6
jan
2017
Cilou Annys

Power Woman: Cilou Annys

Ik ken heel wat inspirerende vrouwen. Vrouwen met een visie, vrouwen met een droom, vrouwen die een risico durfden nemen. Deze maand kreeg ik de eer om Cilou Annys een aantal vragen te stellen. Ze startte haar carrière als Miss België 2010, bouwde een succesvolle modellencarrière uit, en beviel dit jaar van een prachtige dochter. In januari 2017 opent ze haar eigen babywinkel: Cilou – babystore. Hoe ze dit alles voor elkaar krijgt, lees je in dit artikel.

Naam: Cilou Annys

Leeftijd: 25 jaar

Beroep: Model en eigenares van de babyspeciaalzaak “Cilou – Babystore”

Studie: Secretariaat – Talen

Hoe ziet een typische werkdag er bij jou uit?

Omdat mijn dagen erg van elkaar verschillen heb ik niet meteen een typische werkdag. Twee activiteiten komen vaak voor, namelijk modellenwerk en werk voor Cilou – Babystore.

  • Op vlak van modellenwerk gaat het meestal zo:

Ik sta vroeg op en nuttig een ontbijtje met thee. Zonder mijn thee kan ik niet! Daarna stap ik in de auto, en vertrek ik naar de plaats van de shoot. Onderweg zet ik mijn dochtertje af aan de crèche. Normaal gezien wordt ik om 9u verwacht op de locatie van de shoot. Als ik toekom gaan de make-upartist en de haarstylist aan de slag om de gewenste look te verkrijgen. Om 10u30 start aansluitend de shoot. Hoe lang de shoot duurt hangt sterk af van de locatie. Een fotoshoot op locatie duurt langer dan een shoot in de studio. Dit komt omdat we op locatie over de middag vaak wat langer doordoen, want het licht zit dan beter. Zo’n fotoshoot kan al eens uitlopen, maar dit vind ik niet erg. Ik doe mijn job namelijk zeer graag, al verlang ik ’s avonds wel om weer thuis te zijn bij mijn gezinnetje.

  • Anderzijds heb ik de winkel, en dan gaat het meestal zo:

Mijn dagen beginnen sowieso vroeg, om 7u30 sta ik klaar om te vertrekken. Ik start mijn werkdag met wat administratie. De winkel gaat open om 10u en sluit terug om 12u30. Dan is er tijd voor een lunchpauze. Om 14u vlieg ik er weer in! Tussendoor volg ik de geboortelijsten en de bestellingen op. Het werk stopt eigenlijk nooit, maar zolang je het graag doet is je energie onuitputbaar!

Welke stappen zet je vandaag om je droom te realiseren?

Na meer dan tien jaar een carrière gemaakt te hebben als model, is het nu tijd voor een nieuwe richting. Toch zal ik de winkel blijven combineren met modellenwerk, want dit blijft een passie. Nu de winkel opengaat heb ik beslist wat minder in het buitenland te gaan werken. Je kan natuurlijk niet alles doen. Ook de zorg voor mijn dochtertje Liya komt er sinds dit jaar bij. Zij is mijn grootste prioriteit.

Wanneer besliste je om een babywinkel te openen?

Het idee zat al een tijdje te broeden. Van een gek idee tijdens een gezellige babbel op een avond met mijn vriend groeide het uit tot een grote onderneming voor ons beiden. Het idee ontstond ergens begin 2016, en het veranderde het leven van ons beiden.

Wat was tot nu toe de grootste moeilijkheid in je carrière, en hoe ben je hiermee omgegaan?

Waar je ook staat in je carrière, er zijn voortdurend uitdagingen die je het hoofd moet bieden. In het begin was het voor mij de grootste uitdaging om als 16-jarige alleen naar Parijs te reizen. Ik was de hele dag bezig met acht à negen castings op verschillende adressen, waardoor ik me te voet, met de metro of met ander openbaar vervoer moest verplaatsen. Ik zocht dit uit aan de hand van een kaart van Parijs en een metroplannetje. Met de smartphone is dit nu iets handiger. 🙂

Wat de winkel betreft moet ik toegeven dat het opvolgen van de bestellingen en de stock hetgene is waar ik het meest mijn hoofd moet bijhouden. Er zijn veel backorders, sommige leveringen komen verkeerd toe, en niet alles kan op tijd geleverd worden. Het vraagt echt wat coördinatie-talent! Om dit alles op een ordelijke manier op te volgen moet je goed nadenken over een efficiënt systeem. Maar alles loopt volgens plan!

Wat vind je het leukst aan je beroep?

De variatie in mijn job. Ik zou geen job kunnen uitoefen waar ik elke dag hetzelfde moet doen.

Cilou Annys

Wat wens je jezelf toe in de toekomst?

Vooral veel succes, haha! Ik wens dat de winkel mag draaien zoals het hoort, en ik wil ook graag nog veel fotoshoots blijven doen. Want dat doe ik nog altijd het liefst van al! Daarnaast wil ik genoeg tijd hebben voor mijn gezin en kunnen genieten van de leuke momenten.

Heb je tips voor jonge vrouwen die een gelijkaardige droom hebben?

Met denken kom je er niet, je moet het gewoon doen. Tot op het moment dat je niet meer terug kan, want op dat moment besef je pas echt dat je er volledig moet voor gaan. Want, “there’s no way back!” 😉

En het klinkt misschien cliché, maar doe wat je graag doet, ander hou je het niet vol!

Cilou Annys

Bedankt Cilou!

Lees alle interviews met Power Women op Work in Heels.

Cilou – Babystore
Maalse Steenweg 197
Brugge

Tel: 050/665034
E-mail: winkel@cilou.be
Website: http://www.cilou.be

You may also like

Fietsen door de bomen in Limburg
Een update: hoe heb ik de tijd in mijn verlof besteed?
Zelfstandige worden als belgische blogger
Zelfstandige in bijberoep worden als Belgische blogger? Dit is wat je moet weten
Duurzame relatiegeschenken
Duurzaam ondernemen: deze 4 relatiegeschenken zijn wél ecologisch verantwoord
succesvolle website maken
Het moeilijkste aan een succesvolle website maken
Doctoreren Ondernemen
Hoe ondernemerschap onmogelijk wordt gemaakt voor doctoraatsonderzoekers
Prijs Bepalen
Een eerste betaalde opdracht: zo bepaal je jouw prijs

1 Response

  1. Gratienne Poignie

    Cilou,ik ben al jonge oma.jou levensvisie,is 100 procent de juist.alles wat je doet in het leven moet een passie zijn,maak van jouw hobby een job,dan slaag je zeker in het leven.veel succes verder.

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.