleen letterlijk het hoekje om

Vandaag zag ik een bromfietser zijn leven wagen door op een logge manier tussen slagbomen door te manoeuvreren op een overweg. Naast het spoor waren er werken aan de gang, waardoor de doorgang nog werd bemoeilijkt. De man moest zijn gevaarte eerst tussen de afrastering krijgen, over een provisoir aangelegd bruggetje rijden, door de modder ploeteren, en een bergje oprijden alvorens hij gezwind over de sporen kon sputteren. Hiermee liep hij heel wat vertraging op, waardoor zijn triomferende blik ook sporen van opluchting bevatte. Helaas is het niet de eerste keer dat ik getuige ben van een dergelijk beschamend spektakel.  Het deed me denken aan een ochtend waarop ik zo ontzet was door de roekeloosheid van sommige mensen, dat ik het op de trein van me afgeschreven had. Ik had toen nog geen blog, en heb het nergens gepubliceerd. Het tekstje heb ik wel bewaard, en naar aanleiding van de gebeurtenis van vandaag diepte ik het op uit de krochten van mijn iPad. Ik wil graag de aandacht vestigen op dit probleem, want het is zo’n vreselijke verspilling van menselijk leven en het kan heel eenvoudig vermeden worden. Omdat het niet rechtstreeks gerelateerd is aan de thema’s van mijn blog, heb ik eventjes getwijfeld waar ik het moest plaatsen. Onder ‘Personal Leadership’ dan maar? In de zin dat het zou getuigen van personal leadership om niet nodeloos met je leven te spelen? De link is misschien wat vergezocht, maar ik wou dit toch heel graag delen.

De slagbomen negeren: waarom dit risico nemen?

Ik begrijp dat mensen geen al te grote tijdsmarges nemen om een verplaatsing te maken. Een gesloten overweg heeft ook bij mij al meermaals het verschil gemaakt tussen een trein net halen of een trein nipt missen. Vanmorgen kwam het zoals altijd geen moment in me op om door de slagbomen te zigzaggen. In plaats daarvan hield ik me bezig met kansberekening om mijn vooropgestelde trein te halen. Op datzelfde moment besloot een andere fietser om de inzet van het kansspelletje gevoelig te verhogen. Vrolijk de slagbomen negerend spoedde hij zich naar de plaats van bestemming. Ik was me net aan het verbazen over zoveel stupiditeit, toen een jonge dame aan de andere kant zijn voorbeeld volgde. De trein was op dat moment al in zicht! Telkens ik op het nieuws hoor over ongevallen aan een overweg, verwonder ik me dat er nog mensen zijn die dat risico willen nemen. Geen vergadering kan toch zo belangrijk zijn?

Wat moet je dan wel doen als je de trein mist door een gesloten overweg? Lees het in het artikel over: de trein missen: zo beperk je de schade.

Lees ook: grappige en absurde treinverhalen

Slagbomen negeren

Bron afbeelding: Pixabay

You may also like

elektrische fiets als alternatief voor auto
Met de elektrische fiets naar het werk: een goed alternatief voor de auto?
Grappige en absurde treinverhalen deel 2
Grappige en absurde treinverhalen – deel 2
Fietswiel
Mijn ervaringen met transport naar het werk
Review Fresh 'N Rebel
Review koptelefoon Fresh ’N Rebel
Buitenkant station Antwerpen
Ik wandelde door de straten van Antwerpen
Grappige treinverhalen
Grappige en absurde treinverhalen – deel 1

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.